Вернуться назад Распечатать

Салат з ковбасою і кукурудзою

Салат з ковбасою і кукурудзою
Сучасні ковбаси промислового виробництва, на жаль, не є тим продуктом, який можна віднести до здорової їжі (особливо у середньому та мінімальному ціновому асортименті). Проте багато людей все ж таки вживають їх в їжу хоча б іноді.
На швидку руку можна приготувати смачні салати з ковбаси і консервованої (або замороженої) кукурудзи, зрозуміло, з додаванням деяких інших інгредієнтів. Такі рецепти напевно сподобаються зайнятим і самотнім людям, а також тим, хто не особливо любить возитися з приготуванням їжі. Звичайно ж, такі салати не варто рекомендувати для щоденного вживання.

Салат з ковбасою, кукурудзою, червоною капустою і огірком


Інгредієнти:

  • ковбаса (наприклад, «Ветчинно-рубана» або «Браунгшвейгская») - 300-400 г;

  • кукурудза консервована - 300 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • капуста червона - близько 200 г;

  • огірок - 2-3 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень свіжа різна;

  • оцет натуральний фруктовий - 1-2 ч. ложки;

  • олія - 3-5 ст. ложок.


  • Приготування
    Відкриємо банку з кукурудзою і зіллємо рідина. Очищений лук наріжемо чверть кільцями, огірок - брусочками. Нашинкуем капусту, ковбасу наріжемо (довільно, як кому подобається). Нарубим дрібно зелень. Змішаємо всі інгредієнти в салатниці. Змішаємо заправки: оцет + рослинне масло, додамо продавлений часник. Заправимо салат і ще раз перемішати. Прикрасимо зеленню. Замість олійно-оцтової заправки можна використовувати несолодкий живий йогурт. Ну, або якщо комусь хочеться чого-небудь дуже неполезного, то можна і салат заправити майонезом, зрозуміло, краще приготувати майонез самостійно. Слід зауважити, що якщо в такий салат додати тертий сир і нарізані оливки, він буде ще смачніше.

    Салат з яйцями, кукурудзою, ковбасою і сиром


    Інгредієнти:

  • ковбаса - близько 300-400 г;

  • кукурудза консервована - 300 г;

  • яйця курячі - 3 шт.;

  • цибуля ріпчаста червоний - 1 шт.;

  • перець червоний солодкий - 2 шт.;

  • сир тертий - 100-150 г;

  • Салат з ковбасою і кукурудзою

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень різна свіжа;

  • оцет фруктовий натуральний - 1-2 ч. ложки;

  • олія - 3-5 ст. ложок.


  • Приготування
    Відкриємо банку з кукурудзою і зіллємо рідина. Лук наріжемо тонкими чверть кільцями, а ковбасу - довільно. Солодкий перець наріжемо короткою соломкою. Яйця, часник і зелень дрібно порубаємо ножем. Змішаємо всі інгредієнти в салатниці, поллємо заправкою, перемішати і прикрасимо зеленню.
    Сподобалися наші рецепти, тоді пропонуємо урізноманітнити стіл салатами з ковбасою і квасолею або горошком з ковбасою .