Курка - продукт, який з'являється на нашому столі досить часто. Її готують і як самостійне блюдо, і, звичайно ж, часто використовують у складі різних салатів. Це цілком зрозуміло: курка, напевно, як ніякий інший продукт, відмінно поєднується з багатьма іншими інгредієнтами, навіть такими як ананаси і чорнослив. Зараз ми вам розповімо, як приготувати неймовірно смачний салат «Ніжність». Причому, під цією назвою ховаються різні салати, але незмінним інгредієнтів у них залишається курка, і всі вони виходять неймовірно смачними і ніжними.
Рецепт салату «Ніжність» з куркою
Інгредієнти: куряче філе - 05 кг; яйця - 7 шт.; цибуля - 200 г; сіль, майонез - до смаку; рослинне масло. Приготування Куряче філе відварюємо в підсоленій воді до готовності, потім охолоджуємо і нарізаємо кубиками. Цибулю дрібно кришимо і обдаємо окропом, щоб пішла гіркота. При бажанні ще цибулю можна замаринувати в суміші води з оцтом і цукром. Тепер смажимо яєчні млинці. З 7 яєць вийде 7 млинчиків. Окремо збиваємо кожне яйце, трохи підсолюємо і смажимо на змащеній маслом сковороді з 2 сторін. Потім млинчики нарізаємо соломкою. Всі інгредієнти з'єднуємо, додаємо майонез, перемішуємо, якщо потрібно, то досолює за смаком.
Салат «Ніжність» з куркою з чорносливом
Інгредієнти: куряче філе - 2 шт.; сир - 100 г; яйця - 5 шт.; огірок - 1 шт.; чорнослив - 100 г; волоські горіхи - 80 г; майонез. Приготування Чорнослив заливаємо окропом, щоб трохи пом'якшити його. Куряче філе відварюємо до готовності, яйця - круто. Остигле філе нарізаємо кубиками. Якщо ви використовуєте гладкий довгий огірок, то для прикраси використовуємо його шкірку: зрізаємо вздовж шкірочку смужками шириною до 1 див. Якщо ж у вас огірки з пухирцями, то для декору підійдуть пір'я зеленої цибулі. Отже, огірок ріжемо кубиками, з чорносливу зливаємо воду і теж подрібнюємо. 3 яйця повністю натираємо на крупній тертці, а у решти 2 - тільки жовток, а білок натираємо в окремий посуд - він піде на прикрасу. Точно так само натираємо на тертці твердий сир. Салат викладаємо шарами в такій послідовності, кожен шар змащуючи майонезом: куряче філе, чорнослив, рубані волоські горіхи, яйця, огірок, твердий сир. Тепер приступаємо до прикраси страви: укладаємо сіткою смужки огірка або зеленого лука, навколо по краю викладаємо білок. А в клітинках волоські горіхи. Дуже смачний і красивий салат готовий. Приємного апетиту!
Салат «Ніжність» з куркою з ананасом
Інгредієнти: куряче філе - 400 г; твердий сир - 350 г; яйця - 7 шт.; консервована кукурудза - 1 банка; консервовані ананаси - 1 банка; майонез - 200 г; цибуля - 1 шт.; зелень. Приготування Курку відварюємо в підсоленій воді до готовності, яйця - круто. Нарізаємо остигле філе і яйця великими кубиками (так буде виглядати краще). З ананасів і кукурудзи зливаємо рідину, якщо ананаси кільцями, то теж ріжемо їх кубиками. Сир тремо на тертці, цибулю і зелень подрібнюємо. Всі інгредієнти перемішуємо, заправляємо салат майонезом і якщо потрібно, досолює.
Рецепт приготування салату «Ніжність» з ананасом має кілька варіантів. Іноді замість кукурудзи додають мариновані шампіньйони. А в іншому варіанті свіжі печериці обсмажують з цибулею. Загалом, вибір за вами, в будь-якому випадку, салат виходить дуже смачним.
Салат «Ніжність» з курячою грудкою
Інгредієнти: куряча грудки - 500 г; яйця - 6 шт.; сирок плавлений - 2 шт.; морква - 2 шт.; часник - 2 зубчики; майонез - 400 р. Приготування Курячу грудку відварюємо в підсоленій воді з додаванням лаврового листа. Яйця варимо круто.
Майонез змішати з часником, пропущеним через прес. Формуємо салат, кожен шар якого змащуємо часниковим майонезом. На плоске блюдо першим шаром викладаємо половину філе, порізаного кубиками. Яйця (крім 2 жовтків) тремо на тертці. Половину яєць викладаємо другим шаром, далі половина натертої на дрібній тертці моркви, плавлений сирок, натертий на крупній тертці. Тепер знову повторюємо: курка, яйця, морква, плавлений сирок. Зверху посипаємо жовтками, натертими на дрібній тертці.
Всі ці страви досить ситні, тому подавати до них основну страву чи ні, вирішувати вам. А ось нарізка з копченої грудинки або солонини з свинини буде в самий раз!