Вернуться назад Распечатать

Салат із стручкової квасолею

Салат із стручкової квасолею
Стручкова або, як її ще називають, спаржева квасоля - продукт легкий і дуже корисний. У ній міститься зовсім мало калорій, зате багато вітамінів і таких корисних речовин як кальцій, залізо, магній, фолієва кислота. При цьому вживання в їжу спаржевої квасолі покращує роботу печінки і нирок. Зараз ми вам розповімо рецепти приготування смачних салатів зі стручковою квасолею.

Рецепт салату зі стручковою квасолею


Інгредієнти:

  • стручкова квасоля - 350 г;

  • жовтий болгарський перець - 1/2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • маринована червона квасоля - 240 г;

  • оцет - 1 ст. ложка;

  • масло рослинне - 4 ст. ложки;

  • сіль, цукор, чорний мелений перець - за смаком.


  • Приготування
    Спочатку відварюємо стручкову квасолю в підсоленій воді хвилин 5. Потім відкидаємо на друшляк, і коли вона трохи охолоне, додаємо мариновану червону квасолю, перець, порізаний кубиками і подрібнену цибулю. Після цього вливаємо в ємність з овочами олію, за смаком додаємо оцет, сіль, цукор і перець, добре все перемішуємо.

    Смачний салат із стручкової квасолею


    Інгредієнти:

  • картопля - 3 шт.;

  • мова - 05 кг;

  • морква - 1 шт.;

  • консервована квасоля - 1 банка (240 г);

  • стручкова квасоля - 200 г;

  • оливки чорні - 1 банка;

  • огірки мариновані - 3 шт.;

  • пекінська капуста - 200 г;

  • майонез, сіль, перець, зелень - за смаком.


  • Приготування
    Мова миємо, заливаємо окропом і варимо до готовності, на це піде близько 15-2 годин. Потім трохи охолоджуємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо соломкою. Картоплю і моркву відварюємо в шкірці, чистимо і нарізаємо кубиками. Стручкову квасолю викладаємо на сковороду з рослинною олією, додаємо 50 мл води і тушкуємо, поки рідина не випарується, а потім солимо і перчимо за смаком. Мариновані огірки нарізаємо соломкою, а пекінську капусту шаткуємо. З'єднайте підготовлені інгредієнти, додаємо консервовану квасоля, оливки, майонез, подрібнену зелень і перемішуємо. Потім пробуємо: якщо потрібно за смаком додаємо сіль.

    Салат із стручкової квасолею і яйцями


    Інгредієнти:

  • яйця - 5 шт.;

  • стручкова квасоля - 400 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • сіль, перець, майонез, зелена цибуля - за смаком.


  • Приготування
    Квасолю відварюємо до готовності в підсоленій воді, це займе близько 7 хвилин. Яйця варимо круто, потім заливаємо холодною водою, чистимо і ріжемо кубиками. З'єднуємо остиглу квасоля з яйцями, додаємо видавлений часник і подрібнений зелений лук, заправляємо салат майонезом або сметаною, сіль і перець додаємо за смаком. Подаємо яєчний салат з квасолею, прикрасивши зеленню.

    Гарячий салат із стручкової квасолею


    Інгредієнти:
    Для салату:

  • стручкова квасоля - 05 кг;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • куряче філе - 250 г;

  • рослинна олія для смаження.


  • Для заправки:

  • бальзамічний оцет - 2 ст. ложки;

  • гаряча вода - 50 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Салат із стручкової квасолею
    Квасолю відварюємо протягом 2-3 хвилин, вона повинна залишитися злегка твердуватою, після чого воду зливаємо. Куряче філе миємо, обсушуємо, ріжемо смужками або кубиками і обсмажуємо на рослинній олії до появи рум'яної скоринки. Перець і цибулю очищаємо і нарізаємо так само як філе. Додаємо на сковороду ще масла й обсмажуємо в ньому перець з цибулею до м'якості, потім викладаємо квасоля і тушкуємо все разом ще 5 хвилин на невеликому вогні під закритою кришкою. Тепер готуємо заправку: змішуємо гарячу воду з бальзамічним оцтом, додаємо сіль і перець, після чого пробуємо заправку - вона повинна бути достатньо солоної, так як овочі і м'ясо в процесі приготування не досаливались. З'єднуємо курку з овочами і заливаємо все отриманою сумішшю, добре перемішуємо і подаємо теплий салат до столу.