Багато страви служать не тільки для насичення, але і для прикраси столу, і одним з таких є салат «Гніздо глухаря». Якщо ви ніколи раніше не пробували його, то варто виправити дане упущення.
Рецепт приготування салату «Гніздо глухаря» досить простий, але при цьому у вас на столі з'явиться справжній витвір мистецтва.
Салат «Гніздо глухаря» - рецепт шарами
Для тих, хто вирішив спробувати це блюдо, ми розповімо, як зробити салат «Гніздо глухаря» за класичним рецептом з куркою.
Інгредієнти: куряче філе - 300 г; огірки (мариновані або свіжі) - 2 шт.; морква - 1 шт.; картопля - 4-5 шт.; цибуля - 1 шт.; твердий сир - 200 г; часник - 1зубчік; салатні листя - 2-3 шт.; рослинна олія для смаження; домашній майонез і зелень - за смаком. Картоплю очистіть, наріжте соломкою і обсмажте. Яйця зваріть, відокремте білки від жовтків і натріть на крупній тертці. Цибулю нашаткуйте і трохи обсмажте, моркву натріть на тертці і також обсмажте. М'ясо відваріть до готовності і порізати соломкою. Огірки наріжте кубиками, часник пропустіть через прес. 1/4 частина сиру натріть дрібно, а решта - крупно.
Змішайте в мисці, жовтки, майонез, часник, натертий сир і дрібно порізану зелень. Сформуйте з цієї суміші яйця. На дно блюда покладіть листя салату, на них шар м'яса, цибулі, потім моркву, білки, огірки і сир. Кожен шар злегка промажте домашнім майонезом , а останній - рясно.
Зверху насипте смажену картоплю , зробіть поглиблення посередині і складіть туди яйця. Подавайте відразу.
Зверніть увагу, що для економії часу, салат «Гніздо глухаря» можна приготувати і з шинкою.
Салат «Гніздо глухаря» з капустою і манго
Інгредієнти: пагони спаржі - 15 шт.; перепелині яйця - 5-6 шт.; огірок свіжий - 2 шт.; морква - 2 шт.; капуста - 200 г; листя салату - 8 шт.; манго - 2 шт.; чорнослив без кісточок - 8 шт.; соєвий соус - 1 ст. ложка; бадьян - 1 зірочка; лимон - 1 шт.; сіль, цукор і чорний перець - за смаком. Приготування Яйця відваріть, проколіть виделкою. Заваріть звичайний чай, додайте до нього бадьян, сіль і соєвий соус і опустите яйця в цю суміш на годину. Овочі і половину салатних листя нашаткуйте соломкою. Чорнослив обдайте окропом, обсушити і порізати шматочками. З манго видаліть кісточку і наріжте його тонкими скибочками.
Змішайте рослинне масло з видавленим з соком лимона, сіллю, перцем і цукром. Листя салату розкладіть на блюдо, по краю викладіть половину скибочок манго, зверху овочі з чорносливом, так, щоб у вас вийшло гніздо з поглибленням в центрі. У середину покладіть яйця, залишки манго і зверху спаржу. Залийте все це соусом і подавайте.
Салат «Гніздо глухаря» з грибами
Інгредієнти: копчене або відварне м'ясо - 200 г; картопля фрі 200 г; мариновані шампіньйони - 1 банка; консервовані огірки - 2 шт.; сир - 150 г; ріпчаста цибуля - 3 шт.; яйця - 3 шт.; часник - 1 зубчик; рослинне масло - 2 ст. ложки; листя салату - 2-3 шт.; майонез і зелень за смаком. Приготування Перед тим як приготувати салат «Гніздо глухаря», вам необхідно підготувати всі інгредієнти: яйця відваріть і натріть
білки на тертці, м'ясо наріжте соломкою, гриби і огірки - кубиками. Цибулю нашаткуйте і обсмажте на олії. Часник і зелень подрібніть. 1/3 сир натріть на дрібній тертці, а решту - на крупній. З'єднайте зелень, часник, розкришений жовток, дрібний сир і майонез. З цієї маси зліпити три невеликих яєчка і відкладіть їх в сторону. Візьміть велике блюдо, на дно покладіть салатні листя, а потім викладайте шарами інгредієнти в такому порядку: м'ясо (трохи змастіть майонезом), гриби, цибулю (зробіть сіточку з майонезу), білки (теж промажте), огірки і тертий сир. Останній шар добре здобріть майонезом, посипте картоплею фрі, а в середину викладіть підготовлені яйця.