Такі ситні і смачні, м'ясні салати з ковбасою настільки гаряче улюблені усією чоловічою частиною населення! Представники сильної статі готові поглинати їх тоннами в будь-яку пору року, вдень і навіть вночі. Хоча салати з ковбасою відносяться скоріше до рецептами зимової кухні, коли зайві калорії витрачаються на обігрів озябшего організму. І, оскільки морози вже не за горами, варто підготуватися до них заздалегідь і зустріти у всеозброєнні!
Рецепт млинцевого салату з ковбасою
Інгредієнти: ковбаса - 150 г; локшина рисова - 150 г; помідори черрі - 100 г; яйця - 2 шт.; олія оливкова - 2 ст. ложки; зелень (кріп, петрушка) - 1/2 пучка; оцет бальзамічний - 1 ст. ложка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Кожне яйце окремо збиваємо з дрібкою солі і виливаємо на розігріту сковорідку, попередньо змащену маслом. Обсмажуємо яєчні млинці з двох сторін. А коли вони охолонуть, нарізаємо соломкою, як і ковбасу. Помідори ріжемо невеликими кубиками. Дрібно рубаємо зелень.
Рисову локшину ламаємо на кілька частин і готуємо згідно інструкції на упаковці. Промиваємо холодною водою і відкидаємо на друшляк. Змішуємо локшину з усіма складовими салату. Солимо, перчимо за смаком. Приправляємо ложкою оливкової олії і збризкуємо бальзамічним оцтом.
Рецепт салату «Столичний» з горошком і ковбасою
Інгредієнти: ковбаса варена - 400 г; картопля - 5 шт.; морква - 1 шт.; огірки солоні - 3 шт.; цибуля - 1/2 шт.; яблука (зелені) - 2 шт.; яйця - 3 шт.; горошок зелений (консервований) - 4 ст. ложки; майонез - 200 г; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Картоплю і моркву відварюємо в мундирах у підсоленій воді. Чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. Також кришимо ковбасу, огірки, яблука, цибулю і зварені в круту яйця. Все змішуємо, додаємо горошок. Заправляємо салат майонезом. Солимо, перчимо за смаком. Прикрашаємо салат «Столичний» зеленню і подаємо до столу.
Рецепт берлінського салату з копченою ковбасою
Інгредієнти: ковбаса копчена - 500 г; хліб чорний - 1/2 буханки; квасоля червона консервована - 1 б.; часник - 2 зубки; майонез - 100 г; петрушка - 1/2 пучка. Приготування З хліба видаляємо шкірку, нарізаємо невеликими кубиками і підсушуємо в духовці. Ковбасу нарізаємо соломкою. Дрібно кришимо зелень. Часник видавлюємо через прес і змішати з майонезом. Квасоля відкидаємо на друшляк, з'єднуємо з сухариками, ковбасою і зеленню. Заправляємо часниковим соусом і викладаємо на блюдо, выстеленное листям салату.
Салат «Обжорка» з помідорами і ковбасою
Інгредієнти: ковбаса варено-копчена - 300 г; яйця - 3 шт. сухарики пшеничні - 100 г; майонез - 3 ст. ложки; помідори - 2 шт.; петрушка кучерява - 3 гілочки. Приготування Ковбасу і помідори нарізаємо брусочками. Зварені круто яйця натираємо на крупній тертці. Один жовток залишаємо для прикраси. У салатницю викладаємо шарами, покриваючи кожен сіткою з майонезу: ковбасу, помідори і сухарики. Останній шар - яйця, гарненько просочуємо майонезом. Зверху притрушиваем дрібно натертим жовтком і прикрашаємо гілочками петрушки.
Рецепт салату «Бахор» з ковбасою
Інгредієнти: ковбаса - 300 г; сир твердий - 100 г; яйця - 3 шт.; помідори - 2 шт.; огірки свіжі - 3 шт.; цибуля зелена - 1 пучок; часник - 1 зубчик; кріп, петрушка, кінза - 1/2 пучка; майонез - 2 ст. ложки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Назва цього ситного узбецького м'ясного салату перекладається як «весна». Рецепт «Бахора» з ковбасою - його спрощена версія (зазвичай салат готують на основі баранини або яловичини), що, втім, не робить його менш смачним. Отже, займемося приготуванням!
Кубиками нарізаємо ковбасу і зварені круто яйця. З помідор видаляємо насіння і ріжемо соломкою, як і огірки. Дрібно кришимо часник і зелень. Тонко нарізаємо цибулю. Щоб трохи прибрати гіркоту, можна злегка збризнути його оцтом. Змішуємо всі компоненти, заправляємо майонезом. Поборники здорового харчування можуть замінити його нежирним йогуртом або інший заправкою. Солимо, перчимо і подаємо до столу.