У цій статті ми розповімо вам декілька варіантів приготування смачного і корисного салату «Кремлівський». Склад інгредієнтів у них відрізняється, але і в першому, і в другому варіанті присутній свіжа капуста і морква, що, звичайно, дуже корисно, адже саме в свіжих овочах міститься максимальна кількість вітамінів.
«Кремлівський» салат з капусти
Інгредієнти: відварна картопля - 4 шт.; свіжа капуста - 250 г; морква - 2 шт.; варені яйця - 5 шт.; горіхи грецькі - 150 г; майонез - 300 р. Приготування В яйцях відокремлюємо білки від жовтків і окремо натираємо їх на тертці. Картоплю очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Білокачанну капусту тонко шаткуємо, солимо і мнемо руками, щоб вона стала м'якше. Як варіант - можна використовувати пекінську капусту, вона ніжніша. Волоські горіхи обсмажуємо на сухій сковороді, помішуючи, поки вони не стануть золотистими. Після того, як вони трохи охолонуть, подрібнюємо їх ножем. Сиру моркву очищаємо і тремо на крупній тертці. Салат викладаємо шарами, кожен шар змащуючи майонезом, в такому порядку: картопля, морква, жовток, капуста (якщо вона пустила сік, то його потрібно злити), білки і горіхи. Тепер прибираємо салат на деякий час в холодильник - просочуватися. Подати таку страву можна до смачним котлетам по-міністерськи .
Салат вітамінний «Кремлівський» - рецепт
Інгредієнти: буряк - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; яблуко - 1 шт.; капуста - 500 р. Для розсолу:
вода - 300 м; оцет - 50 г; рослинне масло - 50 г; сіль - 2 ч. ложки; цукор - 2 ч. ложки. Приготування Цибулю нарізаємо півкільцями, капусту шаткуємо. Сирі буряк, морква і яблуко натираємо на крупній тертці. Всі інгредієнти перемішуємо. Готуємо заправку: змішуємо воду з оцтом і рослинним маслом, додаємо сіль і цукор, перемішуємо і отриману суміш нагріваємо. Потім заливаємо підготовленим розсолом салат, накриваємо кришкою або плоскою тарілкою і зверху ставимо вантаж. Прибираємо салат в холодильник хоча б на ніч. А ще краще - на добу. Тепер «Кремлівський» салат готовий до вживання. А використати його можна з чим завгодно, наприклад, з фаршированим картоплею в духовці .