Салат з горіхами і куркою в рецептурних довідниках називається по-різному: «Королівський», «Оригінальний» і «Екзотичний». Також дещо різняться компоненти, входять до складу страви, але обов'язковими інгредієнтами є м'ясо курки і волоські горіхи.
Найпростіший спосіб зробити м'ясний салат з волоськими горіхами - порізати куряче м'ясо і ядерця волоського горіха, перемішати, заправити майонезом - вийде цілком смачне і ситне блюдо.
Але, можна, додавши інші компоненти, зробити різні за смаком і зовнішнім виглядом смачні салати з горіхами, які будуть справжньою окрасою святкового столу.
Пропонуємо кілька рецептів салатів з горіхами, приготування яких буде нескладним і необтяжливим.
Салат з горіхами і чорносливом
Інгредієнти: куряча грудка - 300 г; чорнослив без кісточок - 25 шт.; ядра волоських горіхів - 1/2 склянки; часник - 2 зубчики; лимонний сік - 1 ст. ложка; майонез - 250 г; сіль за смаком. Приготування Замочуємо в окропі чорнослив на 15-20 хвилин. Нарізаємо відварену курячу грудку кубиками. Розпарений чорнослив ріжемо соломкою, горіхи крупно рубаємо.
Для соусу дрібно натираємо часник, вливаємо лимонний сік, додаємо сіль і майонез, все ретельно перемішуємо разом з іншими компонентами салату. У холодильнику даємо постояти 2-3 години і тільки тоді подаємо до столу.
У запропонований рецепт можна додати відварені, порізані кубиками моркву і картоплю, і у вас вийде ще одна варіація даного салату.
Ще один пропонований рецепт смачного салату з волоськими горіхами гарантує швидке насичення за рахунок вмісту в ньому грибів.
Салат з горіхами і грибами
Інгредієнти: куряче філе - 400 г; яйця - 4 шт.; сир - 150 г; печериці - 400 г; цибуля ріпчаста - 2 шт.; ядра волоських горіхів - 1/2 склянки; домашній майонез - 250 г; сіль і мелений чорний перець за смаком; рослинна олія для смаження цибулі. Приготування Цибулю ріжемо кубиками, обсмажуємо до золотистого кольору. М'ясо курки і яйця також нарізаємо дрібними кубиками, гриби - пластинами. Подрібнюємо горіхи. Всі компоненти змішуємо, додаємо тертий сир і домашній майонез , солимо і перчимо.
Останні два салату особливо презентабельно будуть виглядати в прозорої безбарвної скляній чи кришталевій салатниці. Також у кожному із запропонованих рецептів можливо замінити відварене куряче м'ясо на копчений курячий окорочок або навіть на підсмажене куряче м'ясо, страва отримає нові смакові нюанси, які вам сподобаються.
Салат з куркою і волоським горіхом
Інгредієнти: яйця - 4 шт.; твердий сир - 150 г; відварене куряче філе - 300 г; ядра волоських горіхів - 3/4 склянки; кисле яблуко - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; столовий оцет (9%) - 4 ст. ложки; сіль і цукор для маринування цибулі за смаком; майонез - 200 р. Приготування Лук ріжеться кубиками і маринують в оцті з додаванням солі і цукру 1 год. Яйця відварюють, білок яєць дрібно ріжеться, жовток перетирається в крихту. Горіхи треба подрібнити, яблука натерти на крупній тертці. М'ясо курки ріжеться невеликими кубиками.
Салат з яблуком , куркою та горіхами викладаємо в посуд шарами, злегка утрамбовувавши кожен шар ложкою:
1 шар - раскрошенные жовтки; 2 шар - сир, промазуємо майонезом; 3 шар - 1/3 волоських горіхів; 4 шар - терте яблук, промазуємо майонезом; 5 шар - 1/3 волоських горіхів; 6 шар - куряче м'ясо; 7 шар - маринована цибуля, майонез; 8 шар - 1/3 волоських горіхів; 9 шар - білок яйця. Після того, як всі верстви покладені, беремо красиву тарілку. Перед нами стоїть завдання - перевернути салат на тарілку, щоб останній шар став верхнім. Для цього лопаткою пройдемося по краях посуду з салатом, злегка відокремлюючи його, і різко перевернемо на тарілку. Вирівнюємо салат і прикрашаємо його зверху на власний розсуд, наприклад, гілочками зелені.