Тунець чудово поєднується з багатьма овочами, але найкраще його смак розкривається в комбінації зі свіжими помідорами. Давайте розглянемо з вами деякі прості, але водночас оригінальні рецепти салатів з тунцем. Таке блюдо з легкістю прикрасить будь-який святковий стіл і пожвавить звичайний сімейний обід.
Салат з тунцем і помідорами
Інгредієнти: консерви з тунця - 200 г; помідор - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; яйце - 2 шт.; листя салату; оливкова олія - для заправки; зелень; лимонний сік - за смаком. Приготування Давайте розглянемо простий варіант, як приготувати салат з тунцем. Рибу розминаємо разом з рідиною, додаємо подрібнену цибулю і збризкуємо все соком лимона. Помідори та салатні листя ретельно миємо й обсушуємо. Листочки викладаємо на блюдо, потім викладаємо гіркою рибу, нарізані кубиками помідори і поливаємо зверху оливковою олією. Прикрашаємо салат часточками варених яєць і посипаємо свіжою зеленню.
Овочевий салат з тунцем
Інгредієнти: тунець консервований - 200 г; авокадо - 1 шт.; помідор - 2 шт.; маслини для прикраси; оливкова олія - для заправки; цибуля ріпчаста - 1 шт.; лимонний сік - за смаком; сіль, чорний мелений перець - за смаком; салат фризі; зелень - за бажанням. Приготування Авокадо миємо, розрізаємо на дві рівні частини і акуратно звільняємо від кісточки. Виймаємо м'якоть ложкою таким чином, щоб не пошкодити шкірку і подрібнюємо її, збризкуючи лимонним соком.
Помідор ошпарюємо окропом і обережно знімаємо шкірку. Нарізаємо дрібними кубиками і змішати з авокадо . Тепер дрібненько шаткуємо очищену цибулину. Тунець злегка розминаємо виделкою і разом з соком і цибулею додаємо до авокадо і помідорів. Солимо, перчимо салатик за смаком, вливаємо при необхідності лимонний сік і заправляємо оливковою олією, ретельно все перемішуємо. Наповнюємо половинки від авокадо смачним салатом з тунцем, прикрашаємо маслинами і зеленню. Подаємо на листках свіжого салату.
Салат з тунця з рисом і помідорами
Інгредієнти: тунець консервований - 200 г; помідор - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; відварений рис - 1 ст.; банан - 1 шт.; оливкова олія - для заправки; лимонний сік; сіль, чорний перець - за смаком; діжонська гірчиця - 1 ч. ложка; соус табаско; зелень. Приготування Консервовані шматочки риби виймаємо з банки і поділяємо на невеликі скибочки. З помідорів знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть кубиками. Чистимо цибулину і дрібненько шаткуємо півкільцями. Банан очистити від шкірки і теж нарізаємо невеликими кубиками.
Викладаємо в салатницю зварений заздалегідь рис, додаємо овочі і банан, перемішуємо і поливаємо заправкою: змішуємо масло, лимонний сік, перець, сіль і табаско. Зверху викладаємо шматочки тунця і прикрашаємо зеленню.
Салат з овочами і тунцем
Інгредієнти: консервований тунець - 200 г; олія оливкова - 3 ст. ложки; помідори черрі - 200 г; консервована квасоля - 200 г; цибулина - 1 шт.; рукола - жменя; бальзамічний оцет - 2 ст. ложки; сіль, мелений чорний перець - за смаком свіжий васильок для прикраси. Приготування Рибу розминаємо, додаємо квасоля, помідори черрі, розрізані на половинки і подрібнену цибулину. Все солимо, перчимо за смаком і поливаємо заправкою, приготовленою з бальзамічного оцту і оливкового масла. Перемішуємо салат викладаємо гіркою на листя салату і прикрашаємо зверху зеленим базиліком.
Обов'язково включайте салати з тунцем і помідорами в свій раціон харчування. Це не стільки дуже смачна їжа, скільки дуже корисне блюдо, добре впливає на серцево-судинну систему та захищає ваше здоров'я.