Цей простий, смачний і ситний салатик чудово поєднується з різними стравами. Він неодмінно припаде до душі всім любителям гостреньких і легких закусок. Салат виходить неймовірно соковитим і до того ж вітамінним.
Морквяний салат з часником, сиром і майонезом
Інгредієнти: морква - 200 г; сир «Пармезан» - 100 г; куряче яйце - 2 шт.; часник - 1 шт.; сіль - за смаком; майонез для заправки. Приготування Отже, беремо сир, краще всього твердих сортів, і натираємо його на велику або середню терку. Сиру моркву миємо, очищаємо і, використовуючи спеціальну терочку для приготування корейської моркви з дрібним перетином, подрібнюємо соломкою.
Яйця відварюємо круто, охолодити, чистимо від шкаралупи і подрібнюємо їх або за допомогою вилки, або теж натираємо на середній тертці. Часник пропускаємо через прес. Всі інгредієнти добре перемішуємо в салатнику, додаємо за смаком сіль і заправляємо салат майонезом. Зверху викладаємо тертий сир, прикрашаємо подрібненою зеленню і подаємо готовий салат з тертої моркви з майонезом до столу.
Морквяний салат з майонезом і волоськими горіхами
Інгредієнти: морква - 2 шт.; часник - 2 зубчики; очищені ядра волоських горіхів - 05 ст.; майонез - за смаком; сіль - за смаком; зелень петрушки для прикраси. Приготування Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на дуже маленьку тертку. Часник очищаємо і видавлюємо за допомогою чесночницы прямо в блюдо з морквою. Очищені волоські горіхи ретельно подрібнюємо блендером до утворення крихти і перекладаємо до моркви. Додаємо сіль і заправляємо майонезом. Все добре перемішуємо, перекладаємо в салатник і прикрашаємо дрібно посіченою зеленню петрушки.
Морквяний салат з майонезом і часником
Інгредієнти: морква - 4 шт.; сир - 100 г; часник - 3 зубчики; листя зеленого салату - на смак; зелень петрушки - за смаком; майонез - за смаком; сіль, перець - за смаком. Приготування Моркву очищаємо, промиваємо і натираємо на середню терку. Часник видавлюємо через прес або дрібно нарізаємо. Твердий сир той же тремо на тертку. В окремій мисочці змішуємо терту моркву, сир і часник. Додаємо за смаком мелений чорний перчик, солимо і заправляємо салат домашнім майонезом . Ще раз все перемішуємо і викладаємо салат гіркою на блюдо, застелене листям зеленого салату. Прикрашаємо блюдо гілочками свіжої петрушки і відразу ж подаємо на стіл.
Якщо вам подобаються страви з часником, тоді пропонуємо спробувати баклажани з майонезом і часником .