Салати міцно зайняли своє почесне місце в нашому метушливому житті. А от уявити собі святковий стіл без них взагалі неможливо! Існує величезна безліч різноманітних рецептів їх приготування, але будь-яка господиня завжди шукаємо щось оригінальне і нове. Ось і сьогодні пропонуємо вам рецепти салатів з курки з яблуками.
Салат з курки з яблуком і селерою
Інгредієнти: куряче м'ясо - 300 г; грецький йогурт - 1 ст. ложка; майонез - 1 ст. ложка; яблуко - 1 шт.; стебло селери - 1 шт.; родзинки - 5 ст. ложок. Приготування Куряче філе відварюємо, охолоджуємо і нарізаємо кубиками. Яблуко моєму, видаляємо серцевину і подрібнюємо. Селера шаткуємо кільцями і змішуємо всі інгредієнти в салатник. Додаємо домашній йогурт , майонез і добре перемішуємо. Подаємо готовий легкий салат з куркою на листках свіжого салату.
Салат з куркою, ананасом і яблуком
Інгредієнти: відварене куряче філе - 500 г; зелений горошок - 100 г; яблуко - 2 шт.; перепелине яйце - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; ананас; зелень кінзи. Для соусу:
вершки - 100 мл; сік лимона - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування М'ясо шаткуємо соломкою. Яйця відварюємо, охолоджуємо, чистимо і розрізаємо навпіл. Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо холодною водою, рубаємо півкільцями. Ананас ріжемо дрібними кубиками. Зелений горошок бланшируем в підсоленій воді, відкидаємо на сито, промиваємо і охолоджуємо. Зелень кінзи і кропу миємо, обсушуємо. Яблука чистимо, видаляємо серцевину, подрібнюємо соломкою. Тепер змішуємо курку з яблуком, ананасами, цибулею і зеленим горошком. Викладаємо салат на блюдо гіркою, поливаємо соусом, приготованим з лимонного соку, цукру, перцю і солі. Прикрашаємо блюдо половинками перепелиних яєць, і свіжою зеленню.
Салат з курки з яблуком і огірком
Інгредієнти: куряче філе - 1 шт.; свіже червоне яблуко - 1 шт.; куряче яйце - 4 шт.; огірок свіжий - 1 шт.; картопля - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; майонез або сметана для заправки; сіль - за смаком. Приготування Отже, яйця відварюємо круто разом з курячим філе і картоплею. Потім зливаємо воду і залишаємо все остигати. Яблука і огірок моєму, знімаємо з них шкірку. Всі інгредієнти подрібнюємо невеликими кубиками, а цибулю шаткуємо півкільцями. Перекладаємо продукти в салатник, солимо, заправляємо майонезом, добре перемішуємо і подаємо до столу.