Стару перевірену «Оселедець під шубою» знають багато. Але, крім неї, існують і інші рецепти салату з оселедця, не менш смачні і не менш «нарядні», про які ми вам розповімо.
Смак салату багато в чому буде залежати від того, яку оселедець ви купите: мариновану , пряного засолу або малосольну. Головне - гарненько її очистити від кісточок, щоб вони випадково не потрапили і не затьмарили процес поїдання смачного салату з оселедця.
Салат з оселедця з яблуками
Інгредієнти: оселедець - 250 г; яблуко - 1 шт.; зелений горошок - 1 банку; червоний цибуля - 1-2 шт.; яблучний оцет - 2 ст. ложки; кукурудза - 1 банка; масло рослинне - 1-2 ст. ложки; цукор - 1 щіпка. Приготування Салат з солоною оселедця, рецепт якого ми наводимо, можна готувати як з уже готового філе, яке продається у вакуумних упаковках, так і з цілої оселедця, яку, звичайно ж, доведеться попередньо почистити від нутрощів і кісток.
Нарізаємо цибулю тонкими півкільцями, яблука - скибочками. Змішуємо продукти, присипаємо цукром і збризкуємо яблучним оцтом. Накриваємо кришкою і даємо постояти хвилин 15. Оселедець нарізаємо тонкими шматочками. У салатницю викладаємо яблука з цибулею, горошок, кукурудзу, оселедець і, якщо у вас залишилася заливка від оселедця, зверху поливаємо салат. Якщо ж заливки немає, то заправляємо блюдо рослинним маслом, додаємо сіль при необхідності, перемішуємо інгредієнти і салат з оселедця з яблуками можна подавати до столу.
Салат з буряка і оселедця
У складі цього салату є буряк, але не подумайте, що ми вам пропонуємо ще одну «шубу». Салат з оселедця з овочами - найбільш часто зустрічається поєднання, так як солона рибка добре доповнює смак вареної картоплі, моркви або буряка.
Інгредієнти: оселедець - 300 г; мариновані огірки - 2 шт.; яйце - 3 шт.; сіль, перець - за смаком; буряк - 1 шт.; сир - 50 г; зелений горошок - 1 банку; червоний цибуля - 1 шт.; яблуко - 1 шт.; майонез. Приготування Оселедцеве філе дрібно ріжемо. Буряк і яйця відварюємо. Потім нарізаємо кубиками. Огірочки також нарізаємо кубиками, цибулю - півкільцями, а яблуко натираємо на крупній тертці. Всі інгредієнти перемішуємо, додаємо майонез, сіль, перець і посипаємо зверху тертим сиром. За бажанням, можете прикрасити салат з оселедця зеленою цибулею або кропом.
Салат з оселедця з квасолею
Інгредієнти: філе оселедця - 300 г; квасоля стручкова - 250 г; майонез - 150 г; цибулина - 2 шт.; картопля - 5 шт.; перець - за смаком. Приготування Філе оселедця нарізаємо невеликими шматочками. Картоплю попередньо відварюємо і даємо охолонути, потім ріжемо невеликими скибочками. Стручкову квасолю трохи припускаємо, охолоджуємо і змішуємо з картоплею, оселедцем і порізаною півкільцями цибулею. Заправляємо салат з оселедцем майонезом, перчимо за смаком і можемо подавати до столу.