Дуже популярний овоч - капуста, і щі-борщі з неї виходять царські, і тушкують її, і солять і маринують і сирої вживають. Цікаві та смачні салати з капусти займають гідне місце на наших столах. Простий салат зі свіжої капусти можна їсти, якщо хочеться чого-то дієтичного, а можна додати калорійну заправку і побільше гострого перцю і отримати закуску для гурманів.
Цей знаменитий овоч у сирому вигляді містить багато клітковини, тому з неї часто готують «салати-віники» для очищення кишечника. Салати з молодої свіжої капусти багаті фолієвою кислотою і, що особливо привабливо, є жиросжигателями, тому так популярні салати зі свіжої білокачанної капусти.
Приготувати салат зі свіжої капусти може будь-яка людина, що не володіє кулінарними навичками, але щоб приготувати смачний салат зі свіжої капусти, ми поділимося з вами деякими хитрощами.
найбільша гідність салату - його соковитість, тому потрібно правильно шаткувати капусту, щоб вона не втратила свій дорогоцінний сік; шинкуйте капусту крупно і дуже гострим ножем; намагайтеся не м'яти тендітну і соковиту, нашатковану капусту, інакше вона втратить сік і стане в'ялою; якщо капуста попалася жорстка, навпаки, не завадить її пом'яти і навіть трохи розтерти з сіллю, щоб пустила сік; соліть салати прямо перед їжею, інакше вони втратять багато соку; капуста не поєднується зі сметаною; якщо капуста жорстка і, до того ж гірчить, то порізану капусту можна обшпарити окропом у друшляку. Салат з молодої свіжої капусти
Інгредієнти: капуста молода, невеликий качан - 2 шт.; бринза - 250 г; маслини без кісточки - 70 г; огірок - 100 г; олія оливкова - 4 ст. ложки; лимонний сік - за смаком; сіль - за смаком. Приготування Вимочену бринзу, або будь-якої схожий на бринзу м'який сир, наріжте кубиками. Капусту шинкуйте великими смужками. Все - в салатницю, додайте лимонний сік, оливкова олія і підсолити.
Гострий салат з свіжої капусти
Для любителів гостренького пропонуємо вам ще один дуже цікавий рецепт, який, по суті, є вже закускою.
Інгредієнти: капуста білокачанна - 500 г; шинка - 200 г; зелена цибуля - 30 р; оливкова олія без запаху - 10 г; соєвий соус - 20 р; оцет винний - 15 г; цукор - 10 г; перець чилі - за смаком; сіль - за смаком. Приготування Капусту тонко шаткуємо, підсолюємо, додаємо оцет і злегка мнемо руками. У цьому салаті бажано всі продукти нарізати тонко і довго, включаючи перо зеленого цибулі, тоді салат буде виглядати дуже красиво.
З'єднуємо капусту та інші складові, присмачую маслом, соєвим соусом і цукром. В самому кінці акуратненько підсипаємо перцю чилі для любителів «гарячіше».
Приготувати такий салат можна не тільки з білокачанної, але і з червоної капусти .
Салат з цвітної капусти свіжої
У білоголової капусти багато родичів. Мабуть, самий популярний з них - кольорова капуста. Поділимося з вами «на закуску» оригінальним салатиком з неї.
Інгредієнти: молода кольорова капуста - 1 головка; сметана 25% - 100 г; сир з пліснявою - 25 г; часник - 4 зубчики; майоран - 1 ч. ложка; кріп - 1 ч. ложка. Приготування
Капусту добре промиваємо в холодній воді і ділимо на суцвіття. Якщо суцвіття занадто великі - ріжемо їх уздовж навпіл. Ошпарюємо окропом, і знову занурюємо в холодну воду.
Всі спеції, сметану і сир розтираємо до отримання однорідної пасти. Занурюємо в цю пасту, як в кляр, кожне суцвіття і красиво оформляємо в салатницю. Посипаємо кропом і їмо із задоволенням. Діп з сиру і сметани можна замінити вершково-сирним соусом .