Салат з курки - це прекрасне низькокалорійне, але в теж час дуже поживна страва. Для його приготування використовують куряче біле м'ясо, змішане з іншими інгредієнтами. Варена курка добре поєднується з сиром, овочами, рисом, грибами, горіхами, яблуками та іншими інгредієнтами, так що фантазувати з цим продуктом можна до нескінченності. Давайте дізнаємося з вами деякі рецепти салатів з вареною куркою.
Простий салат з вареної курки
Інгредієнти: куряча грудка - 1 шт.; пекінська капуста - 200 г; перець солодкий - 1 шт.; свіжий огірок - 2 шт.; помідор - 2 шт.; базилік для прикраси; кукурудзяні качани - 100 р. Для заправки:
французька гірчиця - 1 ст. ложка; лимон - 1 шт.; оливкова олія; сіль, перець - за смаком. Приготування Грудки відварюємо в підсоленій воді, акуратно відокремлюємо м'ясо і нарізаємо його невеликими кубиками. Пекінську капусту споліскуємо, обсушуємо і шаткуємо дрібною соломкою. Огірки, помідори і болгарський перець подрібнюємо, цибулю кришимо півкільцями, а кукурудзу - кружечками. Перекладаємо всі інгредієнти в глибоку чашу і поливаємо заздалегідь зробленій заправкою. Для її приготування змішати лимонний сік, гірчицю, олію і кладемо трохи солі. Готовий салат прикрашаємо базиліком і подаємо на стіл.
Листковий салат з вареної куркою
Інгредієнти: куряче філе - 200 г; яйце - 3 шт.; сир - 150 г; яблуко - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; солоні крекери - 10 шт.; майонез для заправки. Приготування Отже, спочатку готуємо всі інгредієнти, необхідні для салату. Куряче філе відварюємо до готовності в підсоленій воді і розбираємо м'ясо на волокна. Ріпчасту цибулю очищаємо, шаткуємо півкільцями і заливаємо холодною водою, щоб пішла вся гіркота. Яблуко очищаємо від шкірки і натираємо на тертці. Яйця варимо круто, охолоджуємо і чистимо від шкаралупи. Тепер викладаємо салат шарами, промазуючи кожен майонезом, в наступному порядку: спочатку шар відвареного курячого м'яса, потім цибулю, тертий сир, яблуко і терті яйця. Після цього змащуємо весь салат зверху і з боків майонезом і надаємо йому форму торта. Тепер беремо крекери, розламуємо, расталкиваем їх у крихту і обсипаємо рясно верхівку і боки. Щоб салат з вареної грудинки курки добре просочився, прибираємо його на 2 - 3 години в холодильник. Ось і готовий листковий салат з куркою !
Смачний салат з вареної курки
Інгредієнти: куряче філе; сир фета - 200 г; апельсин - 1 шт.; червона цибулина - 1 шт.; свіже листя салату - за бажанням; винний білий оцет - за смаком; крутий окріп - 250 мл; сіль, чорний перець - за смаком. Для заправки:
оливкова олія - 3 ст. ложки; білий винний оцет - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; зерниста гірчиця - 1 ч. ложка. Приготування Отже, спочатку ми з вами замаринуем цибулю. Для цього очищаємо цибулину від лушпиння і тонко нарізаємо півкільцями. Потім перекладаємо в глибоку чашку, додаємо винного оцту і заливаємо окропом до тих пір, поки цибуля повністю не покриється рідиною. Далі беремо куряче філе, натираємо сіллю і перцем за смаком
і обсмажуємо на сковороді гриль, окропивши рослинним маслом.
Готові грудки нарізаємо дрібними кубиками. Далі, очищаємо апельсин і розрізаємо кожну часточку на 4 частини. Подрібнюємо сир фета кубиками. Тепер беремо порційні тарілки, застеляємо їх порваними руками листям салату. Зверху викладаємо філе куряче, маринована цибуля, сир і апельсин. Ось практично і все! Залишилося тільки зробити заправку: змішуємо винний оцет, оливкова олія, видавлений часник і гірчицю. Поливаємо кожну порцію салату заправкою і подаємо страву до столу!
Щоб урізноманітнити ваш святковий стіл пропонуємо зробити салат з куркою і виноградом ми впевнені, вашим гостям неодмінно сподобається.