Моцарелла - смачний італійський сир. Він продається у вигляді кульок, які замочені в розсолі. Іноді цей сир буває і твердому вигляді. Цей сир використовують для приготування піци, запіканок, іноді салатів. А ось моцарелу в кульках традиційно використовують в салатах і холодних закусках. Як приготувати салат з моцарелою і помідорами, ми вам зараз розповімо.
Моцарела з томатами і базиліком
Інгредієнти: моцарела (кульки) - 200 г; помідори черрі - 200 г; варені очищені креветки - 200 г; авокадо - 2 шт.; каперси - 1 ст. ложка; листя зеленого салату, базилік. Для заправки:
рослинне масло - 5 ст. ложок; сік лайма - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Моцарелу ріжемо невеликими шматочками, помідори черрі - навпіл. Якщо ви використовували звичайні помідори, то їх слід нарізати кубиками. Авокадо очищаємо , кісточку виймаємо, а м'якоть нарізаємо кубиками. Змішуємо рослинна олія, сік лайма, сіль і перець. З'єднуємо помідори, моцарелу, авокадо, креветки і каперси, виливаємо заправку і все добре перемішуємо. Листя зеленого салату рвемо на шматочки, кладемо їх на плоске блюдо, зверху викладаємо салат і прикрашаємо його листочками базиліка.
Салат з помідорів з моцарелою і базиліком
Інгредієнти: моцарелла - 1 кулька; помідори - 2 шт.; оцет бальзамічний - 1 ст. ложка; олія оливкова - 1 ст. ложка; базилік; сіль, перець - за смаком. Приготування Моцарелу нарізаємо скибочками товщиною 5-7 мм, Точно так само ріжемо помідори. Базилік миємо й обсушуємо. На велике плоске блюдо по черзі викладаємо моцарелу і помідори. Салат посипаємо сіллю, перцем і збризкуємо бальзамічним оцтом і оливковою олією. Зверху прикрашаємо салат з помідорів з сиром моцарелла листочками базиліка.
Салат з руколлы з помідорами і моцарелою
Інгредієнти: моцарелла - 05 кг; помідори - 4 шт.; руколла - 1 пучок; базилік - 1 пучок; оливкова олія - 30 г; бальзамічний оцет - 2 ст. ложки; морська сіль - за смаком. Приготування Помідори і базилік нарізаємо кружальцями або полукружками. На блюдо викладаємо моцарелу, зверху - помідори. Базилік кладемо в блендер, додаємо оливкову олію, сіль і бальзамічний оцет. Подрібнюємо до отримання однорідної маси. Отриманим соусом поливаємо моцарелу з помідорами. Зверху укладаємо руколлу. До столу подаємо салат відразу ж після приготування.
Рецепт салату з моцарелли з помідорами
Інгредієнти: моцарелла - 125 г; помідори черрі - 10 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; базилік - 6 листочків; бальзамічний оцет - 1 ст. ложка; зелена цибуля, кріп, салат - за смаком; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Помідори черрі ріжемо навпіл. З сиру зливаємо рідину і нарізаємо його великими кубиками. Зелену цибулю і кріп подрібнюємо, а базилік нарізаємо тонкими смужками. З'єднуємо помідори, сир і зелень. Змішуємо оливкове масло і бальзамічний оцет. Заливаємо салат отриманою сумішшю, солимо і перчимо за смаком. Листя салату рвемо на шматочки і на нього викладаємо салат з помідорів з моцарелою і базиліком.
Салат з помідорів із сиром моцарелла і маслинами
Інгредієнти: помідори - 2 шт.; моцарелла - 150 г; маслини без кісточок - 70 г; оливкова олія - 40 мл; лимонний сік - 20 мл; сіль - щіпка. Приготування Моцарелу нарізаємо великими кубиками. Помідори ріжемо точно так само. У 2 креманки викладаємо половину помідорів, зверху поміщаємо моцарелу, зверху знову помідори, потім маслини. Тепер готуємо заправку: змішуємо свіжовичавлений лимонний сік, оливкову олію, сіль і перемішуємо. Поливаємо салат підготовленої заливкою і відразу ж подаємо до столу.