Не за горами новорічні свята, а це значить, що пора готувати рецепти для традиційного ситного застілля. Багато з класичних святкових рецептів ми вже встигли розглянути, так що зараз поговоримо про варіаціях цієї самої класики. Салат «Завірюха» можна представити у вигляді аналога знаменитого «Олів'є» (тільки його більш простої версії, з ковбасою замість ракових шийок). Так що шанувальники «Олів'є», які бажають порадувати себе чимось новим в асортименті святкових закусок, можуть розбирати рецепти з цієї статті в свої кулінарні книги.
Салат «Хуртовина» із картоплею фрі
Для тих, хто не шкодує свою талію, рекомендуємо відзначити Новий рік з салатом «Завірюха» з картоплею фрі. Так, не дієтичний вибір, зате який смачний!
Інгредієнти: картопля - 1 шт.; яйце - 1 шт.; шинка - 50 г; печериці консервовані - 50 г; солоний огірок - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1/2 шт.; рослинна олія; зелень - для прикраси; сіль - за смаком. Приготування Картоплю чистимо, нарізаємо соломкою, обсушуємо з допомогою паперового рушника і обсмажуємо у фритюрі. Ріпчасту цибулю нарізаємо і обсмажуємо до м'якості на рослинному маслі. Якщо ви використовуєте в рецепті свіжі печериці замість консервованих, то можете обсмажити разом з цибулею.
Тепер черга за малим - нарізати соломкою шинку, а яйце і солоний огірок подрібнити кубиками. Змішуємо всі інгредієнти, крім зелені і картоплі, і заправляємо рафінованим рослинним маслом, солимо і перчимо за смаком. Тепер залишилось лише викласти поверх страви соломку картоплі і подрібнену зелень.
Сирна «Завірюха»
Інгредієнти: шинка - 50 г; яйце - 1 шт.; твердий сир - 30 г; картопля - 1 шт.; печериці - 3-4 шт.; консервований горошок - 1/3 банки; зелена цибуля для прикраси; майонез - за смаком. Приготування Картоплю очищаємо і варимо до готовності в підсоленій воді, після чого нарізаємо бульба кубиками. Гриби чистимо і нарізаємо пластинками, обсмажуємо на рослинному маслі. Зварені круто яйця нарізаємо кубиками і змішати з іншими інгредієнтами. Тепер в салат необхідно додати нарізану шинку (її, до речі, можна замінити копченою курячою грудкою , або вареною ковбасою) і горошок. Останнім у салат йде тертий сир. Тепер залишається лише перемішати всі інгредієнти і заправити їх майонезним соусом, або сумішшю сметани і майонезу. Готову страву прикрашаємо подрібненою зеленою цибулею.
Салат «Снігова завірюха»
Інгредієнти: картопля - 1 шт.; морква - 1 шт.; яйце - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1/2 шт.; варена ковбаса - 100 г; твердий сир - 50 р. Приготування Почнемо приготування нашого листкового салату з натирання салатниці вершковим маслом. На дно салатниці трьом сир на дрібній тертці.
Моркву і картоплю відварюємо до готовності і також натираємо, промазуючи шари майонезом між овочами. Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями, обсмажуємо до прозорості і викладаємо поверх картопляного шару. Відварені круто яйця ділимо на жовтки і білки. Жовтки по класиці перетираємо з майонезом і промазуємо сумішшю попередній шар. Тепер черга ковбаси, її можна нарізати тонкою соломкою або кубиками, а потім рівномірно розкласти поверх жовткової маси.
Тепер салатник необхідно поставити в холодильник хвилин на 30 , після чого, накрити тарілкою і перевернути всю «Снігову завірюху» на плоске блюдо. Щоб салат отримав новорічний настрій, його слід обсипати тертим білком і прикрасити зеленню і свіжими овочами, наприклад тонкими кружечками огірка, або томатами черрі.