Якщо вам потрібно швидко приготувати яку-небудь пікантне, але в водночас поживна страва, одним із найкращих варіантів можна вважати салат з шинкою і огірками. Основні продукти цілком гармонійно поєднуються за смаком і змістом, готуються такі салати дуже просто. Інші інгредієнти можуть бути самими різними, скажімо так, це справа смаку і кулінарної фантазії кожного індивідуально. Ось кілька рецептів таких салатів.
Салат з пекінською капустою, шинкою і огірком
Інгредієнти: шинка свиняча - 200 г; огірок ґрунтової зелений свіжий - 2-3 шт.; капуста пекінська - 05-025 качана; рослинне масло - 4-5 ст. ложок (краще оливкова extravirgin); лимон - 05 шт.; часник - 2 зубчики; зелень кінзи і петрушки - за смаком. Приготування Шинку наріжемо короткою соломкою, огірок - брусочками, а капусту, пів - спочатку разрєжєм уздовж, а потім нашинкуем поперек. Змішаємо всі інгредієнти в салатниці. Приготуємо заправку: змішуємо масло з соком лимона і продавлений часником. Додамо заправку в салат, посиплемо подрібненою зеленню і перемішаємо. Солити не будемо - в шинці і так достатня кількість солі. До такого салату добре подавати часникові грінки з напоїв краще віддати перевагу світлі столові вина або пиво.
Салат з шинкою, огірками, кукурудзою
Інгредієнти: шинка свиняча - 300 г; огірки ґрунтові - 2-3 шт.; кукурудза консервована - 400 г; часник - 2 зубчики; зелень різна - за смаком; живий йогурт несолодкий - 100 мл Приготування Шинку наріжемо короткою соломкою, а огірок - брусочками. Відкриємо банку з кукурудзою і зіллємо з неї рідину. Змішаємо всі інгредієнти в салатниці. Додамо продавлений часник і подрібнену зелень. Заправити йогуртом (він точно корисніше майонезу). Перемішати і можна подавати до столу. Цей салат готується дуже швидко.
Салат з шинкою, сиром, солодким перцем, огірками і яйцем
Інгредієнти: шинка свиняча - 300 г; огірки грунтові свіжі - 2-3 шт.; сир твердий (наприклад, «Російський»)- 150 г; яйце куряче - 2 шт.; перець солодкий червоний - 1-2 шт.; часник - 2 зубчики; масло рослинне - 4 ст. ложки; лимон - 05 шт.; зелень різна (петрушка, кріп, кінза, базилік) - за смаком. Приготування Зваримо круто яйця в трохи підсоленій воді. Остудимо їх і наріжемо кубиками. Нашинкуем шинку короткою соломкою, а огірки - брусочками. Солодкий перець теж поріжемо соломкою. Сир натремо на крупній тертці. Приготуємо заправку: змішуємо масло з соком лимона і продавлений часником. Подрібнити ножем зелень. Змішаємо всі інгредієнти в салатниці. Добре б ще в такий салатик додати штук 20 нарізаних кружечками оливок без кісточок (хоч світлих, хоч темних) - буде ще смачніше. А можна просто додатково приготувати канапе з оливками .
Салат під текілу Можна приготувати небанальний салат під текілу - яйце, шинка, огірок, авокадо, гострий перець і лайм.
Інгредієнти: яйце перепелине - 8 шт.; шинка свиняча - 300 г; огірок ґрунтової свіжий - 2-3 шт.; авокадо - 1-2 шт.; перець гострий чилі - 1шт.; часник - 2 зубчики; лайм - 1 шт.; зелень кінзи і базиліку - по 2-3 гілочки; сметана натуральна - 2-3 ст. ложки; салат - 4 листи. Приготування Зваримо круто перепелині яйця, остудимо і очистимо від шкаралупи. Шинку наріжемо короткими брусочками, також подрібнити і огірок. З м'якоті авокадо, перцю чилі, чеснокаи сметани приготуємо заправку, використовуючи блендер. Додаємо в соус сік лайма - він додасть салату скоєно особливий неповторний смак. На тарілку або в салатник кладемо лист салату, зверху - трохи нарізаної шинки і огірка, поруч - 2 перепелиних яйця. Поливаємо все це заправкою, оформляємо гілочками кінзи і листям базиліка. Можна злегка присипати тертим сиром. Треба зауважити, що і солодкий перець в цьому салаті буде незайвим інгредієнтом. Подаємо такий салат під текілу, мескаль, пульке, пиво в латиноамериканському стилі або з міцними світлими винами.