Сучасні ковбаси промислового виробництва, на жаль, не є тим продуктом, який можна віднести до здорової їжі (особливо у середньому та мінімальному ціновому асортименті). Проте багато людей все ж таки вживають їх в їжу хоча б іноді.
На швидку руку можна приготувати смачні салати з ковбаси і консервованої (або замороженої) кукурудзи, зрозуміло, з додаванням деяких інших інгредієнтів. Такі рецепти напевно сподобаються зайнятим і самотнім людям, а також тим, хто не особливо любить возитися з приготуванням їжі. Звичайно ж, такі салати не варто рекомендувати для щоденного вживання.
Салат з ковбасою, кукурудзою, червоною капустою і огірком
Інгредієнти: ковбаса (наприклад, «Ветчинно-рубана» або «Браунгшвейгская») - 300-400 г; кукурудза консервована - 300 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; капуста червона - близько 200 г; огірок - 2-3 шт.; часник - 2 зубчики; зелень свіжа різна; оцет натуральний фруктовий - 1-2 ч. ложки; олія - 3-5 ст. ложок. Приготування Відкриємо банку з кукурудзою і зіллємо рідина. Очищений лук наріжемо чверть кільцями, огірок - брусочками. Нашинкуем капусту, ковбасу наріжемо (довільно, як кому подобається). Нарубим дрібно зелень. Змішаємо всі інгредієнти в салатниці. Змішаємо заправки: оцет + рослинне масло, додамо продавлений часник. Заправимо салат і ще раз перемішати. Прикрасимо зеленню. Замість олійно-оцтової заправки можна використовувати несолодкий живий йогурт. Ну, або якщо комусь хочеться чого-небудь дуже неполезного, то можна і салат заправити майонезом, зрозуміло, краще приготувати майонез самостійно. Слід зауважити, що якщо в такий салат додати тертий сир і нарізані оливки, він буде ще смачніше.
Салат з яйцями, кукурудзою, ковбасою і сиром
Інгредієнти: ковбаса - близько 300-400 г; кукурудза консервована - 300 г; яйця курячі - 3 шт.; цибуля ріпчаста червоний - 1 шт.; перець червоний солодкий - 2 шт.; сир тертий - 100-150 г; часник - 2 зубчики; зелень різна свіжа; оцет фруктовий натуральний - 1-2 ч. ложки; олія - 3-5 ст. ложок. Приготування Відкриємо банку з кукурудзою і зіллємо рідина. Лук наріжемо тонкими чверть кільцями, а ковбасу - довільно. Солодкий перець наріжемо короткою соломкою. Яйця, часник і зелень дрібно порубаємо ножем. Змішаємо всі інгредієнти в салатниці, поллємо заправкою, перемішати і прикрасимо зеленню.
Сподобалися наші рецепти, тоді пропонуємо урізноманітнити стіл салатами з ковбасою і квасолею або горошком з ковбасою .