Вернуться назад Распечатать

Салат з перцем і куркою

Салат з перцем і куркою
У пошуках страв на швидку руку немає нічого більш універсального, ніж салати. Всі салатне різноманітність дозволяє нам підібрати страву на свій смак, і якщо ви шанувальник болгарського перцю і курки, рецепти з цієї статті допоможуть вам приготувати улюблену страву.

Салат з копченою куркою, болгарським перцем та сиром


Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 шт.;

  • салатний мікс - 1 упаковка;

  • козячий сир - 120 г;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • діжонська гірчиця - 1 шт.;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • бальзамічний оцет - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Куряче філе нарізаємо смужками, солимо, перчимо і обсмажуємо на грилі до готовності. Болгарський перець очищаємо від насіння і обугливаем над вогнем конфорки, нарізаємо смужками. Козячий сир ламаємо на невеликі шматочки. Змішуємо всі інгредієнти з салатним міксом і заправляємо сумішшю гірчиці, масла і оцту.

    Салат з куркою, помідорами та перцем


    Інгредієнти:
    Для салату:

  • болгарський перець - 4 шт.;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • куряча грудка - 1 шт.;

  • томати черрі - 6-8 шт.;

  • рукола - 1 пучок;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Для заправки:

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • бальзамічний оцет - 2 ст. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • діжонська гірчиця - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • цукор -1/2 ч. ложки;

  • чорний перець - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Салат з перцем і куркою

    Перці розрізаємо навпіл. Видаляємо насіння і розплющуємо рукою. Цибулю нарізаємо на 8 частин і закладаємо в миску разом з перцем, приправляємо овочі сіллю і перцем, поливаємо оливковою олією (3 ст. ложками). Куряче філе також посипаємо сіллю і перцем і поливаємо залишками масла, кладемо філе на гриль або сковороду.
    Поки курка смажиться, займемося овочами, їх також необхідно помістити на гриль. Смажимо цибулю 15 хвилин, перець - 18-20. Готові перці поміщаємо в пакет, щоб вони пропарились і шкірка легко відійшла. Тим часом курку нарізаємо смужками і змішуємо з цибулею, томатами і руколою, зверху викладаємо смужки очищеного перцю. Всі інгредієнти для заправки змішуємо в невеликій мисці і поливаємо салат.
    Якщо ви любите кукурудзу, то можете посипати нею салат. Легкий салат з куркою , кукурудзою і перцем буде виглядати яскравіше.