Селера відомий ще з давніх часів. Це дуже дивне рослина, яка містить у собі багато мінералів і вітамінів. Він чудово виводить з організму шлаки, токсини, тому його часто можна зустріти в описі різних дієт. Пропонуємо вашій увазі приготування смачного салату з селери з яблуком.
Салат із селери, курки і яблука
Інгредієнти: червоне яблуко - 5 шт.; лимонний сік - 2 ст. ложки; майонез - 150 мл; куряча грудка - 2 шт.; селера - 100 г; зелена цибуля; часник - 2 зубчики; волоські горіхи - 100 г; сіль, перець - за смаком; листя салату. Приготування Яблука миємо, обсушуємо, видаляємо серцевину, нарізаємо маленькими кубиками і кладемо в чашу. Збризкуємо лимонним соком, кладемо майонез, перемішуємо і залишаємо хвилин на 40. Потім додаємо порізаний селера, зелена цибуля, рубані волоські горіхи і видавлюємо часник. Курку заздалегідь відварюємо, остуджуємо, подрібнюємо кубиками й викладаємо на салат. Все ретельно перемішуємо, перекладаємо в красивий салатник і прикрашаємо салат зі свіжих яблук цілими ядерцями волоських горіхів і свіжими листям салату.
Салат із селери з яблуками і морквою
Інгредієнти: селера - 300 г; яблуко - 200 г; морква - 1 шт.; сметана - 100 мл; горіхи - 50 г; сіль, цукор, апельсин - за смаком. Приготування Селера відварюємо в злегка підсоленій воді. Потім охолодити його і дрібно нарізаємо. Яблука і моркву очищаємо від шкірки, натираємо на середній тертці і з'єднуємо з селерою. Додаємо за смаком січені волоські горіхи , кладемо сіль і цукор. Перемішуємо готовий салат, заправляємо сметаною і прикрашаємо за бажанням часточками апельсина.
Салат з кореня селери з яблуком
Інгредієнти: корінь селери - 1 шт.; зелене яблуко - 1 шт. Для заправки:
лимонний сік - 1 ст. ложка; гірчиця їдальня - 1 ч. ложка; соус соєвий - 1 ст. ложка; олія оливкова - 4 ст. ложки; сіль, перець, цукор - за смаком. Приготування Корінь селери моєму разом з яблуком, обсушуємо і очищаємо від шкірки. У яблука акуратно видаляємо серцевиною, нарізаємо всі тонкою соломкою, викладаємо в салатник і перемішуємо. Тепер готуємо соус: наливаємо в миску соєвий соус, оливкова олія, лимонний сік, кладемо столову гірчицю, додаємо трохи солі, цукру і перцю, перемішуємо. Поливаємо салат із зеленим яблуком раніше приготовленої заправкою, ретельно перемішуємо і подаємо до столу.