Салат «Хризантема» - це не тільки дуже смачний, але і досить корисний салат. Його можна подавати не лише в якості закуски, але і як окрему страву. Давайте разом дізнаємося деякі оригінальні рецепти його приготування.
Рецепт салату «Хризантема» з ківі
Інгредієнти: свіжий огірочок - 05 шт.; пекінська капуста - 4 листочка; шинка - 50 г; ківі - 2 шт.; майонез. Приготування Отже, для приготування салату, всі необхідні інгредієнти нарізаємо тонкою соломкою. Ківі попередньо миємо, очищаємо від шкірки. Кілька шматочків залишаємо для прикраси салату, а решта викладаємо на дно салатниці. Додаємо трохи майонезу, покриваємо всі рівномірно подрібненої пекінською капустою, зверху посипаємо шинкою, далі кладемо огірки і прикрашаємо зверху скибочками ківі. Кожен шар змащуємо домашнім майонезом і відправляємо готовий салат в холодильник для просочення на кілька годин.
Салат «Хризантема» з грибами
Інгредієнти: печериці - 300 г; картопля - 3 шт.; куряче яйце - 3 шт.; цибулина - 2 шт.; сир - 150 г; рослинна олія: майонез; спеції - за смаком. Приготування Печериці миємо, заливаємо гарячою водою, накриваємо кришкою і витримуємо 5 хвилин. Потім рідину обережно зливаємо, гриби остуджуємо і чистимо. Складаємо їх в каструлю з підсоленою водою і відварюємо до напівготовності протягом 7 хвилин. Після цього обережно виймаємо печериці з допомогою шумівки, нарізаємо скибочками і обсмажуємо в рослинному маслечко до готовності. Окремо підсмажуємо тонко нашатковану цибулю, додаємо в нього перець і сіль. Картоплю відварюємо в мундирі, очищаємо і натираємо 1 картоплю на крупній тертці на дно тарілки. Зверху викладаємо 1/3 частину смаженої цибулі.
Робимо легку «сіточку» покриваємо майонезом і зверху рівномірним шаром грибів. На великій тертці натираємо 1 куряче яйце, намагаючись, щоб воно повністю укрила гриби. Ще раз промазуємо салат майонезом, а потім натираємо третю частину сиру. Повторюємо всі верстви знову в тій же послідовності, малюємо зверху майонезом хризантему і прибираємо готовий салат на 2-4 години в холодильник, щоб всі продукти добре просочилися.
Салат «Хризантема» з крабовими паличками
Інгредієнти: куряче яйце - 5 шт.; палички крабові - 250 г; сир - 200 г; цибулина - 1 шт.; яблука - 1 шт.; майонез - 200 мл Приготування Яйця відварюємо, очищаємо від шкаралупи і обережно відокремлюємо білок від жовтка. Далі готуємо крабові палички , які нарізаємо кубиками, або розтираємо виделкою. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і заливаємо холодною водою. Сир, білки і яблуко, очищене від шкірки, натираємо на крупній тертці. Тепер викладаємо салат шарами: спочатку кладемо яєчні білки, далі сир, ріпчасту цибулю, потім майонез, палички, яблука і знову майонез.
Салат «Хризантема» з тунцем
Інгредієнти: консервований тунець - 300 г; яблуко - 1 шт.; яйце - 5 шт.; сир - 250 г; цибулина - 1 шт.; майонез для заправки. Приготування Яйця варимо круто, чистимо, відокремлюємо білки від жовтків і натираємо їх разом з сиром окремо на маленькій тертці. Яблуко очищаємо від шкірки і серцевини, подрібнюємо на крупній тертці. Консервованого тунця перетираємо виделкою до утворення кашоподібної маси.
Цибулю дрібно шаткуємо кубиками. Тепер викладаємо салат в салатницю шарами в наступній черговості: спочатку яєчні білки, тунець, цибуля, яблуко, сир і жовтки. Усі шари, крім останнього, злегка промазуємо майонезом. Ось і все, салат готовий, залишилося тільки прикрасити його хризантемою, зробленої з червонокачанної капусти.