Іноді так хочеться приготувати на свято щось новеньке і незвичайне, щоб здивувати всіх гостей! Але крім звичного рецепту салату «Оселедця під шубою» і настільки ж звичного «Олів'є» нічого не приходить в голову. Пропонуємо вам зробити дуже соковитий, смачний і ніжніше салатик, який називається «Нептун». Готується він швидко й легко, зате виходить просто дивовижним.
До того ж він складається з морепродуктів, а вони, як з'ясували вчені, більш корисні для людини, ніж м'ясо. Тому готуйте цей приголомшливий салатик частіше і дивуйте всіх своєю оригінальністю і незвичністю! До речі, у нас є ще не один рецепт теплого салату з морепродуктів , так що ви завжди можете розвернутися і наготувати вкуснятин.
Салат «Нептун» з крабовими паличками
Інгредієнти: крабові палички - 200 г; кальмари - 200 г; свіжий огірок - 2 шт.; яйце - 4 шт.; сіль - за смаком; майонез або сметана для заправки; листовий салат - для прикраси. Приготування Як приготувати оригінальний, смачний, але в той же час простий салат «Нептун»? Отже, беремо яйця, відварюємо їх круто протягом 15 хвилин. Потім зливаємо гарячу воду і заливаємо холодною, для більш швидкого охолодження. Далі в іншу каструльку наливаємо трохи води, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння, посоливши за смаком.
Кальмари заздалегідь відчищаємо від шкірки і плівочок. Акуратно опускаємо їх в окріп і варимо рівно 3 хвилини. Цим часом дрібно ріжемо крабові палички і очищені від шкаралупи яйця. Зварені кальмари відкидаємо на друшляк, промиваємо холодною водою і подрібнюємо кубиками або соломкою. Огірки очищаємо від шкірки і натираємо на середній тертці.
Перекладаємо всі підготовлені інгредієнти в салатник, трохи додаємо сіль, заправляємо майонезом, добре перемішуємо і ставимо в холодильник. Перед подачею на стіл перекладаємо охолоджений салат на блюдо, застелене салатними листям.
Салат «Нептун» з креветками
Інгредієнти: креветки - 300 г; кальмари - 300 г; крабові палички - 200 г; яйця - 5 шт.; червона ікра - 130 г; майонез для заправки; перець і сіль - за смаком. Приготування Для приготування цього смачного і корисного салату, спочатку відварюємо круто кілька яєць, далі охолоджуємо їх, чистимо і відокремлюємо білки від жовтків. Потім білок нарізаємо кубиками, а жовток прибираємо в бік, залишаючи його для прикраси страви. Далі злегка відварюємо в підсоленій воді креветки. Остуджуємо їх, акуратно очищаємо і подрібнюємо. Потім кидаємо в киплячу воду промиті та оброблені заздалегідь кальмари і варимо їх приблизно 5 хвилин. Зливаємо воду, остуджуємо і ріжемо кільцями. Потім натираємо на крупній тертці крабові палички. Коли всі інгредієнти готові, змішуємо їх в салатнику: яйця, кальмари, креветки, крабові палички. Після цього кладемо трохи майонезу за смаком, добре все перемішуємо і тільки потім дуже обережно додаємо червону ікру, щоб вона не полопалася.
Солимо і перчимо салатик за смаком. Подаємо його на красивому блюді, прикрасивши зверху червоною ікрою і кільцями кальмара!
Салат «Нептун» з сьомгою
Інгредієнти: сьомга слабосолона - 300 г; червона ікра - 200 г; свіжий огірок - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; петрушка - за бажанням; майонез для заправки; лимон - за смаком. Приготування Беремо огірок і перець, миємо, обсушуємо, очищаємо і нарізаємо тонкою соломкою. Далі ретельно обробляємо рибу, видаляємо кісточки і дрібно подрібнюємо її. Збризкуємо сьомгу лимонним соком і викладаємо салат шарами в наступній послідовності.
Спочатку перець, потім огірок і далі сьомгу. Зверху посипаємо все рубаною зеленню і прикрашаємо страву червоною ікрою. Заправляємо майонезом і за бажанням додаємо оливки. Оригінальний і святковий салат «Нептун» з червоною рибою готовий!