Ще один варіант порадувати гостей на новорічному святі - це приготувати салат з сухариками і ковбасою. Величезна різноманітність інгредієнтів для використання, ситність і приємна текстура салату зроблять його улюбленцем на вашому святковому столі.
Салат з квасолею, ковбасою і сухариками з тортильї
Інгредієнти: тортилья - 3 шт.; оливкова олія - 1 ст. ложка; салат «Айсберг» - 1 шт.; чорна квасоля - 400 г; варена ковбаса або шинка - 200 г; томати черрі - 200 г; авокадо - 2 шт.; сік й лайма; коріандр - за смаком; сіль, перець - за смаком. Приготування Розігріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо в неї нарізані смужками тортильї, поливаємо невеликою кількістю масла і посипаємо сіллю. Запікаємо хліб 10-12 хвилин. У глибокій мисці змішуємо нарзан томати, ковбасу і «Айсберг». Авокадо нарізаємо соломкою і збризкуємо соком лайма. Додаємо квасолю. З'єднуємо всі інгредієнти і заправляємо улюбленим соусом, це може бути як звичайний майонез, так і сирний соус, або сметана. Готовий салат посипаємо листям коріандру і нашими сухариками з тортилії. Подаємо до столу.
У салат можна додати білу квасолю, прості сухарики і копчену ковбасу.
Салат з ковбасою, сиром і сухариками
Інгредієнти: салат латук - 1 шт.; томат - 1 шт.; зелена цибуля - 3 пера; редис - 1 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; сік 1 лимона; сіль, перець - за смаком; «Моцарелла» - 2-3 шматочка; копчені сосиски, або ковбаса - за смаком; червоне вино - 2-3 ст. ложки; вершкове масло - 1 ст. ложка; білий хліб - 1 шматочок. Приготування Всі овочі миємо й нарізаємо. Приправляємо майбутній салат сіллю і перцем, лимонним соком і оливковою олією. Перемішуємо. «Моцарелу» нарізаємо кубиками і розподіляємо їх поверх салату. Ковбасу або сосиски обсмажуємо до золотистого кольору, а потім поливаємо вином і залишаємо на 1-2 хвилини.
Викладаємо ковбасу поверх салату, а на сковороді, на якій ми обсмажували, розтоплюємо вершкове масло і кладемо на нього кубики хліба. Посипаємо салат з копченою ковбасою сухариками і подаємо до столу.
Салат з помідорами, ковбасою, сиром і сухариками
Пікантний середземноморський салат з кисло-солодкою йогуртовій заправкою послужить прекрасним дієтичним перекусом в будній день.
Інгредієнти: Для салату:
куряча ковбаса - 150 г; хліб; сир «Пармезан» - 50 р; томат - 1-2 шт.; рукола - 1 пучок; салат латук - 1 шт.; салатний цибуля - 1 шт. Для заправки:
натуральний йогурт - 3/4 ст.; сік лайма - 2-3 ст. ложки; оливкова олія - 2 ст. ложки; мед - 1 ст. ложка; базилік (свіжий) - 1/4 ст.; петрушка (свіжа) - 1/4 ст.; зелена цибуля - 2 пера; сіль - за смаком. Приготування Хліб нарізаємо великими кубиками і запікаємо в духовці до золотистого кольору. Курячу ковбасу ріжемо соломкою, цибулю - тонкими кільцями, «Пармезан» натираємо на крупній тертці, рукколу і латук моєму і рвемо руками. У блендері збиваємо натуральний йогурт з зеленню, додаємо мед, сік лайма, масло і сіль за смаком, повторюємо збивання ще раз.
Викладаємо В салатник всі наші інгредієнти, посипаємо сухарями і зеленою цибулею і подаємо до столу. Окремо подаємо соус.
Салат з сухариками, кукурудзою і ковбасою
Традиційний салат з кукурудзою, ковбасою і заправкою з майонезу - традиційна закуска на наших столах, яка порадує гостей не хочуть відступати від класики.
Інгредієнти: пекінська капуста - 1 шт.; ковбаса - 150 г; сухарики з білого хліба; кукурудза - 150 г; майонез - за смаком; сіль, перець - за смаком. Приготування Пекінську капусту тонко шаткуємо. Копчену ковбасу нарізаємо соломкою і, при бажанні, обсмажуємо. Змішуємо нарізані інгредієнти з кукурудзою і заправляємо салат сметаною або майонезом. Готовий салат посипаємо сухарями.