Вернуться назад Распечатать

Салат «Кремлівський» - рецепт

Салат «Кремлівський» - рецепт
У цій статті ми розповімо вам декілька варіантів приготування смачного і корисного салату «Кремлівський». Склад інгредієнтів у них відрізняється, але і в першому, і в другому варіанті присутній свіжа капуста і морква, що, звичайно, дуже корисно, адже саме в свіжих овочах міститься максимальна кількість вітамінів.

«Кремлівський» салат з капусти


Інгредієнти:

  • відварна картопля - 4 шт.;

  • свіжа капуста - 250 г;

  • морква - 2 шт.;

  • варені яйця - 5 шт.;

  • горіхи грецькі - 150 г;

  • майонез - 300 р.


  • Приготування
    В яйцях відокремлюємо білки від жовтків і окремо натираємо їх на тертці. Картоплю очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Білокачанну капусту тонко шаткуємо, солимо і мнемо руками, щоб вона стала м'якше. Як варіант - можна використовувати пекінську капусту, вона ніжніша. Волоські горіхи обсмажуємо на сухій сковороді, помішуючи, поки вони не стануть золотистими. Після того, як вони трохи охолонуть, подрібнюємо їх ножем. Сиру моркву очищаємо і тремо на крупній тертці. Салат викладаємо шарами, кожен шар змащуючи майонезом, в такому порядку: картопля, морква, жовток, капуста (якщо вона пустила сік, то його потрібно злити), білки і горіхи. Тепер прибираємо салат на деякий час в холодильник - просочуватися. Подати таку страву можна до смачним котлетам по-міністерськи .

    Салат вітамінний «Кремлівський» - рецепт


    Інгредієнти:

  • буряк - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • яблуко - 1 шт.;

  • капуста - 500 р.


  • Для розсолу:

  • вода - 300 м;

  • оцет - 50 г;

  • рослинне масло - 50 г;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • цукор - 2 ч. ложки.
  • Салат «Кремлівський» - рецепт


    Приготування
    Цибулю нарізаємо півкільцями, капусту шаткуємо. Сирі буряк, морква і яблуко натираємо на крупній тертці. Всі інгредієнти перемішуємо. Готуємо заправку: змішуємо воду з оцтом і рослинним маслом, додаємо сіль і цукор, перемішуємо і отриману суміш нагріваємо. Потім заливаємо підготовленим розсолом салат, накриваємо кришкою або плоскою тарілкою і зверху ставимо вантаж. Прибираємо салат в холодильник хоча б на ніч. А ще краще - на добу. Тепер «Кремлівський» салат готовий до вживання. А використати його можна з чим завгодно, наприклад, з фаршированим картоплею в духовці .