Сьогодні, в епоху загального захоплення здоровим харчуванням, прагненням до стрункості, межує з худобою, так іноді хочеться побалувати себе не тільки смачною, але і ситної поживною їжею. Наприклад, салатиком. Уявіть собі ніжне, злегка копчене, біле куряче м'ясо, соковита солодка кукурудза, екзотичні і тануть у роті, ананаси, пікантний смак печериць, та все це достаток, приправлене свіжим майонезом, смакота Ну що, потекли слинки?
Деякі скажуть - майонез, копченості, це ж шкідливо для здоров'я і фігури. І вони будуть абсолютно праві, майже. Купувати для харчування майонез, приготований за допомогою хімічної промисловості або м'ясо, закопчене в «рідкому димі», дійсно не варто. Вихід завжди знайдеться, приготувати самостійно.
Майонез готується протягом 10 хвилин з доступних і недорогих продуктів: яєць, олії, гірчиці, лимона або оцту, солі і цукру. Такий набір знайдеться в будь-якій кухні.
Коптити м'ясо та інші продукти можна за допомогою спеціальної коптильні-скороварки, але це дорогий варіант. Непогані копченості виходять у звичайній духовці з використанням сухих круп, рису чи гречки, а також з додаванням ароматних трав.
Так що не впадайте у відчай. Хто шукає, той завжди знайде вихід, головне - захотіти. І тоді будь-яке блюдо, приготоване з любов'ю своїми руками, буде корисно для здоров'я та краси.
Салат з ананасом, куркою і кукурудзою
Інгредієнти: м'ясо копченої курки - 800 г; консервована кукурудза - 1 банка; консервовані ананаси - 1 банка; яблуко - 1 шт.; стебла селери - 4 шт.; солодкий червоний перець - 1 шт.; майонез - 5 столових ложок; цукор, сіль, перець. Приготування М'ясо копченої курки нарізаємо невеликими шматочками. Ананаси виймаємо з банки, даємо стекти маринаду, нарізаємо на невеликі кубики. Нарізаємо стебла селери. Очищаємо від шкірки яблуко і теж ріжемо на невеликі кубики. Кукурудзу виймаємо з банки, даємо стекти маринаду. Всі підготовлені і нарізані компоненти салату з'єднуємо і заливаємо майонезом. Додаємо сіль, цукор і перець за смаком. Прикрашаємо тонкими часточками червоного болгарського перцю і зеленню.
Салат з грибів, кукурудзи і курки
Інгредієнти: біле куряче м'ясо - 200 г; яблуко - 1 шт.; горошок консервований - 1 стакан; кукурудза консервована - 1 стакан; печериці мариновані - півсклянки; кубик бульйону - 1 шт.; ядра волоських горіхів - 50 г; зелена цибуля; майонез. Приготування Відварюємо куряче м'ясо у воді з додаванням бульонного кубика. Готове м'ясо охолоджуємо і нарізаємо кубиками. Ріжемо яблуко, разом з шкіркою, на невеликі часточки. З грибів, кукурудзи та горошку відціджуємо весь маринад. Всі частини салату змішуємо і заливаємо майонезом. Зверху посипаємо толченными волоськими горіхами і дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Салат з кукурудзи, курки і яйця
Інгредієнти: варене куряче м'ясо - 100 г; кукурудза консервована - 3 столові ложки; варене яйце - 1 шт.; родзинки - 1 столова ложка; свіжа морква терта - 2 столових ложки; сіль, майонез, зелень. Приготування Курку нарізаємо дрібними кубиками, подрібнюємо яйце, розпарювала родзинки. З'єднуємо всі інгредієнти, заправляємо майонезом, солимо за смаком. Прикрашаємо гілочками зелені.
Салат з курки з кукурудзою і огірком
Інгредієнти: курячий окіст - 1 шт.; картопля - 3 шт.; яйця - 5 шт.; цибуля - 1 шт.; свіжий огірок - 1 шт.; печериці - 200 г; чорнослив - 200 г; консервований горошок - 2 столові ложки; консервована кукурудза - 2 столові ложки; майонез; рослинне масло. Приготування Спочатку відварюємо стегенце, охолоджуємо і відокремлюємо м'ясо від кісточки. М'ясо ріжемо на невеликі шматочки. Варимо окремо картоплю і яйця. Цибулю з грибами обсмажуємо на олії. Картоплю і яйця дрібно натираємо на крупній тертці, подрібнюємо чорнослив. Викладаємо шарами на блюдо, поливаючи кожен шар (крім грибів) майонезом.
Також рекомендуємо приготувати на свято або вечірку салат «Ананас з куркою» або коктейль з шинкою . Вони неодмінно прикрасять будь-який стіл.