Рецептів приготування «Мисливського» салату дуже багато. Давайте розглянемо з вами деякі з них.
Салат «Мисливський» з грибами
Інгредієнти: вершкове масло - 10 г; печериці - 400 г; картопля - 5 шт.; морква - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; шинка - 300 г; зелена цибуля; оливкова олія - 3 ст. ложки; гірчиця - 1 ст. ложка; яблучний оцет - 1 ст. ложка; сіль, цукор, перець - за смаком. Приготування Гриби ріжемо пластинами, обсмажуємо на вершковому маслі і охолоджуємо. Моркву і картоплю відварюємо в мундирі, очистити і подрібнюємо кубиками. Болгарський перець нарізаємо довільними шматочками, а шинку - тонкою соломкою. Всі компоненти салату змішуємо в глибокому салатнику і заливаємо заправкою, яку ми з вами готуємо заздалегідь: гарненько збиваємо яблучний оцет, оливкову олію, кладемо гірчицю, трохи цукру, солі і чорного меленого перцю. Перед подачею на стіл посипаємо готовий салат дрібно порубаним зеленою цибулею.
Салат «Мисливський» з куркою
Інгредієнти: волоські горіхи - 50 г; чорнослив - 50 г; відварене куряче філе - 50 г; сир - 15 г; цибуля ріпчаста - 05 шт.; огірки - 2 шт.; яйце - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; білокачанна капуста - 100 г; майонез для заправки; соєвий соус - за смаком. Приготування Нарізаємо соломкою розм'якшений чорнослив, перець, огірок і м'ясо. Волоські горіхи подрібнюємо, залишивши трохи цілих ядерець для прикраси. Яйце відварюємо круто, охолоджуємо, очищаємо від шкаралупи і половинку тремо на дрібній тертці. Білокачанну капусту тоненько шаткуємо. Тепер готуємо соус для салату: змішати лимонний сік, майонез і соєвий соус. Потім викладаємо салат шарами в наступній послідовності: чорнослив, м'ясо, цибулю, огірки, зверху поливаємо заправкою. Далі продовжуємо: перець, тертий сир, огірки, яйце, горіхи, змащуємо поверхню майонезом, посипаємо капустою, прикрашаємо зеленню і цілими ядрами волоських горіхів.
Цей салатик добре подавати в порціонних салатниках, красиво він виглядає в широких прозорих склянках або креманках.
Салат «Мисливський» з яловичиною
Інгредієнти: яловичина - 300 г; мариновані гриби - 200 г; часник - 4 зубчики; сіль, спеції - за смаком; мікс салатів - 300 г; оливкова олія - 30 мл; зелень - за бажанням. Приготування Мариновані гриби відкидаємо на друшляк, а яловичину злегка відварюємо в підсоленій воді до м'якості. Тим часом готуємо заправку: в маринад від грибів додаємо оливкову олію і натертий на дрібній тертці часник. Охолоджене м'ясо нарізаємо тонкими скибочками, швидко обсмажуємо на сильному вогні і викладаємо в салатник. Додаємо мікс салатів, гриби, заливаємо заправкою і ретельно перемішуємо. Готовий «Мисливський» салат з м'ясом ставимо на 30 хвилин у холодильник, а потім подаємо до столу.
Салат «Мисливський» з ковбасками
Інгредієнти: квасоля - 100 г; помідори - 3 шт.; мисливські ковбаски - 200 г; петрушка - 20 г; пір'я зеленої цибулі - 70 г; майонез для заправки; сіль - за смаком; рослинна олія - 30 мл Приготування Квасолю заздалегідь замочуємо на деякий час, краще всього на ніч, потім промиваємо і ставимо варитися в злегка підсоленій воді. Готову квасолю проціджуємо і викладаємо в тарілку. Ковбаски дрібно ріжемо кружальцями і трохи обсмажуємо на
розігрітому рослинному маслі, після цього остуджуємо і перемішуємо з квасолею. Помідори подрібнюємо маленькими шматочками і теж викладаємо до решти інгредієнтів. Цибулю чистимо, миємо і дрібно шаткуємо разом з петрушкою, а потім додаємо в салат. Все ретельно перемішуємо, посипаємо сіллю і перцем за смаком, а потім заправляємо майонезом. Готовий мисливський салат з ковбасою слід вживати відразу ж після приготування ще теплим.
Якщо ви любите м'ясні салати, то неодмінно спробуйте рецепти теплого салату з яловичиною і салат з шинкою .