Осінь - прекрасна пора року, багата великою кількістю свіжих овочів. Пропонуємо вашій увазі кілька оригінальних і корисних рецептів приготування салату під назвою «Осінній».
Салат «Осінній» з грибами і кукурудзою
Інгредієнти: куряче філе - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; кукурудза консервована - 100 г; зелень - для прикраси; майонез для заправки; куряче яйце - 2 шт.; рослинна олія; печериці - 150 г; огірки мариновані - 3 шт.; часник - 2 зубчики; сіль, перець. Приготування Отже, для приготування святкового салату «Осінній» готуємо спочатку всі інгредієнти. Для цього печериці промиваємо, витираємо рушником, очищаємо і нарізаємо великими пластинами. Обсмажуємо гриби на рослинній олії до м'якого стану, злегка додаємо сіль за смаком. Куряче філе кладемо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до готовності. Потім виймаємо, охолоджуємо і розбираємо на волокна.
Яйця з морквою теж відварюємо, остуджуємо, очищаємо і подрібнюємо невеликими кубиками. Мариновані огірочки нарізаємо соломкою. З консервованої кукурудзи обережно зливаємо всю рідину, цибулю чистимо і шаткуємо кубиками. Часник видавлюємо через прес, змішати з майонезом і подрібненою зеленню. Після цього перекладаємо всі підготовлені інгредієнти в глибокий салатник, заправляємо часниковим соусом і перемішуємо. Всю поверхню салату прикрашаємо зернами кукурудзи, грибами і прибираємо на пару годин в холодильник.
Салат "Осінній" з сиром і огірками
Цей оригінальний салат чудово прикрасить будь-який стіл. Його можна викласти шарами, або просто перемішати всі інгредієнти в мисці.
Інгредієнти: твердий сир - 200 г; відварене куряче м'ясо - 200 г; свіжі огірки - 2 шт.; мариновані гриби - 50 г; майонез для заправки; зелень петрушки і кропу для прикраси; часник - 1 зубчик; сіль, перець - за смаком. Приготування Отже, відварене куряче м'ясо, огірки мариновані гриби нарізаємо невеликими кубиками. Сир натираємо на дрібній тертці, а яйця відварюємо, очищаємо і тремо на крупній. Зелень дрібненько шаткуємо. Часник чистимо, видавлюємо через прес і змішати з майонезом. Викладаємо салат шарами знизу вгору: спочатку кладемо гриби, потім курку, далі огірки, сир, яйця і зелень. Промазуємо кожен шар майонезом з часником, за бажанням трохи додаємо сіль і перчимо страву.
Салат «Осінній» з баклажанами
Інгредієнти: болгарський перець - 05 шт.; баклажан - 1 шт.; морква - 1 шт.; помідор - 1 шт.; цибулина - 05 шт.; свіжий огірок - 1 шт.; рослинне масло - для заправки; сіль, перець - за смаком. Приготування Отже, приготування салату починаємо з підготовки баклажана: це потрібно зробити приблизно за добу. Баклажан відварюємо, відрізаємо "хвостик" і готуємо в слабо підсоленій воді протягом 5 хвилин. Потім злегка протикаємо його виделкою або ножем. Він повинен бути м'яким, але не перетравитися. Після варіння акуратно виймаємо овоч, обсушуємо і кладемо під гніт на всю ніч, щоб повністю видалити гіркоту.
На наступний день баклажани очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками. Інші овочі - болгарський перець, помідор, цибулю і огірок подрібнюємо, а моркву натираємо на крупній тертці. З'єднуємо всі інгредієнти в салатник, заправляємо рослинною олією, додаємо дрібку солі і перцю за смаком. Все ретельно перемішуємо і знімаємо готовий салат на кілька годин в холодильник.
Салат «Осінній» зі свіжої капусти
Інгредієнти: білокачанна капуста - 300 г; зелене яблуко - 1 шт.; морква - 1 шт.; волоські горіхи - 50 г; майонез - 2 ст. ложки; лимонний сік; сіль, цукор - за смаком. Приготування Капусту тоненько шаткуємо соломкою, моркву натираємо на дрібній тертці. Зелене яблуко нарізаємо невеликими кубиками. Все складаємо в чашу, перемішуємо, солимо, додаємо цукор, збризкуємо лимонним соком і прикрашаємо волоськими горіхами. Заправляємо «Осінній» салатик з капусти майонезом і перемішуємо.