Вернуться назад Распечатать

Вінегрет з горошком

Вінегрет з горошком
Вінегрет - популярний і дуже смачний вегетаріанський салат, який спокійно може бути поданий навіть до святкового столу! Робиться вона досить просто, зате виходить неймовірно яскравим, барвистим і ароматним. Існує безліч різних варіантів його приготування, але ми з вами дізнаємося сьогодні, як приготувати «Вінегрет з перцем».

Рецепт вінегрету з квашеною капустою і горошком


Інгредієнти:

  • картопля - 200 г;

  • буряк - 200 г;

  • морква - 200 г;

  • зелений консервований горошок - 400 г;

  • капуста квашена - 200 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • рослинна олія або майонез - 2 ст. ложки;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати вінегрет з горошком. Морква, картопля і буряк гарненько промиваємо, кладемо в каструлю з водою і відварюємо в мундирі до повної готовності на слабенькому вогні при закритій кришці. Потім рідину зливаємо, овочі обережно дістаємо, перекладаємо на тарілку і залишаємо остигати. Після цього очищаємо їх від шкірки і нарізаємо однаковими невеликими кубиками.
    Ріпчасту цибулю дрібно шаткуємо і з'єднуємо з вареними овочами. З банки з консервованим горошком обережно зливаємо рідину і перемішуємо горошок з іншими інгредієнтами. Додаємо в салат добре віджату квашену капусту , підсолюємо вінегрет по смаку, заправляємо рослинною олією і добре перемішуємо.

    Рецепт вінегрет із зеленим горошком


    Інгредієнти:

  • картопля - 3 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • буряк - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • консервований зелений горошок - 200 г;

  • оселедець - 100 г;

  • солоні огірки - 3 шт.;

  • зелена цибуля - 30 р;

  • сіль - за смаком;

  • майонез для заправки;

  • зелень кропу.


  • Приготування
    Вінегрет з горошком
    Отже, спочатку гарненько моєму всі овочі: картопля, морква і буряк. Потім наливаємо в каструлю води, кладемо туди овочі і відварюємо їх в мундирі до готовності. Далі картоплю і буряк очищаємо і нарізаємо кубиками. Моркву чистимо і шаткуємо соломкою. Солоні огірки подрібнюємо, а зелень кропу промиваємо, стряхиваем і рубаємо.
    У каструлі змішати всі інгредієнти, викладаємо зелений горошок і підсолюємо страву за смаком. Оселедець розбираємо від кісток і дрібно нарізаємо кубиками. Перекладаємо рибу в салат і перемішуємо. Ось і все, вінегрет з оселедцем і горошком готовий! Заправляємо його за смаком маслом або майонезом і розмішуємо. Подаємо на стіл як окрему страву або як гарнір до м'ясних страв.