Вернуться назад Распечатать

Салати з ковбасою - рецепти

Салати з ковбасою - рецепти
Такі ситні і смачні, м'ясні салати з ковбасою настільки гаряче улюблені усією чоловічою частиною населення! Представники сильної статі готові поглинати їх тоннами в будь-яку пору року, вдень і навіть вночі. Хоча салати з ковбасою відносяться скоріше до рецептами зимової кухні, коли зайві калорії витрачаються на обігрів озябшего організму. І, оскільки морози вже не за горами, варто підготуватися до них заздалегідь і зустріти у всеозброєнні!
Рецепт млинцевого салату з ковбасою
Інгредієнти:

  • ковбаса - 150 г;

  • локшина рисова - 150 г;

  • помідори черрі - 100 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • зелень (кріп, петрушка) - 1/2 пучка;

  • оцет бальзамічний - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Кожне яйце окремо збиваємо з дрібкою солі і виливаємо на розігріту сковорідку, попередньо змащену маслом. Обсмажуємо яєчні млинці з двох сторін. А коли вони охолонуть, нарізаємо соломкою, як і ковбасу. Помідори ріжемо невеликими кубиками. Дрібно рубаємо зелень.
    Рисову локшину ламаємо на кілька частин і готуємо згідно інструкції на упаковці. Промиваємо холодною водою і відкидаємо на друшляк. Змішуємо локшину з усіма складовими салату. Солимо, перчимо за смаком. Приправляємо ложкою оливкової олії і збризкуємо бальзамічним оцтом.
    Рецепт салату «Столичний» з горошком і ковбасою
    Інгредієнти:

  • ковбаса варена - 400 г;

  • картопля - 5 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • огірки солоні - 3 шт.;

  • цибуля - 1/2 шт.;

  • яблука (зелені) - 2 шт.;

  • яйця - 3 шт.;

  • горошок зелений (консервований) - 4 ст. ложки;

  • майонез - 200 г;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю і моркву відварюємо в мундирах у підсоленій воді. Чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. Також кришимо ковбасу, огірки, яблука, цибулю і зварені в круту яйця. Все змішуємо, додаємо горошок. Заправляємо салат майонезом. Солимо, перчимо за смаком. Прикрашаємо салат «Столичний» зеленню і подаємо до столу.
    Рецепт берлінського салату з копченою ковбасою
    Інгредієнти:

  • ковбаса копчена - 500 г;

  • хліб чорний - 1/2 буханки;

  • квасоля червона консервована - 1 б.;

  • часник - 2 зубки;

  • майонез - 100 г;

  • петрушка - 1/2 пучка.


  • Приготування
    З хліба видаляємо шкірку, нарізаємо невеликими кубиками і підсушуємо в духовці. Ковбасу нарізаємо соломкою. Дрібно кришимо зелень. Часник видавлюємо через прес і змішати з майонезом. Квасоля відкидаємо на друшляк, з'єднуємо з сухариками, ковбасою і зеленню. Заправляємо часниковим соусом і викладаємо на блюдо, выстеленное листям салату.
    Салат «Обжорка» з помідорами і ковбасою
    Інгредієнти:

  • ковбаса варено-копчена - 300 г;

  • яйця - 3 шт.

  • сухарики пшеничні - 100 г;

  • майонез - 3 ст. ложки;

  • помідори - 2 шт.;

  • петрушка кучерява - 3 гілочки.


  • Приготування
    Ковбасу і помідори нарізаємо брусочками. Зварені круто яйця натираємо на крупній тертці. Один жовток залишаємо для прикраси. У салатницю викладаємо шарами, покриваючи кожен сіткою з майонезу: ковбасу, помідори і сухарики. Останній шар - яйця, гарненько просочуємо майонезом. Зверху притрушиваем дрібно натертим жовтком і прикрашаємо гілочками петрушки.
    Рецепт салату «Бахор» з ковбасою
    Інгредієнти:

  • ковбаса - 300 г;

  • сир твердий - 100 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • огірки свіжі - 3 шт.;

  • цибуля зелена - 1 пучок;

  • часник - 1 зубчик;

  • кріп, петрушка, кінза - 1/2 пучка;

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Салати з ковбасою - рецепти
    Назва цього ситного узбецького м'ясного салату перекладається як «весна». Рецепт «Бахора» з ковбасою - його спрощена версія (зазвичай салат готують на основі баранини або яловичини), що, втім, не робить його менш смачним. Отже, займемося приготуванням!
    Кубиками нарізаємо ковбасу і зварені круто яйця. З помідор видаляємо насіння і ріжемо соломкою, як і огірки. Дрібно кришимо часник і зелень. Тонко нарізаємо цибулю. Щоб трохи прибрати гіркоту, можна злегка збризнути його оцтом. Змішуємо всі компоненти, заправляємо майонезом. Поборники здорового харчування можуть замінити його нежирним йогуртом або інший заправкою. Солимо, перчимо і подаємо до столу.