Вернуться назад Распечатать

Салат з ковбасою і сухариками

Салат з ковбасою і сухариками
Ще один варіант порадувати гостей на новорічному святі - це приготувати салат з сухариками і ковбасою. Величезна різноманітність інгредієнтів для використання, ситність і приємна текстура салату зроблять його улюбленцем на вашому святковому столі.

Салат з квасолею, ковбасою і сухариками з тортильї


Інгредієнти:

  • тортилья - 3 шт.;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • салат «Айсберг» - 1 шт.;

  • чорна квасоля - 400 г;

  • варена ковбаса або шинка - 200 г;

  • томати черрі - 200 г;

  • авокадо - 2 шт.;

  • сік й лайма;

  • коріандр - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Розігріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо в неї нарізані смужками тортильї, поливаємо невеликою кількістю масла і посипаємо сіллю. Запікаємо хліб 10-12 хвилин. У глибокій мисці змішуємо нарзан томати, ковбасу і «Айсберг». Авокадо нарізаємо соломкою і збризкуємо соком лайма. Додаємо квасолю. З'єднуємо всі інгредієнти і заправляємо улюбленим соусом, це може бути як звичайний майонез, так і сирний соус, або сметана. Готовий салат посипаємо листям коріандру і нашими сухариками з тортилії. Подаємо до столу.
    У салат можна додати білу квасолю, прості сухарики і копчену ковбасу.

    Салат з ковбасою, сиром і сухариками


    Інгредієнти:

  • салат латук - 1 шт.;

  • томат - 1 шт.;

  • зелена цибуля - 3 пера;

  • редис - 1 шт.;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • сік 1 лимона;

  • сіль, перець - за смаком;

  • «Моцарелла» - 2-3 шматочка;

  • копчені сосиски, або ковбаса - за смаком;

  • червоне вино - 2-3 ст. ложки;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • білий хліб - 1 шматочок.


  • Приготування
    Всі овочі миємо й нарізаємо. Приправляємо майбутній салат сіллю і перцем, лимонним соком і оливковою олією. Перемішуємо. «Моцарелу» нарізаємо кубиками і розподіляємо їх поверх салату. Ковбасу або сосиски обсмажуємо до золотистого кольору, а потім поливаємо вином і залишаємо на 1-2 хвилини.
    Викладаємо ковбасу поверх салату, а на сковороді, на якій ми обсмажували, розтоплюємо вершкове масло і кладемо на нього кубики хліба. Посипаємо салат з копченою ковбасою сухариками і подаємо до столу.

    Салат з помідорами, ковбасою, сиром і сухариками


    Пікантний середземноморський салат з кисло-солодкою йогуртовій заправкою послужить прекрасним дієтичним перекусом в будній день.
    Інгредієнти:
    Для салату:

  • куряча ковбаса - 150 г;

  • хліб;

  • сир «Пармезан» - 50 р;

  • томат - 1-2 шт.;

  • рукола - 1 пучок;

  • салат латук - 1 шт.;

  • салатний цибуля - 1 шт.


  • Для заправки:

  • натуральний йогурт - 3/4 ст.;

  • сік лайма - 2-3 ст. ложки;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • базилік (свіжий) - 1/4 ст.;

  • петрушка (свіжа) - 1/4 ст.;

  • зелена цибуля - 2 пера;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Хліб нарізаємо великими кубиками і запікаємо в духовці до золотистого кольору. Курячу ковбасу ріжемо соломкою, цибулю - тонкими кільцями, «Пармезан» натираємо на крупній тертці, рукколу і латук моєму і рвемо руками. У блендері збиваємо натуральний йогурт з зеленню, додаємо мед, сік лайма, масло і сіль за смаком, повторюємо збивання ще раз.
    Викладаємо В салатник всі наші інгредієнти, посипаємо сухарями і зеленою цибулею і подаємо до столу. Окремо подаємо соус.

    Салат з сухариками, кукурудзою і ковбасою


    Традиційний салат з кукурудзою, ковбасою і заправкою з майонезу - традиційна закуска на наших столах, яка порадує гостей не хочуть відступати від класики.
    Інгредієнти:
    Салат з ковбасою і сухариками


  • пекінська капуста - 1 шт.;

  • ковбаса - 150 г;

  • сухарики з білого хліба;

  • кукурудза - 150 г;

  • майонез - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Пекінську капусту тонко шаткуємо. Копчену ковбасу нарізаємо соломкою і, при бажанні, обсмажуємо. Змішуємо нарізані інгредієнти з кукурудзою і заправляємо салат сметаною або майонезом. Готовий салат посипаємо сухарями.