Вернуться назад Распечатать

Салат з кунжутом

Салат з кунжутом
Кунжут в салаті надає страві не тільки цікаву текстуру, але і приємний олійний присмак, вдало підкреслює смак овочів, м'яса і риби.
У цій статті ми розглянемо рецепти овочевих салатів з кунжутом, сьомгою, куркою і яловичиною. Салати з кунжутом, рецепти яких будуть описані нижче, готуються просто і швидко, а головне відрізняються чудовим смаком.

Салат з огірків з куркою і кунжутом


Інгредієнти:
Для салату:

  • відварене куряче філе - 1 шт.;

  • огірки - 2 шт.;

  • кунжутна олія - 1/2 ч. ложки;

  • зелена цибуля - за смаком;

  • чорний кунжут - 1/2 ч. ложки.


  • Для заправки:

  • білий кунжут (смажений) - 4 ст. ложки;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • рисовий оцет - 1 ст. ложки;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • імбир (тертий) - 1 ч. ложка;

  • паста місо - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Відварене куряче філе розбираємо на волокна, огірок ріжемо на 4 частини вздовж, а потім великими шматками впоперек, подрібнюємо зелений лук. Обсмажений білий кунжут подрібнюємо в кавомолці і змішати з іншими інгредієнтами заправки.
    Заправляємо салат перед подачею на стіл, поливаємо кунжутним маслом і прикрашаємо чорними насінням кунжуту. Легкий салат з куркою і кунжутом готовий!

    Салат з яловичини з кунжутом


    Інгредієнти:
    Для заправки:

  • цедра лайма - 1 ч. ложка;

  • сік лайма - 1 /4 ст.;

  • рисовий оцет - 2 ст. ложки;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • мед - 1 ст. ложка.


  • Для салату:

  • обсмажена яловичина - 300 г;

  • томати черрі - 5-6 шт.;

  • огірок - 1 шт.;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • кунжут - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Яловичину нарізаємо соломкою, томати четвертинками, огірок-кружальцями, а цибулю тонкими півкільцями. Інгредієнти для заправки змішуємо разом і поливаємо ними салат з м'яса і овочів. Прикрашаємо блюдо кунжутним насінням.

    Салат з сьомги з кунжутом


    Інгредієнти:
    Для салату:

  • рукола - 60 г;

  • авокадо - 1 шт.;

  • огірок - 1 шт.;

  • копчена сьомга - 100 г;

  • Салат з кунжутом

  • кунжут - 1 ст. ложка.


  • Для заправки:

  • лайм - 1 шт.;

  • оливкова олія - 1/2 ст.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Сік лайма змішуємо з маслом, сіллю і перцем. Заправляємо отриманою сумішшю салат з нарізаного авокадо, скибочки сьомги, огірка і руколи. Готову страву посипаємо насінням кунжуту. Салат з сьомгою готовий!