Вернуться назад Распечатать

Середземноморський салат

Середземноморський салат
Смачні, легкі, низькокалорійні салатики середземноморської кухні з овочів, свіжої зелені і морепродуктів стали частими гостями на столах людей, що піклуються про своє здоров'я і фігуру. Пропонуємо вашій увазі дуже оригінальний і пікантний салат з огірками, креветками і морквою. Він не тільки дуже простий у приготуванні, але і чудово підійде як для святкового столу, так і для романтичної вечері.

Середземноморський салат з креветками


Інгредієнти:

  • креветки - 500 г;

  • свіжий огірок - 4 шт.;

  • листовий салат - 150 г;

  • лимонний сік - 3 ст. ложки;

  • яблучний сік - 3 ст. ложки;

  • оливкова олія - 5 ст. ложок;

  • волоські горіхи або мигдаль - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком;

  • соєвий соус - 1 ч. ложка;

  • тертий імбирний корінь - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Рецепт приготування середземноморського салату досить простий. У підсолену киплячу воду кладемо очищені креветки і варимо їх при закритій кришці протягом 7 хвилин на слабкому вогні. Потім відкидаємо на друшляк і чекаємо, поки вони охолонуть. Огірки миємо, обсушуємо, зрізаємо кінчики і шаткуємо соломкою або тонкими скибочками.
    Моркву чистимо і тремо на тертці. Листя салату промиваємо, перебираємо, обсушуємо і рвемо руками на невеликі шматочки.
    У прозору глибоку салатницю викладаємо відварні креветки і обережно перемішуємо їх з усіма овочами.
    Середземноморський салат
    Окремо в невеликій чашці з'єднуємо яблучний і лимонний соки, додаємо трохи оливкової олії, соєвого соусу і злегка збиваємо соус виделкою. Додаємо тертий імбир і заливаємо отриманою сумішшю наш салат. Далі ставимо середземноморський салат на 1 годину в холодильник і даємо йому трохи часу постояти, просочитися. Перед подачею на стіл посипаємо зверху рубаними волоськими горіхами або мигдалем.
    Якщо таке блюдо вам до душі, то у нас є ще декілька відповідних варіантів: рецепт «Цезар» з креветками і рецепт салату з морським коктейлі м. Готуйте на здоров'я!