Вернуться назад Распечатать

Салат з яблуками і куркою

Салат з яблуками і куркою
Салати міцно зайняли своє почесне місце в нашому метушливому житті. А от уявити собі святковий стіл без них взагалі неможливо! Існує величезна безліч різноманітних рецептів їх приготування, але будь-яка господиня завжди шукаємо щось оригінальне і нове. Ось і сьогодні пропонуємо вам рецепти салатів з курки з яблуками.

Салат з курки з яблуком і селерою


Інгредієнти:

  • куряче м'ясо - 300 г;

  • грецький йогурт - 1 ст. ложка;

  • майонез - 1 ст. ложка;

  • яблуко - 1 шт.;

  • стебло селери - 1 шт.;

  • родзинки - 5 ст. ложок.


  • Приготування
    Куряче філе відварюємо, охолоджуємо і нарізаємо кубиками. Яблуко моєму, видаляємо серцевину і подрібнюємо. Селера шаткуємо кільцями і змішуємо всі інгредієнти в салатник. Додаємо домашній йогурт , майонез і добре перемішуємо. Подаємо готовий легкий салат з куркою на листках свіжого салату.

    Салат з куркою, ананасом і яблуком


    Інгредієнти:

  • відварене куряче філе - 500 г;

  • зелений горошок - 100 г;

  • яблуко - 2 шт.;

  • перепелине яйце - 3 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • ананас;

  • зелень кінзи.


  • Для соусу:

  • вершки - 100 мл;

  • сік лимона - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    М'ясо шаткуємо соломкою. Яйця відварюємо, охолоджуємо, чистимо і розрізаємо навпіл. Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо холодною водою, рубаємо півкільцями. Ананас ріжемо дрібними кубиками. Зелений горошок бланшируем в підсоленій воді, відкидаємо на сито, промиваємо і охолоджуємо. Зелень кінзи і кропу миємо, обсушуємо. Яблука чистимо, видаляємо серцевину, подрібнюємо соломкою. Тепер змішуємо курку з яблуком, ананасами, цибулею і зеленим горошком. Викладаємо салат на блюдо гіркою, поливаємо соусом, приготованим з лимонного соку, цукру, перцю і солі. Прикрашаємо блюдо половинками перепелиних яєць, і свіжою зеленню.

    Салат з курки з яблуком і огірком


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 шт.;

  • свіже червоне яблуко - 1 шт.;

  • куряче яйце - 4 шт.;

  • Салат з яблуками і куркою

  • огірок свіжий - 1 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • майонез або сметана для заправки;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Отже, яйця відварюємо круто разом з курячим філе і картоплею. Потім зливаємо воду і залишаємо все остигати. Яблука і огірок моєму, знімаємо з них шкірку. Всі інгредієнти подрібнюємо невеликими кубиками, а цибулю шаткуємо півкільцями. Перекладаємо продукти в салатник, солимо, заправляємо майонезом, добре перемішуємо і подаємо до столу.