Зараз ми розповімо, як приготувати простий, смачний і корисний салат з капустою. А щоб він став ще пікантніше, можна додати в нього ковбасу. Кілька цікавих рецептів чекають вас нижче.
Салат з капустою і копченою ковбасою
Інгредієнти: молода білокачанна капуста - 250 г; свіжі огірки - 200 г; копчена ковбаса - 200 г; зелень - 1 пучок; майонез - 100 р. Приготування Огірки і ковбасу ріжемо соломкою, капусту шаткуємо. Подрібнюємо зелень. Всі інгредієнти викладаємо в салатник, додаємо майонез, перемішуємо, якщо потрібно, то досолює за смаком.
Салат з капустою, кукурудзою і ковбасою
Інгредієнти: капуста - 200 г; варено-копчена ковбаса - 150 г; кукурудза - 1 банка; майонез - 100 г; сіль - за смаком. Приготування Шаткуємо капусту, ковбасу нарізаємо соломкою. У глибокій мисці змішуємо капусту, кукурудзу і ковбасу, додаємо майонез, сіль і перемішуємо. Наш салат з ковбасою і кукурудзою готовий!
Салат з капусти із зеленим горошком і ковбасою
Інгредієнти: капуста білокачанна - 500 г; горошок зелений консервований - 1 банка (340 г); ковбаса - 250 г; майонез, сіль - за смаком. Приготування Капусту шаткуємо, додаємо дрібку солі і добре розминаємо її руками. Ковбасу нарізаємо соломкою. З горошку зливаємо рідину і викладаємо його до решти інгредієнтів. Додаємо майонез і все добре перемішуємо.
Салат зі свіжої капусти, ковбаси і яєць
Інгредієнти: варена ковбаса - 300 г; капуста - 05 кг; кукурудза консервована - 1 банка; яйця - 3 шт.; салатний цибулю - 1 шт.; зелень - 50 г; майонез, сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Капусту шаткуємо тонкою соломкою, підсолюємо і мнемо руками, щоб вона стала м'якше. Цибулю нарізаємо півкільцями. Відварені круто яйця ріжемо кубиками, ковбасу соломкою, зелень дрібно кришимо. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо майонез, сіль, перець за смаком і перемішуємо. Перед подачею до столу салат охолоджуємо.
Салат з пекінської капусти з ковбасою і огірком
Інгредієнти: пекінська капуста - 300 г; ковбаса варено-копчена - 150 г; цибуля - 100 г; огірок - 150 г; майонез, сіль - за смаком. Приготування Ковбасу і огірки ріжемо соломкою, пекінську капусту тонко шаткуємо, цибулю ріжемо півкільцями. З'єднуємо всі інгредієнти в глибокому салатнику, підсолюємо за смаком і заправляємо салат майонезом.
Салат з білокачанної капусти з сирокопченою ковбасою і огірком
Інгредієнти: білокачанна капуста - 05 кг; яйця - 1 шт.; консервований горошок - 1 банку; сирокопчена ковбаса - 300 г; огірки - 250 г; кріп - 1 пучок; солодкий перець - 1 шт.; майонез, сіль - за смаком. Приготування Капусту тонко шаткуємо, а потім підсолюємо і мнемо руками, щоб виділився сік. Залишаємо капусту хвилин на 15 а потім сік зливаємо. Кріп миємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо. Огірки нарізаємо соломкою. Яйце відварюємо круто і ріжемо на 4 частини. Сирокопчену ковбасу ріжемо соломкою. Перець очистити від серцевини і також ріжемо соломкою. З горошку зливаємо рідину. Всі інгредієнти (крім яєць) з'єднуємо в глибокій мисці, заправляємо салат домашнім майонезом і перемішуємо. Розкладаємо салат по креманкам, прикрашаємо кожну порцію четвертинкою яйця і гілочкою кропу.
Салат з пекінської капусти з ковбасою і помідором
Інгредієнти: пекінська капуста - 400 г; ковбаса напівкопчена - 200 г; помідор - 1 шт.; соус соєвий - 1 ст. ложка; рослинна олія - 50 мл ; сіль, перець - за смаком. Приготування Капустяне листя поділяємо, складаємо їх один на одного і ріжемо соломкою. Додаємо соєвий соус, сіль і перець, даємо капусти трохи постояти. Ковбасу і помідори ріжемо соломкою. Інгредієнти з'єднуємо, перемішуємо і заправляємо салат рослинною олією. Такий салат найкраще подавати відразу після приготування.