Селера - це дуже корисна рослина, у якого в їжу придатні всі частини. Корінь зазвичай використовують при приготуванні маринадів і супів, соковиті стебла додають у салати, зелень подають у свіжому, замороженому і сушеному вигляді, а насіння додають приправи. Давайте познайомимося з деякими рецептами приготування салатів з селерою.
Салат з селерою і авокадо
Інгредієнти: оливкова олія - 100 мл; яблучний оцет - 50 мл; філе індички - 100 г; яйце - 1 шт.; гірчиця - 1 ст. ложка; мед - 1 ст. ложка; стебло селери - 2 шт.; червоні яблука - 2 шт.; авокадо - 2 шт. Приготування Для приготування салату з індичкою і селерою, м'ясо подрібнюємо і обсмажуємо в духовці до хрусткої скоринки. Тепер готуємо соус для салату: змішуємо оливкова олія, гірчицю, оцет і мед, солимо і перчимо за смаком. Селера дрібно нарізаємо, яйце відварюємо, очищаємо і подрібнюємо кубиками. Яблука і авокадо кришимо невеликими скибочками. У прозору глибоку вазу кладемо шарами салат: селера, яйце, яблука і авокадо, поливаючи кожен шар приготованим соусом, прикрашаємо гілочками зелені і подаємо салат з селерою і яйцем до столу.
Салат із селери з огірком
Інгредієнти: селера стеблової - 2 шт.; свіжий огірок - 1 шт.; консервована квасоля - 100 г; сіль, перець - за смаком; листя салату - 5-6 шт.; кедрові горішки - 40 г; лимонний сік, оливкова олія - для заправки. Приготування Як приготувати салат з селерою? Стебловий селеру очистити від жилок і нарізаємо не товстими шматочками. Свіжий огірок подрібнюємо кубиками, а листя салату рвемо на шматочки і викладаємо все в салатник. Додаємо консервовану квасоля, смажені кедрові горішки, солимо, перчимо за смаком і заправляємо овочевий салат з селерою сумішшю оливкової олії і лимонного соку, в пропорціях 2:1.
Ароматний селера годиться і для не менш корисних простих супів і супів-пюре . Приємного вам апетиту!