Кунжут в салаті надає страві не тільки цікаву текстуру, але і приємний олійний присмак, вдало підкреслює смак овочів, м'яса і риби.
У цій статті ми розглянемо рецепти овочевих салатів з кунжутом, сьомгою, куркою і яловичиною. Салати з кунжутом, рецепти яких будуть описані нижче, готуються просто і швидко, а головне відрізняються чудовим смаком.
Салат з огірків з куркою і кунжутом
Інгредієнти: Для салату:
відварене куряче філе - 1 шт.; огірки - 2 шт.; кунжутна олія - 1/2 ч. ложки; зелена цибуля - за смаком; чорний кунжут - 1/2 ч. ложки. Для заправки:
білий кунжут (смажений) - 4 ст. ложки; цукор - 1 ст. ложка; рисовий оцет - 1 ст. ложки; соєвий соус - 2 ст. ложки; імбир (тертий) - 1 ч. ложка; паста місо - 1 ч. ложка. Приготування Відварене куряче філе розбираємо на волокна, огірок ріжемо на 4 частини вздовж, а потім великими шматками впоперек, подрібнюємо зелений лук. Обсмажений білий кунжут подрібнюємо в кавомолці і змішати з іншими інгредієнтами заправки.
Заправляємо салат перед подачею на стіл, поливаємо кунжутним маслом і прикрашаємо чорними насінням кунжуту. Легкий салат з куркою і кунжутом готовий!
Салат з яловичини з кунжутом
Інгредієнти: Для заправки:
цедра лайма - 1 ч. ложка; сік лайма - 1 /4 ст.; рисовий оцет - 2 ст. ложки; соєвий соус - 1 ст. ложка; мед - 1 ст. ложка. Для салату:
обсмажена яловичина - 300 г; томати черрі - 5-6 шт.; огірок - 1 шт.; червоний цибуля - 1 шт.; кунжут - 1 ст. ложка. Приготування
Яловичину нарізаємо соломкою, томати четвертинками, огірок-кружальцями, а цибулю тонкими півкільцями. Інгредієнти для заправки змішуємо разом і поливаємо ними салат з м'яса і овочів. Прикрашаємо блюдо кунжутним насінням.
Салат з сьомги з кунжутом
Інгредієнти: Для салату:
рукола - 60 г; авокадо - 1 шт.; огірок - 1 шт.; копчена сьомга - 100 г; кунжут - 1 ст. ложка. Для заправки:
лайм - 1 шт.; оливкова олія - 1/2 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування Сік лайма змішуємо з маслом, сіллю і перцем. Заправляємо отриманою сумішшю салат з нарізаного авокадо, скибочки сьомги, огірка і руколи. Готову страву посипаємо насінням кунжуту. Салат з сьомгою готовий!