Салат «Вікінг», як і будь-яке творіння народу, за весь час свого існування встиг до невпізнання змінити свій рецепт. На сьогоднішній день існує кілька рецептів цього салату: з рибою і квасолею, з куркою та ананасом і з ковбасою і томатами. Що поробиш, народне різноманітність
Рецепт салату «Вікінг» з куркою і ананасами
Інгредієнти: куряче філе - 300 г; картопля - 2 шт.; печериці (мариновані) - 100 г; консервовані ананаси - 150 г; твердий сир - 100 г; майонез - за смаком. Приготування Куряче філе відварюємо в підсоленій воді і нарізаємо невеликими шматочками. Картоплю відварюємо в мундирі, очистити від шкірки і подрібнюємо. Аналогічним чином поступаємо з грибами і ананасами. Сир натираємо на дрібній тертці.
Сервіровка салату може здійснюватися в двох варіантах: шарами, при цьому кожен шар промащується майонезом, або просто - упереміш. Прикрасити салат «Вікінг» з ананасом можна невеликою кількістю тертого сиру і зелені.
Салат «Вікінг» з шинкою
Інгредієнти: копчена шинка - 300 г; кукурудза - 100 г; яйця - 3 шт.; помідори - 2 шт.; твердий сир - 100 г; майонез - за смаком. Приготування Родзинкою цього салату є його нарізка, так як всі інгредієнти нарізати однаковими кубиками, таким чином, смак кожного з них легко почуває в страві.
Отже, відварені яйця, шинку, помідори і сир нарізаємо кубиками, змішуємо з кукурудзою і заправляємо майонезом. Солити салат не потрібно, так як майонез і шинка вже досить солоні.
Салат «Вікінг» з рибою
Рецепт цього салату відрізняється від своїх попередників відсутністю заправки з майонезу, від чого його цілком можна віднести в розряд «майже дієтичних страв».
Інгредієнти: сайра консервована - 300 г; квасоля консервована - 200 г; листя салату - 1/2 пучка; яйця - 2 шт.; часник - 1 зубчик; оцет - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком; петрушка - 1 пучок. Приготування Рибу відокремлюємо від хребетной кістки і розбираємо на більш дрібні шматки. Масло від сайри змішуємо з чайною ложкою оцту, сіллю і перцем, додаємо роздавлений зубчик часнику - заправка для салату готовий.
Яйця відварюємо круто і нарізаємо великими кубиками. Змішуємо рибу, яйця і консервовану квасоля , заправляємо салат вже готовим соусом.
Викладаємо «Вікінг» на зелене листя салату, прикрашаємо петрушкою і відразу ж подаємо до столу.