Будь святковий або фуршетний стіл дуже важко уявити без різноманітних і смачних салатів. Тим більше у гарної господині обов'язково повинні бути на столі рибна, овочева та м'ясна закуска. Тому пропонуємо вам приготувати простий, але дуже оригінальний і чудово смачний салат «Ніжність», але в різних варіаціях.
Салат «Ніжність» з печерицями
Інгредієнти: консервовані шампіньйони - 200 г; картопля - 3 шт.; огірки мариновані - 3 шт.; вершки жирні - 100 мл; цибуля ріпчаста - 1 шт.; сметана - за смаком; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Ріпчасту цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями і злегка обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом разом з промитими і нарізаними пластинами грибами. Поки готується овочева обсмажування, ми беремо мариновані огірочки і ріжемо кружальцями. Картоплю відварюємо в злегка підсоленій воді в мундирі, очистити, а потім подрібнюємо кубиками. У чашу наливаємо трохи вершків і гарненько збиваємо, додаємо сметану і перемішуємо. Всі підготовлені інгредієнти змішуємо в салатнику, заправляємо соусом і залишаємо на кілька годин просочитися.
Салат «Ніжність» з сьомгою
Якщо вам хочеться здивувати своїх рідних чимось незвичайним за вечерею, то цей кулінарний рецепт салату «Ніжність» з сьомгою саме для вас.
Інгредієнти: філе слабосоленої сьомги - 600 г; яйце - 6 шт.; сир - 300 г; грейпфрут - 2 шт.; оливки - за смаком; болгарський перець - 1 шт.; оливкова олія; сіль - за смаком; листя салату. Приготування Беремо невеликі креманки, викладаємо на дно листя свіжого салату. Філе сьомги нарізаємо дрібними кубиками, викладаємо зверху рівномірним шаром. Далі очищаємо грейпфрути від шкірки і плівок, подрібнюємо кубиками й викладаємо шаром на сьомгу. Яйця відварюємо круто, чистимо, остуджуємо і зверху натираємо на дрібній тертці, потім засипаємо тертим сиром і знову повторюємо всю послідовність. Прикрашаємо салат порізаними кружальцями оливками, помідорами, додаємо сіль за смаком. Заправляємо салат «Ніжність» з сьомгою шарами оливковою олією. А ще зі схожими інгредієнтами можна приготувати «Олів'є» з сьомгою .
Салат «Ніжність» з ананасом
Інгредієнти: крабові палички - 200 г; консервовані ананаси - 200 г; сир твердих сортів - 200 г; пекінська капуста - 100 г; часник - 2 зубчики; зелень кропу - за бажанням; майонез для заправки; сіль, перець - за смаком. Приготування Готуємо ніжний і соковитий крабовий салат з ананасом наступним чином. Беремо крабові палички, трохи розморожуємо і нарізаємо на дрібні шматочки. Далі пекінську капусту промиваємо, обсушуємо і тонко шаткуємо. З ананасів зливаємо весь сік і нарізаємо на невеликі кубики. Сир натираємо на крупній тертці. Часник очищаємо і пропускаємо через прес. Кріп дрібно шаткуємо. Всі інгредієнти змішуємо в салатник і перемішуємо. Солимо, перчимо до смаку і заправляємо майонезом. Зверху посипаємо рясно тертим сиром і подаємо салат до столу!
Салат «Ніжність» з шинкою і грибами - рецепт
Інгредієнти: печериці - 300 г; шинка - 200 г; свіжий огірок - 2 шт.; сир твердих сортів - 100 г; майонез для заправки. Приготування Як зробити салат «Ніжність»? Беремо свіжі печериці, миємо, висушуємо і нарізаємо тонкими пластинами. Перекладаємо їх на сковороду і обсмажуємо на слабкому вогні до золотистого кольору. Поки готуються гриби, беремо трохи шинки і шаткуємо соломкою. Огірки трохи очищаємо від шкірки, розрізаємо дрібними кубиками. Сир твердих сортів натираємо на крупній тертці і гарненько змішуємо всі інгредієнти в салатник. Заправляємо майонезом і прикрашаємо зеленню, оливками і подаємо до столу.
Варто сказати, що салат «Ніжність» з куркою , про який ми писали днями, теж дуже смачний, а тому про нього забувати не потрібно.