Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування одного з найбільш оригінальних і незвичайних салатів - «Червона шапочка».
Салат «Червона шапочка» з гранатом
Інгредієнти: картопля - 4 шт.; будь-яке м'ясо - 400 г; волоські горіхи - 100 г; яйце - 3 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 4 шт.; сир твердих сортів - 300 г; гранат - 1 шт.; майонез для заправки; сіль - за смаком. Приготування Як приготувати салат червона шапочка? Картоплю добре миємо й відварюємо в злегка підсоленій воді в мундирі до повної готовності. В окремій каструльці відварюємо паралельно м'ясо, яйця і моркву. Потім зливаємо воду і даємо овочам охолонути. Далі очищаємо їх і натираємо на крупній тертці. М'ясо подрібнюємо кубиками, а яйця дрібно кришимо. Волоські горіхи перебираємо і дробимо блендером. Сир тремо на тертці. Ріпчасту цибулю чистимо, ошпарюємо окропом і нарізаємо тонкими півкільцями. Всі підготовлені інгредієнти викладаємо в салатник в наступній послідовності: спочатку цибулю, потім картоплю, відварне м'ясо, рубані горіхи, яйця, тертий сир і зверху зерна граната. Кожен шар промазуємо майонезом і прибираємо салатик готовий на кілька годин у холодильник для просочення. Вельми схожий на це блюдо салат «Гранатовий браслет» з м'ясом .
Салат «Червона шапочка»з помідорами
Інгредієнти: відварна яловичина - 200 г; болгарський перець - 1 шт.; капуста пекінська - 150 г; яйце - 1 шт.; консервований зелений горошок - 3 ст. ложки; помідори - 2 шт.; зелень кропу - за бажанням; майонез для заправки; сіль - за смаком. Приготування У миску дрібно шаткуємо пекінську капусту. Відварюємо курку, остуджуємо і ріжемо дрібними шматочками. Болгарський перець очищаємо від насіння і плодоніжки і подрібнюємо кубиками.
Консервований зелений горошок відкидаємо на сито, весь сік зливаємо і кладемо в миску з салатом. Далі кладемо подрібнене варене яйце, дрібно порізану цибулю.
Все ретельно перемішуємо, солимо до смаку, заправляємо майонезом і викладаємо в салатник. Верх салату «Червона шапочка» гарненько розрівнюємо і прикрашаємо дрібно порізаним помідором і свіжою зеленню.
Салат «Червона шапочка» з шинкою
Інгредієнти: помідор - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; шинка - 250 г; свіжий огірок - 1 шт.; печериці - 300 г; яйце - 2 шт.; сир твердих сортів - 200 г; майонез для заправки; рослинне масло - для смаження. Приготування Лук очищаємо і дрібно нарізаємо. Гриби промиваємо і подрібнюємо соломкою. Обсмажуємо овочі разом на олії до повної готовності. Потім охолоджуємо, зливаємо акуратно все масло. Яйця відварюємо круто, охолоджуємо, очищаємо і натираємо на середній тертці. Огірок тонко шаткуємо. Твердий сир натираємо на тертці. Помідори миємо, обсушуємо, знімаємо шкірку і нарізаємо маленькими кубиками.
Салат викладаємо шарами, промазуючи кожен майонезом в наступному порядку: шинка - гриби - свіжий огірок - потім яйця і тертий сир.
Зверху розкладаємо помідори. Подаємо листковий салат «Червона шапочка» охолодженим.
Салат «Червона шапочка» з чорносливом
Інгредієнти: чорнослив - 150 г; картопля - 4 шт.; твердий сир - 100 г; яйце - 3 шт.; буряк - 2 шт.; ізюм - 100 г; гранат - 1 шт.; майонез для заправки. Приготування Отже, родзинки і чорнослив попередньо перебираємо, промиваємо і заливаємо приблизно на 10 хвилин гарячою водою,
щоб сухофрукти трохи розбухнули. Потім чорнослив подрібнюємо.
Картоплю, яйця і буряк миємо й відварюємо. Потім овочі остуджуємо, очищаємо і натираємо на середній тертці.
Твердий сир і яйця натираємо на дрібній тертці. Салат викладаємо на красиве блюдо шарами, промазуючи кожен майонезом. Отже, спочатку кладемо чорнослив, далі відварна картопля, буряк, родзинки, тертий сир і яйця. Верхній шар рясно змащуємо майонезом і прикрашаємо гранатовими зернами. Якщо такий яскравий салат вам до душі, то і салат «Червоне море» варто спробувати приготувати. Привід? Хм, з ним можна зробити звичайний вечеря незвичайним!