Дуже популярний салат, в якому рис поєднується з різними видами риби. Він і смачний і поживний. Дуже виграшно виглядає колірна гамма таких страв. Рибу беріть будь-яку, сиру або консерви, а жменя відвареного рису відмінно доповнить навіть салат з морепродуктів .
Салат з тунцем і рисом
Інгредієнти: тунець - 1 банка; кукурудза - 05 банки; рис відварений - 2 ст.; яйце - 3 шт.; цибуля - 1 шт.; сіль - за смаком; петрушка - гілочка; майонез - за смаком. Приготування Рис повинен обов'язково бути холодним, щоб салат не прокис. Якщо в консервах міститься рідина, зливаємо її. Рибу просто розімніть вилкою, цибулю дрібненько наріжемо, яйця порубаємо. Змішуємо, заправляємо. Для краси посиплемо зеленню і насолоджуємося. Слідуючи цим рецептом можна приготувати салат з рисом і сардиной.
Салат з сайрою і рисом
Інгредієнти: сайра - 1 банка; рис відварений - 2 ст.; яйце - 3 шт.; морква - 2 шт.; цибуля (перо) - 4 ст. ложки; майонез - кілька ложок; сіль, перець - за смаком. Приготування А зараз ми приготуємо листковий салат. Як завжди, беремо вже холодний рис, охолоджену відварену моркву, охолоджені круті яйця.
Білки натираємо крупно, а жовтки просто перетворюємо в крихту за допомогою виделки.
Зелену цибулю дрібно рубаємо ножем.
Приступимо до складання салату.
На блюдо (можна довгасте), розміщуємо наші продукти в такому порядку: рис - майонез - розім'ята сайра - майонез - цибуля - білок - майонез - зітхання - майонез. Тепер жовтком рівномірно обсипаємо з усіх сторін, і виходить краса і смакота. Тільки не поспішайте, не їжте рибний салат відразу - хай просочиться.
Салат з лосося з рисом
Смачне рожеве лососеве філе зробить ваш салат дуже ошатним.
Інгредієнти: лосось (філе) - 300 г; рис відварений - 2 ст. ложки; печериці - 200 г; цибуля - 1 шт.; майонез - за смаком; олія без запаху; морква - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; лимон. Приготування Варимо філе лосося в киплячій воді зі спеціями. Готове філе збризніть соком лимона.
Печериці почистимо, поріжемо і посмажимо з цибулею.
Змішуємо гриби і рис, підсолюємо і покриваємо майонезній сіточкою. Розмішувати не потрібно. На рисову подушку, красиво розкладаємо скибочки лосося. Прикрашаємо гілочками зелені й тонкими лимонними скибочками.
Салат з рибою і рисом
Оригінальний смак салат з копченою рибкою. Якщо філе солоне, то рис забере зайву сіль. Але краще брати жирну рибку з малим вмістом солі, філе якої легко ділиться на часточки.
Інгредієнти: копчена риба - 200 г; яйце - 3 шт.; рис відварений - 2 ст.; майонез; сіль, перець - за смаком; зелень. Приготування Охолоджений рис, шматочки риби, рубане яйце з'єднуємо, заправляємо майонезним соусом. Прикрашаємо гілочками зелені.