Для салатів з курки в основному беруть біле дієтичне м'ясо. Воно досить поживне і не викликає відчуття тяжкості в шлунку. А поєднання свіжих овочів, зелені та м'яса дає людському організму весь комплекс необхідних вітамінів для відновлення та захисту здоров'я. Тим більше що білкова і вуглеводна їжа краще засвоюється саме в союзі з овочами та фруктами. Крім цього в салатах з курки найчастіше використовуються свіжі або мариновані гриби, а також багато видів твердих сирів.
Гриби по своїм властивостям можна назвати унікальним продуктом. Вони одночасно і цілющі, і апетитні на смак, і ситні. Правда, до придбання грибів потрібно підходити з усією відповідальністю так, як вони чутливі до екології місцевості, в якій ростуть. Гриби легко мутують і можуть завдати відчутної шкоди здоров'ю людини. Безпечним виходом стане покупка штучно вирощені печериці, гливи та інших окультурених видів грибів.
Сири в своєму складі містять близько 20% білка, не набагато менша кількість легко засвоюваних жирів і тому вважаються дуже цінним поживним продуктом.
Заправляють салати різними поєднаннями приправ і соусів, вони привносять в кожен салат свій особливий, ні з чим незрівняний смак. Давайте розглянемо кілька рецептів салату з курки з сиром.
Салат з грибів, курки, яйця і сиру
Інгредієнти: куряча грудка - 2 шт.; мариновані шампіньйони - 400 г; твердий сир - 100 г; яйце - 1 шт.; свіжий огірок - 1 шт.; волоські горіхи - 1/2 склянки; пір'я зеленої цибулі; петрушка; майонез. Приготування Відварене і охолоджене куряче м'ясо ріжемо на невеликі кубики. Нарізаємо мариновані печериці і огірок, дрібно шмагаємо яйце. Крупно натираємо сир. Товчемо волоські горіхи і дрібно рубаємо зелень. Всі складові частини салату змішуємо і заправляємо майонезом.
Печериці перед приєднанням до салату слід гарненько віджати, щоб майонезна заправка не стала занадто рідкою.
Салат з курки, ананаса і сиру
Інгредієнти: куряче філе - 300 г; консервований ананас - половина банки; твердий сир - 50 г; помідори - 2 шт.; картопля - 3 шт.; свіжі огірки - 2 шт.; волоські горіхи - 200 г; вершкове масло - 4 столові ложки; майонез - 1 стакан; листки зелені; сіль за смаком. Приготування Варене куряче м'ясо перемелюємо разом з волоськими горіхами і вершковим маслом. Ананасові кільця, картоплю і огірки нарізаємо кубиками. Тремо на крупну стружку сир. Овочі, ананас і фарш з'єднуємо, заливаємо майонезом, не забуваємо посолити на свій смак, зверху посипаємо сиром. Готовий салат прикрасити нарізаними часточками помідора і листочками зелені.
Щоб салат вдався на славу, картоплю бажано відварювати в «мундирі», і перед чищенням облити холодною водою.
Холодні і гарячі частини салату змішувати не варто, краще дочекатися поки всі продукти будуть приблизно однієї температури.
Салат з курки, сиру і помідорів
Інгредієнти: філе курки - 100 г; помідор - 1 шт.; твердий сир - 50 г; свіжий огірок - 1 шт.; картопля - 1 шт.; скибочка білого хліба; салат - 1 пучок майонез - 100 р. Приготування Окремо відварюємо куряче м'ясо, окремо картоплю. Тим часом підсушуємо в духовці шматочки хліба. Курку, картоплю і огірок нарізаємо кубиками. Красиво викладаємо На тарілку кілька листя салату, інші рвемо руками на невеликі шматочки. Всі складові частини салату викладаємо на тарілку, поливаємо майонезом і посипаємо тертим сиром.
Щоб салатні листя і інша зелень довше зберігали свіжість, їх потрібно старанно промити під холодною водою.
Салат з курки з блакитним сиром
Інгредієнти: куряче філе - 200 г; свіжі огірки - 2 шт.; блакитний сир - 200 г; йогурт несолодкий - 100 г; різноманітна зелень; помідори черрі; салат. Приготування Відварене або зроблене на пару куряче м'ясо подрібнюємо. Блакитний сир нарізаємо великими кубиками. Огірок ріжемо на маленькі кубики. Інгредієнти з'єднуємо, перемішуємо і посипаємо дрібно нарубаною зеленню. Заправляємо йогуртом . Салат розкладаємо на мереживних салатних листках і прикрашаємо половинками помідорів черрі.