Вернуться назад Распечатать

Салат «Червона шапочка»

Салат «Червона шапочка»
Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування одного з найбільш оригінальних і незвичайних салатів - «Червона шапочка».

Салат «Червона шапочка» з гранатом


Інгредієнти:

  • картопля - 4 шт.;

  • будь-яке м'ясо - 400 г;

  • волоські горіхи - 100 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • морква - 4 шт.;

  • сир твердих сортів - 300 г;

  • гранат - 1 шт.;

  • майонез для заправки;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати салат червона шапочка? Картоплю добре миємо й відварюємо в злегка підсоленій воді в мундирі до повної готовності. В окремій каструльці відварюємо паралельно м'ясо, яйця і моркву. Потім зливаємо воду і даємо овочам охолонути. Далі очищаємо їх і натираємо на крупній тертці. М'ясо подрібнюємо кубиками, а яйця дрібно кришимо. Волоські горіхи перебираємо і дробимо блендером. Сир тремо на тертці. Ріпчасту цибулю чистимо, ошпарюємо окропом і нарізаємо тонкими півкільцями. Всі підготовлені інгредієнти викладаємо в салатник в наступній послідовності: спочатку цибулю, потім картоплю, відварне м'ясо, рубані горіхи, яйця, тертий сир і зверху зерна граната. Кожен шар промазуємо майонезом і прибираємо салатик готовий на кілька годин у холодильник для просочення. Вельми схожий на це блюдо салат «Гранатовий браслет» з м'ясом .

    Салат «Червона шапочка»з помідорами


    Інгредієнти:

  • відварна яловичина - 200 г;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • капуста пекінська - 150 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • консервований зелений горошок - 3 ст. ложки;

  • помідори - 2 шт.;

  • зелень кропу - за бажанням;

  • майонез для заправки;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    У миску дрібно шаткуємо пекінську капусту. Відварюємо курку, остуджуємо і ріжемо дрібними шматочками. Болгарський перець очищаємо від насіння і плодоніжки і подрібнюємо кубиками.
    Консервований зелений горошок відкидаємо на сито, весь сік зливаємо і кладемо в миску з салатом. Далі кладемо подрібнене варене яйце, дрібно порізану цибулю.
    Все ретельно перемішуємо, солимо до смаку, заправляємо майонезом і викладаємо в салатник. Верх салату «Червона шапочка» гарненько розрівнюємо і прикрашаємо дрібно порізаним помідором і свіжою зеленню.

    Салат «Червона шапочка» з шинкою


    Інгредієнти:

  • помідор - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • шинка - 250 г;

  • свіжий огірок - 1 шт.;

  • печериці - 300 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • сир твердих сортів - 200 г;

  • майонез для заправки;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Лук очищаємо і дрібно нарізаємо. Гриби промиваємо і подрібнюємо соломкою. Обсмажуємо овочі разом на олії до повної готовності. Потім охолоджуємо, зливаємо акуратно все масло. Яйця відварюємо круто, охолоджуємо, очищаємо і натираємо на середній тертці. Огірок тонко шаткуємо. Твердий сир натираємо на тертці. Помідори миємо, обсушуємо, знімаємо шкірку і нарізаємо маленькими кубиками.
    Салат викладаємо шарами, промазуючи кожен майонезом в наступному порядку: шинка - гриби - свіжий огірок - потім яйця і тертий сир.
    Зверху розкладаємо помідори. Подаємо листковий салат «Червона шапочка» охолодженим.

    Салат «Червона шапочка» з чорносливом


    Інгредієнти:

  • чорнослив - 150 г;

  • картопля - 4 шт.;

  • твердий сир - 100 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • буряк - 2 шт.;

  • ізюм - 100 г;

  • гранат - 1 шт.;

  • майонез для заправки.


  • Приготування
    Отже, родзинки і чорнослив попередньо перебираємо, промиваємо і заливаємо приблизно на 10 хвилин гарячою водою,
    Салат «Червона шапочка»
    щоб сухофрукти трохи розбухнули. Потім чорнослив подрібнюємо.
    Картоплю, яйця і буряк миємо й відварюємо. Потім овочі остуджуємо, очищаємо і натираємо на середній тертці.
    Твердий сир і яйця натираємо на дрібній тертці. Салат викладаємо на красиве блюдо шарами, промазуючи кожен майонезом. Отже, спочатку кладемо чорнослив, далі відварна картопля, буряк, родзинки, тертий сир і яйця. Верхній шар рясно змащуємо майонезом і прикрашаємо гранатовими зернами. Якщо такий яскравий салат вам до душі, то і салат «Червоне море» варто спробувати приготувати. Привід? Хм, з ним можна зробити звичайний вечеря незвичайним!