Салат з тунцем і рисом - чудова, смачна, ситна і корисна закуска. Він неодмінно здивує вас своїм пікантним оригінальним смаком і напевно увійде в список ваших улюблених страв. Ось деякі рецепти салатів з рисом і тунцем!
Салат з консервованим тунцем і рисом
Інгредієнти: тунець консервований - 300 г; рис - 150 г; болгарський перець зелений - 1 шт.; помідор - 2 шт.; листя салату для прикраси; сіль, білий мелений перець - за смаком. Для заправки:
лимонний сік - 2 ст. ложки; майонез для заправки; гірчиця -1 чайна ложка; часник - 1 зубчик; олія оливкова - 1 ч. ложка. Приготування Рис заздалегідь відварюємо, обережно зливаємо воду і охолодити. Консерви викладаємо з банки в миску і поділяємо на дрібні шматочки. Болгарський перець промиваємо, видаляємо серцевину, насіння і нарізаємо півкільцями. Цибулю чистимо і шаткуємо кільцями. Помідори розрізаємо на 4 частини. Тепер готуємо заправку: розводимо майонез лимонним соком, додаємо сіль, оливкова олія, гірчицю, перець і видавлюємо через прес часник. Всі інгредієнти змішуємо в салатнику, поливаємо заправкою, перемішуємо і закриваємо на 20 хвилин кришкою. Наш салат з консервованим тунцем готовий!
Салат з рису з тунцем і яйцем
Інгредієнти: консервований тунець -150 г; маринований огірок - 1 шт.; рис - 05 склянки; цибуля ріпчаста - 1 шт.; яйце - 1 шт.; маслини зелені - для прикраси; зелень - за бажанням. Для соусу: сметана - 100 мл; майонез - 1 ст. ложка; сіль, перець, гірчиця - за смаком. Приготування Рис відварюємо, а потім відкидаємо на друшляк. Лук очищаємо, нарізаємо півкільцями і підсмажити до м'якого стану на рослинному маслі. Маринований огірок натираємо на крупній тертці. Зварене круто яйце нарізаємо невеликими кубиками. Консервований тунець розминаємо виделкою. Сметану змішуємо за смаком з гірчицею і майонезом, додаючи сіль і чорний перець. Змішуємо всі компоненти в салатнику, поллємо приготованим соусом і перемішуємо. Посипаємо салат з рису з тунцем подрібненою зеленню, прикрашаємо маслинами і подаємо на стіл.