Всі знають, що імбир дуже корисний для здоров'я людини, але з-за його специфічного смаку, є його можуть далеко не всі. Щоб все-таки скористатися його незамінними властивостями, ми пропонуємо вам рецепти салатів з імбиром, в яких він чудово доповнює інші компоненти і робить смак страви більш виразним.
Салат з маринованим імбиром
Інгредієнти: помідори черрі - 130 г; зелений салат - 150 г; маринований імбир - 40 г; куряче філе - 230 г; перець болгарський - 1 шт.; кунжут - 1 ст. ложка; рослинна олія - 4 ст. ложки; приправа для курки - 1/2ч. ложки; соєвий соус - 2 ст. ложки; рідкий мед - 1 ст. ложка. Приготування Овочі та зелень вимити. Черрі розрізати навпіл, перець нашаткуйте соломкою, а салат порвіть руками. Змішайте все це в салатниці, додавши туди ж імбир. Куряче філе, посипте приправою і обсмажте в 1 ст. ложці олії до готовності, потім дайте йому охолонути, нарізати невеликими шматками і відправте до овочів.
В окремому посуді змішайте залишки рослинного масла, мед і соєвий соус, полийте цією заправкою салат, посипте кунжутом і подавайте.
Салат з коренем імбиру
Салат з селерою і імбиром відмінно підійде для тих, хто сидить на дієті або просто стежить за своїм харчуванням, так як він виходить дієтичним, але при цьому смачним.
Інгредієнти: морква - 1 шт.; буряк - 1 шт.; корінь імбиру - 2-3 см; лимон - 1/2 шт.; селера - 1 стебло; рослинне масло - 15 ст. ложки; терта цедра апельсина - 1 ч. ложка. Приготування Буряк запечіть в духовці, після чого разом з селерою наріжте невеликими шматочками. Моркву натріть на крупній тертці, а імбир - на дрібній. З'єднайте всі інгредієнти, заправте маслом, соком половини лимона, гарненько перемішайте і пригощайтеся.
Салат з імбиром і капустою
Інгредієнти: капуста - 1 кг; яблуко - 2 шт.; імбир - 3-4 см; лимон - 1 шт.; оливкова масло - 175 мл; темний виноградний оцет - 4 ст. ложки; мед рідкий - 1 ст. ложка; гірчиця - 1 ст. ложка; сіль і перець - за смаком. Приготування Капусту дрібно наріжте, покладіть в миску, посоліть і трохи пам'ятайте руками. Яблука наріжте соломкою і збризніть лимонним соком, щоб вони не потемніли. Імбир очистити, натерти на дрібній тертці і змішайте з капустою і яблуком.
В окремому посуді змішайте оцет, оливково масло, мед і гірчицю, ретельно збийте до однорідного стану, після чого приправте сіллю і перцем. Заправте цим соусом салат і кличте друзів його пробувати.
Хочете приготувати ще більше легких і смачних салатів? Випробуйте рецепти салатів з яблуками і кабачками .