Яблука ніяк неможливо відокремити від російської кухні, їх люблять всі. Дуже смачні салати з додаванням яблука - і солоденько, і кисленько. Можна легкий салатик зробити, а можна більш ситний. Не зіпсуєш яблучком навіть вишукану закуску.
з яблуками треба працювати швидко, у них є не дуже гарна риса - трохи зазеваешься, яблуко потемніє; занурюйте яблучні дольки у воду з оцтом або лимонним соком, щоб приємна на смак кислота була, це ще й охоронить яблука від потемніння. Салат з креветками і яблуком
Інгредієнти: яблуко - 250 г; креветки великі - 05 кг; салат (листя) - 300 г; олія оливкова без запаху - 3 ст. ложки; соєвий соус - 2 ст. ложки; сік лимона - 2 ч. ложки. Приготування: Салат боїться ножа, його ніжні листочки потрібно рвати руками. В іншому випадку салат буде гірким. На перину з салату красиво укладаємо варені креветки. Яблука ріжемо тонкими часточками і розкладаємо між креветками.
З інших компонентів змішуємо соус і просочуємо наш салат.
Салат з оселедця з яблуками
Яблука унікальні тим, що поєднуються майже з усіма продуктами. Здавалося б солона оселедець і солодке яблуко, ну, на худий кінець, нехай навіть кисле. Що між ними спільного? А ось дивись-но, яка смакота виходить!
Інгредієнти: яблуко зелене - 3 шт.; філе оселедця - 2 шт.; яйця - 3 шт.; м'який сир - 100 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; цибуля зелена - 2 ст. ложки; майонез - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Будемо робити з яблук чашечки: акуратно виймаємо насіння, а потім виймаємо м'якоть, намагаючись не зламати тендітні стінки - ця м'якоть нам знадобиться, будемо перетворювати її в крихту разом з іншими складовими цього рецепта. Потім скріплюємо майонезом і начиняємо половинки яблук. А вже як прикрасити - просто політ фантазії, можна і просто посипати зеленню.
Салат листковий з яблуком
Інгредієнти: яблуко - 100 г; картопля - 100 г; морква варена - 100 г; яйце - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; горіх волоський (ядро) - 8 шт. Приготування Беремо красиве блюдо і починаємо терти на нього перинку з вареної картоплі за допомогою великої терки. Посипаємо дрібно нарізаною цибулею. Покриваємо наступній перинкой - морквяної. Потім - яблучної. На яблука - рубані круті яйця розподіляємо, і вінчаємо наш шедевр подрібненими горіхами. Кожну перинку «склеюємо» майонезом, розрівнюючи по поверхні ложкою.
Салат «Ситне яблучко» Для тих, хто любить салат з яблуком і сиром, а так же салат з яблуками і шинкою, спробуйте поєднати два в одному і не пошкодуєте!
Інгредієнти: шинка - 100-150 г; яблуко - 200 г; сир твердий 70 г; часник - 2 зубчики; цибуля маринований - ст. ложка; майонез - 50 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Краща нарізка для цього салату - тонка соломка. Один лише сир піддається натирання на дрібній тертці. Маринований цибулю і часник створять пікантний букет для цього салату. Солимо, перчимо і помірно заправляємо майонезом.
Салат з морквою і яблуком
Інгредієнти: яблуко - 250 г; капуста - 200 г; морква - 100 г; сметана 25% - 2 ст. ложки; гірчиця готова - 1 ч. ложка; яблучний оцет - 1 ст. ложка; олія оливкова - 1 ст. ложка; чебрець; сіль, перець - за смаком. Приготування Перетворюємо яблучко і моркву велику яблучно-морквяне стружку. Приєднуємо до них капусту, тонюсенько нашатковану, і чебрець. Заправляємо сметаною, змішаною з гірчицею, оцтом, олією та спеціями.
Тим, кому сподобаються салати з додаванням фруктів, рекомендуємо випробувати варіанти салату з апельсином і грушею .