В'ялені помідори здобули популярність на території нашої країни відносно недавно і дуже стрімко. Любителі кулінарії швидко освоїли досить просту техніку сушіння плодів і тепер страви на їх основі можна зустріти не тільки в ресторанах, але й на домашній кухні. Особливе розташування гурманів завоювали салати на основі сушених томатів. Плоди мають цікаву текстуру і концентрований смак, що прекрасно гармонує з овочевим різноманітністю на тарілці.
Рецепт салату з в'яленими помідорами і зеленою квасолею
Здоровий перекус з салату з в'яленими томатами, оливками і квасолею, не тільки наповнить вас енергією, але і надовго вгамує голод.
Інгредієнти: стручкова квасоля - 600 г; великі оливки - 20 шт.; в'ялені томати - 50 г; мигдаль - 75 г; петрушка - 1/3 пучка; часник - 1 зубчик; оливкова олія - 1/4 ст.; сіль, перець. Приготування Стручкову квасоля промиваємо і викладаємо на друшляк, або в ємкість для пароварки. Готуємо стручки на пару від 3 до 5 хвилин. Як тільки квасоля буде готова, покладіть її в крижану воду, щоб зупинити процес приготування і зберегти хрустку текстуру, а після обсушіть.
Мигдаль обсмажуємо і подрібнюємо за допомогою качалки. В'ялені томати, квасоля, мигдаль, оливки і петрушку закладаємо в глибоку миску і заправляємо сумішшю роздавленого часнику й оливкової олії. Додаємо сіль і перець. Освіжити салат допоможе столова ложка лимонного соку.
Салат з в'ялених помідорів з бобами і горіхами
Цей по-справжньому ситний салат - відмінне блюдо до сніданку, яке можна приготувати за лічені хвилини.
Інгредієнти: консервована квасоля - 1 /4 ст.; крес-салат - 2 ст.; в'ялені томати - 6-7 шт.; волоські горіхи - 1 /4 ст.; бальзамічний оцет - 1/4 ст.; діжонська гірчиця - 1 ст. ложка; оливкова олія - 1/2 ст.; сіль, перець. Приготування Рецепт приготування елементарний: листя салату промиваємо й обсушуємо, закладаємо в миску разом з нарізаними в'яленими томатами, шматочками волоського горіха і консервованою квасолею.
В окремому посуді готуємо заправку з бальзамічного оцту, оливкового масла, діжонської гірчиці, солі і перцю. Додаємо готовий соус в салат і подаємо до столу з підсмаженою тостом і яєчнею.
Італійський салат з в'яленими помідорами і пастою
Пікантний салат з пастою і в'яленими томатами, навряд чи можна назвати закускою - це повноцінне блюдо дуже смачне і легко засвоєне. До італійського салату можна додати курку, яловичину, щоб зробити страву ще більш ситним.
Інгредієнти: Для салату:
паста ротини (спіральки) - 250 г; сушені томати - 1 1/2 ст.; огірок - 1 шт.; болгарський перець - 1/2 шт.; маслини - 10 шт.; кріп - 5-7 гілочок; сир «Фета» - 70 р. Для заправки:
часник - 1 зубчик; в'ялені томати - 7 шт.; йогурт без добавок - 2 ст. ложки; білий винний оцет - 1/4 ст.; оливкова олія - 1/4 ст.; мед - 1 1/2 ст. ложки; вода - 5 ст. ложок. Приготування У блендері ретельно змішуємо всі інгредієнти для заправки до однорідності. Якщо консистенція вас влаштовує - переходимо до
наступний етап приготування, якщо немає - додаємо трохи води, щоб зробити його більш рідким, або доводимо до необхідної густоти йогуртом, і знову збиваємо.
Відварюємо пасту і відправляємо в миску для салату. Туди ж додаємо нарізаний огірок, шматочки в'ялених томатів і болгарського перцю. Солонуватий смак страви додадуть маслини і сир «Фета». Перед подачею посипаємо наш італійський салат з в'яленими помідорами нарізаним кропом.
Пасту роттини в салаті можна замінити іншими видами, наприклад пенне, або конкильони, головне не розварити її, а приготувати альденте.