Кабачок досить цікавий овоч, будучи родичем гарбуза, має абсолютно нейтральний смак - ніжний, трохи солодкуватий.
салати з кабачками набувають смакові відтінки того продукту, який ми вживаємо разом з кабачком; у салати ми не рекомендуємо брати дозрілі кабачки, готуйте тільки з молодих, з тонкою ніжною шкіркою; щоб сік не витік з кабачків, соліть салати в кінці приготування. Намагайтеся не допускати дотику кабачка з металом, тому що при цьому ніжний овоч втрачає вітаміни. Наведені нижче рецепти літніх салатів з сирими кабачками легко засвоюються і покращують травлення.
Салат з кабачками і помідорами
Інгредієнти: кабачки - 200 г; помідори - 4 шт.; цибуля - 2 шт.; майонез - 150 г; кріп; цедра лимона; сіль. Приготування Для салату нам потрібна кабачкова стружка. Велика терка нам в допомогу. Помідори, як і цибуля, поріжемо гуртками. Все змішаємо, додамо зелень. Майонез ароматизируем лимонною цедрою і заправляємо салат.
Салат зі смаженими кабачками
Інгредієнти: кабачки - 500 г; яйце - 4 шт.; цибуля зелена - 3 ст. ложки; олія рослинна; майонез; томат-пюре - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Скибочки кабачка смажимо з двох сторін. Масла підливаємо не дуже багато. Додаємо сіль за смаком, перчимо. Майонез підкрашуемо томатом-пюре і присмачую їм наші кабачки. У салатниці посипаємо красивого жовто-зеленою сумішшю крутого яйця і зеленого лука.
Салат з кабачками і грибами
Інгредієнти: гриби мариновані - 200 г; кабачки - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; рослинна олія; кріп; сіль, перець - за смаком. Приготування Якщо гриби мають дуже різкий смак, то не завадить їх промити. Невеликі грибки підуть цілком, великі - шматочками. Кабачки ріжемо кубиками, товщиною 15 см, пасеруємо на олії, трошки підсолимо, і додаємо перчику. Цибулю шаткуємо кільцями.
Все змішуємо і красиво укладаємо на блюдо. Поливаємо рослинним маслом і посипаємо кропом перед самою їжею.
Як освіжаючої і по-справжньому літньої закуски також відмінно виступить салат з полуницею .