Вернуться назад Распечатать

Салат з королівськими креветками

Салат з королівськими креветками
Якщо вам пощастило дістати свіжі королівські креветки, то не пропустіть можливість приготувати кілька чудових салатів з ними, рецептами яких ми ділимося в цій статті.

Салат «Цезар» з креветками


Ще одна варіація на тему безсмертної класики - салат «Цезар» з креветками , який виходить по-справжньому королівським.
Інгредієнти:

  • креветки - 4 шт. (на одну порцію);

  • кунжутне насіння - 1 ст. ложка;

  • сік лайма - 1 /4 ст.;

  • майонез (хорошої якості) - 2 ст. ложки;

  • кунжутне масло - 1 ст. ложка;

  • рибний соус - 1 ст. ложка;

  • часник - 2 зубчики;

  • рослинне масло - 1/2 ст.;

  • салат латук - 1 головка;

  • сир «Пармезан» - 150 г;

  • томати черрі - 4 шт.


  • Приготування
    Кунжутне насіння без олії обсмажуємо до рум'янцю (2-3 хвилини).
    Сік лайма, майонез, кунжутне масло, рибний соус, часник і рослинне масло збиваємо в блендері до однорідності. Присмачую заправку сіллю і перцем.
    Салат латук рвемо руками і викладаємо в глибоку миску, зверху поміщаємо розрізані на четвертинки помідори черрі, додаємо заправку і тертий «Пармезан». Перемішуємо.
    Ділимо салат на порції, зверху викладаємо по 3-4 очищені і обсмажені королівські креветки і посипаємо кунжутним насінням.

    Простий рецепт салату з королівськими креветками


    Простий в'єтнамський салат з королівськими креветками не займе у приготуванні багато часу, а інгредієнти для такої страви можна запросто знайти в будь-якому великому супермаркеті.
    Інгредієнти:
    Для салату:

  • локшина - 200 г;

  • морква - 1 шт.;

  • огірок - 1 шт.;

  • перець чилі - 1 шт.;

  • креветки - 300 г;

  • бобові паростки - 75 г;

  • м'ята, коріандр - 1 /4 ст.


  • Для заправки:

  • коричневий цукор - 2 ст. ложки;

  • рибний соус - 2 ст. ложки;

  • сік лайма - 80 мл;

  • перець чилі - 1 шт.;

  • Салат з королівськими креветками

  • часник - 1 зубчик.


  • Приготування
    Креветки чистимо і обсмажуємо.Цукор, рибний соус і сік лайма змішуємо до розчинення першого, потім додаємо нарізаний чилі і часник.
    Локшину готуємо згідно інструкції на упаковці і кладемо в миску. Додаємо до локшині нарізану соломкою моркву, огірок (попередньо очищений від насіння), бобові паростки і трави. Заправляємо салат соусом і подаємо до столу, виклавши поверх порції креветки.