Зараз ми розповімо вам кілька оригінальних рецептів салату з раками, точніше з раковими шийками. Страви виходять поживними, з пікантним смаком, вони будуть справжньою прикрасою будь-якого столу.
Салат з раковими шийками - рецепт
Інгредієнти: очищені ракові шийки - 250 г; рис - 05 склянки; листя салату - 5 шт.; зелене яблуко - 1 шт.; кукурудза консервована - 100 г; зелень, сіль, перець, майонез - за смаком. Приготування Рис відварюємо до готовності в підсоленій воді, потім залишок води зливаємо, а рис промиваємо. Ракові шийки також варимо до готовності, потім охолоджуємо і очищаємо. Листя салату рвемо руками, а яблуко дрібно нарізаємо. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо майонез, сіль і перець за смаком і перемішуємо. Готовий салат посипаємо свіжою січеною зеленню.
Салат «Олів'є» з раковими шийками
Інгредієнти: відварна картопля - 2 шт.; варені яйця курячі - 2 шт.; варені яйця перепелині - 3 шт.; відварене куряче філе - 300 г; шинка - 100 г; консервовані ракові шийки - 150 г; червона ікра - 2 ст. ложки; консервований зелений горошок - 3 ст. ложки; свіжий огірок - 1 шт.; зелена цибуля - 50 р; кріп, петрушка для прикраси; майонез - 100 г; сметана - 50 г; сіль - за смаком. Приготування Куряче філе, шинку, курячі яйця, картоплю і огірок нарізаємо кубиками, зелену цибулю подрібнюємо. З'єднуємо
підготовлені інгредієнти, додаємо зелений горошок, половину ікри і ракових шийок. Сметану з'єднайте з майонезом і поливаємо цією сумішшю салат, все добре перемішуємо і, якщо потрібно, досолює за смаком. Тепер приступаємо до прикраси салату: перепелині яйця розрізаємо вздовж навпіл. Розміщуємо їх зрізом вгору в центрі салатника, а зверху маленькою ложкою викладаємо ікру, прикрашаємо салат залишилися раковими шийками і гілочками зелені. У даному рецепті ракові шийки можна замінити будь слабосоленої рибою і приготувати, наприклад, «Олів'є» з сьомгою , вийде не менш смачно.
Ракові шийки добре поєднуються з морепродуктів, наприклад в салат «Морський» неодмінно спробуйте.