Райська насолода для кожного різне, від того і варіативність страв під таким назвою часом дуже широка. Ми представимо вашій увазі відразу кілька рецептів, об'єднаних загальною назвою, і вже виходячи з власних уподобань, ви зможете сконструювати своє смачне і унікальне блюдо.
«Райська насолода» за 5 хвилин
Таке швидке блюдо покликане зекономити час на приготування закуски до вечері. Прекрасним доповненням до цього салату стане келих хорошого білого вина.
Інгредієнти: крабові палички - 250 г; помідори - 2 шт.; пекінська капуста - 1/2 качана; часник - 1 зубчик; сіль, перець - за смаком; майонез для заправки; зелень (петрушка, кріп) - для прикраси. Приготування Пекінську капусту промиваємо та нарізаємо листя соломкою, не доходячи до щільної білої кочережки. Крабові палички розморожуємо, якщо є така необхідність, і нарізаємо кубиками. Аналогічним чином поступаємо і зі свіжими томатами. Змішуємо всі інгредієнти в салатник.
У невеликій глибокій тарілці з'єднуємо часник, майонез, сіль і перець. Заправляємо готовий часниковим соусом наш крабовий салат, і подаємо до столу.
Салат «Райська насолода» з куркою і ананасами
Яке райська насолода можливо без солодощі тропічних фруктів? Любителі останніх, можуть додати в свою страву кубики консервованого ананаса, які лише відтіняють інші інгредієнти.
Інгредієнти: куряче філе - 300 г; консервовані ананаси - 1 банка; кисло-солодке яблуко - 1 шт.; лимон - 1/2 шт.; нежирний майонез - за смаком; консервована кукурудза - 1 банка; болгарський перець - 1 шт. Приготування Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками, збризкуємо шматочки плода лимонним соком, щоб зберегти їх естетичний білосніжний колір.
Куряче філе відварюємо, або обсмажуємо, приправивши сіллю і перцем. Розбираємо м'якоть на волокна і поки відкладаємо в сторону. У даному рецепті свіже м'ясо можна цілком замінити копченим.
Болгарський перець промиваємо і очищаємо від насіння, нарізаємо невеликою соломкою. Консервований ананас виймаємо з банки і ріжемо кубиками. З'єднуємо всі інгредієнти в салатник і заправляємо нежирним майонезом, солимо, перчимо за смаком і подаємо легкий салат з куркою до столу.
Для різноманітності смаку і текстури в салат можна додати трохи сухарів.
«Райська насолода» з картоплею
Цей рецепт вважається загальноприйнятою класикою даного салату. Тут з крабових паличок і картоплі формуються кульки, схожі на цукерки «Рафаелло», що ще більше сродняет блюдо з його назвою.
Інгредієнти: крабові палички - 250 г; яйця - 5 шт.; твердий сир - на смак; картопля - 2-3 шт.; майонез; кріп (подрібнений) - 1 ст. ложка; часник - 1-2 зубчики. Приготування Яйця відварюємо круто і ретельно подрібнюємо. Крабові палички розморожуємо, ріжемо спочатку на 4 частини вздовж, а потім поперек, дрібними кубиками. Для даного рецепту допускається натерти заморожені палички на крупній тертці. Твердий сир слід натерти на дрібній тертці. Картоплю очищаємо і відварюємо
у підсоленій воді до м'якості, розминаємо готові бульби в пюре. Змішуємо всі інгредієнти (крім сиру), у результаті у нас повинна вийти досить щільна і цілком однорідна маса, яку дуже доречно приправити за смаком на даному етапі.
Для соусу в невеликій мисці з'єднуємо майонез, пропущений через прес часник і подрібнений кріп. За смаком соус можна присмачити декількома краплями лимонного соку.
Вологими руками набираємо столову ложку салатної маси, скачуємо її в кульку і обвалюємо в сирі.