Вернуться назад Распечатать

Салат із селери з яблуком

Салат із селери з яблуком
Селера відомий ще з давніх часів. Це дуже дивне рослина, яка містить у собі багато мінералів і вітамінів. Він чудово виводить з організму шлаки, токсини, тому його часто можна зустріти в описі різних дієт. Пропонуємо вашій увазі приготування смачного салату з селери з яблуком.

Салат із селери, курки і яблука


Інгредієнти:

  • червоне яблуко - 5 шт.;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • майонез - 150 мл;

  • куряча грудка - 2 шт.;

  • селера - 100 г;

  • зелена цибуля;

  • часник - 2 зубчики;

  • волоські горіхи - 100 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • листя салату.


  • Приготування
    Яблука миємо, обсушуємо, видаляємо серцевину, нарізаємо маленькими кубиками і кладемо в чашу. Збризкуємо лимонним соком, кладемо майонез, перемішуємо і залишаємо хвилин на 40. Потім додаємо порізаний селера, зелена цибуля, рубані волоські горіхи і видавлюємо часник. Курку заздалегідь відварюємо, остуджуємо, подрібнюємо кубиками й викладаємо на салат. Все ретельно перемішуємо, перекладаємо в красивий салатник і прикрашаємо салат зі свіжих яблук цілими ядерцями волоських горіхів і свіжими листям салату.

    Салат із селери з яблуками і морквою


    Інгредієнти:

  • селера - 300 г;

  • яблуко - 200 г;

  • морква - 1 шт.;

  • сметана - 100 мл;

  • горіхи - 50 г;

  • сіль, цукор, апельсин - за смаком.


  • Приготування
    Селера відварюємо в злегка підсоленій воді. Потім охолодити його і дрібно нарізаємо. Яблука і моркву очищаємо від шкірки, натираємо на середній тертці і з'єднуємо з селерою. Додаємо за смаком січені волоські горіхи , кладемо сіль і цукор. Перемішуємо готовий салат, заправляємо сметаною і прикрашаємо за бажанням часточками апельсина.

    Салат з кореня селери з яблуком


    Інгредієнти:

  • корінь селери - 1 шт.;

  • зелене яблуко - 1 шт.


  • Для заправки:

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • гірчиця їдальня - 1 ч. ложка;

  • Салат із селери з яблуком

  • соус соєвий - 1 ст. ложка;

  • олія оливкова - 4 ст. ложки;

  • сіль, перець, цукор - за смаком.


  • Приготування
    Корінь селери моєму разом з яблуком, обсушуємо і очищаємо від шкірки. У яблука акуратно видаляємо серцевиною, нарізаємо всі тонкою соломкою, викладаємо в салатник і перемішуємо. Тепер готуємо соус: наливаємо в миску соєвий соус, оливкова олія, лимонний сік, кладемо столову гірчицю, додаємо трохи солі, цукру і перцю, перемішуємо. Поливаємо салат із зеленим яблуком раніше приготовленої заправкою, ретельно перемішуємо і подаємо до столу.