Салат «Соняшник» навряд чи можна віднести до страв корисним і здоровим, проте іноді, наприклад, на свята хочеться побалувати себе, а також гостей і домашніх. Рецепт приготування це салату не дуже складний, головне - мати бажання і трохи фантазії. Давайте з вами розглянемо кілька рецептів створення цього салату.
Салат «Соняшник» з куркою і грибами
Інгредієнти: печериці (свіжі або мариновані) - 350 г; твердий сир - 150 г; курка (філе) - 350 г; яйця курячі - 5 шт.; оливки темні без кісточок - 1 маленька баночка; чіпси - 1 середня пачка; майонез (краще домашній); рослинна олія для обсмажування; цибуля ріпчаста; зелень петрушки. Приготування Курячу грудку відваримо в підсоленій воді з лавровим листом і перцем-горошком. М'ясо виймемо з бульйону, злегка остудимо і наріжемо дрібними кубиками. Гриби спочатку промиємо і відкинемо на друшляк, потім чистимо і дрібно наріжемо. Так само наріжемо очищений цибулю і обсмажимо разом з грибами на слабкому вогні. Курячі яйця відваримо, остудимо в холодній воді і натремо на крупній тертці (або наріжемо смужками). Сир натремо на середній тертці. Оливки наріжемо навпіл кожну.
Тепер викладаємо інгредієнти шарами на блюдо. Спочатку куряче м'ясо, зверху - шар майонезу. Далі - шар з цибульно-грибної суміші. Знову шар майонезу, зверху - натерті яйця. Знову майонез, зверху - тертий сир. Акуратно робимо сіточку з майонезу. В осередку «сіточки» викладаємо половинки оливок. Добре б остудити салат в холодильнику і почекати годинку-дві, поки він пройде, як слід. Безпосередньо перед подачею викладаємо по краю блюда чіпси , а ще краще - тонкі круглі скибочки ковбасного сиру. Прикрашаємо зеленню. Подаємо зі столовим вином.
Салат «Соняшник» з копченою куркою та ананасом
Інгредієнти: копчена куряча грудка - 1 шт.; кукурудза консервована - 1 банка; ананаси консервовані (кубики) - 1 банка; сир тертий - 200 г; оливки темні без кісточок; майонез; зелень петрушки; сир ковбасний. Приготування Нарізаємо м'ясо невеликими кубиками, оливки - навпіл кожну. Відкриємо банки з ананасами і кукурудзою і зіллємо сік.
Нижнім шаром викладаємо кукурудзу, далі - курку, шар майонезу, шар тертого сиру, шар ананасових кубиків, ще раз сир. Робимо сіточку з майонезу і у клітинки викладаємо половинки оливок. По краях викладаємо «пелюстки» з тонких скибочок ковбасного сиру. Прикрашаємо зеленню. Подаємо з пивом. Салат з копченою куркою готовий!