Стручкова або, як її ще називають, спаржева квасоля - продукт легкий і дуже корисний. У ній міститься зовсім мало калорій, зате багато вітамінів і таких корисних речовин як кальцій, залізо, магній, фолієва кислота. При цьому вживання в їжу спаржевої квасолі покращує роботу печінки і нирок. Зараз ми вам розповімо рецепти приготування смачних салатів зі стручковою квасолею.
Рецепт салату зі стручковою квасолею
Інгредієнти: стручкова квасоля - 350 г; жовтий болгарський перець - 1/2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; маринована червона квасоля - 240 г; оцет - 1 ст. ложка; масло рослинне - 4 ст. ложки; сіль, цукор, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Спочатку відварюємо стручкову квасолю в підсоленій воді хвилин 5. Потім відкидаємо на друшляк, і коли вона трохи охолоне, додаємо мариновану червону квасолю, перець, порізаний кубиками і подрібнену цибулю. Після цього вливаємо в ємність з овочами олію, за смаком додаємо оцет, сіль, цукор і перець, добре все перемішуємо.
Смачний салат із стручкової квасолею
Інгредієнти: картопля - 3 шт.; мова - 05 кг; морква - 1 шт.; консервована квасоля - 1 банка (240 г); стручкова квасоля - 200 г; оливки чорні - 1 банка; огірки мариновані - 3 шт.; пекінська капуста - 200 г; майонез, сіль, перець, зелень - за смаком. Приготування Мова миємо, заливаємо окропом і варимо до готовності, на це піде близько 15-2 годин. Потім трохи охолоджуємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо соломкою. Картоплю і моркву відварюємо в шкірці, чистимо і нарізаємо кубиками. Стручкову квасолю викладаємо на сковороду з рослинною олією, додаємо 50 мл води і тушкуємо, поки рідина не випарується, а потім солимо і перчимо за смаком. Мариновані огірки нарізаємо соломкою, а пекінську капусту шаткуємо. З'єднайте підготовлені інгредієнти, додаємо консервовану квасоля, оливки, майонез, подрібнену зелень і перемішуємо. Потім пробуємо: якщо потрібно за смаком додаємо сіль.
Салат із стручкової квасолею і яйцями
Інгредієнти: яйця - 5 шт.; стручкова квасоля - 400 г; часник - 3 зубчики; сіль, перець, майонез, зелена цибуля - за смаком. Приготування Квасолю відварюємо до готовності в підсоленій воді, це займе близько 7 хвилин. Яйця варимо круто, потім заливаємо холодною водою, чистимо і ріжемо кубиками. З'єднуємо остиглу квасоля з яйцями, додаємо видавлений часник і подрібнений зелений лук, заправляємо салат майонезом або сметаною, сіль і перець додаємо за смаком. Подаємо яєчний салат з квасолею, прикрасивши зеленню.
Гарячий салат із стручкової квасолею
Інгредієнти: Для салату:
стручкова квасоля - 05 кг; болгарський перець - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; куряче філе - 250 г; рослинна олія для смаження. Для заправки:
бальзамічний оцет - 2 ст. ложки; гаряча вода - 50 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Квасолю відварюємо протягом 2-3 хвилин, вона повинна залишитися злегка твердуватою, після чого воду зливаємо. Куряче філе миємо, обсушуємо, ріжемо смужками або кубиками і обсмажуємо на рослинній олії до появи рум'яної скоринки. Перець і цибулю очищаємо і нарізаємо так само як філе. Додаємо на сковороду ще масла й обсмажуємо в ньому перець з цибулею до м'якості, потім викладаємо квасоля і тушкуємо все разом ще 5 хвилин на невеликому вогні під закритою кришкою. Тепер готуємо заправку: змішуємо гарячу воду з бальзамічним оцтом, додаємо сіль і перець, після чого пробуємо заправку - вона повинна бути достатньо солоної, так як овочі і м'ясо в процесі приготування не досаливались. З'єднуємо курку з овочами і заливаємо все отриманою сумішшю, добре перемішуємо і подаємо теплий салат до столу.