Вернуться назад Распечатать

Салат з тунцем і рисом

Салат з тунцем і рисом
Салат з тунцем і рисом - чудова, смачна, ситна і корисна закуска. Він неодмінно здивує вас своїм пікантним оригінальним смаком і напевно увійде в список ваших улюблених страв. Ось деякі рецепти салатів з рисом і тунцем!

Салат з консервованим тунцем і рисом


Інгредієнти:

  • тунець консервований - 300 г;

  • рис - 150 г;

  • болгарський перець зелений - 1 шт.;

  • помідор - 2 шт.;

  • листя салату для прикраси;

  • сіль, білий мелений перець - за смаком.


  • Для заправки:

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • майонез для заправки;

  • гірчиця -1 чайна ложка;

  • часник - 1 зубчик;

  • олія оливкова - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Рис заздалегідь відварюємо, обережно зливаємо воду і охолодити. Консерви викладаємо з банки в миску і поділяємо на дрібні шматочки. Болгарський перець промиваємо, видаляємо серцевину, насіння і нарізаємо півкільцями. Цибулю чистимо і шаткуємо кільцями. Помідори розрізаємо на 4 частини. Тепер готуємо заправку: розводимо майонез лимонним соком, додаємо сіль, оливкова олія, гірчицю, перець і видавлюємо через прес часник. Всі інгредієнти змішуємо в салатнику, поливаємо заправкою, перемішуємо і закриваємо на 20 хвилин кришкою. Наш салат з консервованим тунцем готовий!

    Салат з рису з тунцем і яйцем


    Інгредієнти:

  • консервований тунець -150 г;

  • маринований огірок - 1 шт.;

  • рис - 05 склянки;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • Салат з тунцем і рисом

  • маслини зелені - для прикраси;

  • зелень - за бажанням.


  • Для соусу:

  • сметана - 100 мл;

  • майонез - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець, гірчиця - за смаком.


  • Приготування
    Рис відварюємо, а потім відкидаємо на друшляк. Лук очищаємо, нарізаємо півкільцями і підсмажити до м'якого стану на рослинному маслі. Маринований огірок натираємо на крупній тертці. Зварене круто яйце нарізаємо невеликими кубиками. Консервований тунець розминаємо виделкою. Сметану змішуємо за смаком з гірчицею і майонезом, додаючи сіль і чорний перець. Змішуємо всі компоненти в салатнику, поллємо приготованим соусом і перемішуємо. Посипаємо салат з рису з тунцем подрібненою зеленню, прикрашаємо маслинами і подаємо на стіл.