Вернуться назад Распечатать

Салат з капусти з морквою

Салат з капусти з морквою
Здоровий перекус у вигляді овочів і салатів з них - неодмінна основа меню будь-якого, хто піклуватися про своєму організмі. Різноманітність салатів завжди робить трапезу оригінальною і особливою, а низька калорійність дозволяє їсти досхочу.

Рецепт салату з капусти з морквою


Інгредієнти:

  • морква - 4 шт.;

  • капуста - 1/2 качана;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • листя м'яти - жменя;

  • листя коріандру - жменя;

  • смажений арахіс - жменя;

  • сік 2 лаймів;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • коричневий цукор - 1 ч. ложка;

  • перець чилі - за смаком.


  • Приготування
    Моркву нарізаємо тонкою соломкою, капусту і цибулю шаткуємо. Укладаємо овочі в салатник. В окремому посуді робимо заправку для овочевого салату : змішуємо сік лаймів, цукор, трохи оливкової олії і чилі за смаком. Заправляємо салат отриманий соусом, присмачую свіжою зеленню і обсмаженими горіхами.
    Літній салат з капустою і морквою чудово доповнить будь-яку трапезу.

    Салат з капустою, буряком і морквою


    Салат - це не тільки поживне і корисне блюдо, але ще й надзвичайно красиве. Приклад тому - салат з червонокачанної капустою, буряком і гранатом. Крім насиченого кольору цей салат має не менш насичений смак.
    Інгредієнти:

  • яблука - 3 шт.;

  • капуста червонокачанна - 650 г;

  • буряк - 250 г;

  • морква - 2 шт.;

  • яблучний оцет - 2 ст. ложки;

  • сік 1/2 лимона;

  • оливкова олія - 5 ст. ложок;

  • зерна граната - 50 г;

  • петрушка.


  • Приготування
    Яблука, шаткуємо капусту і буряк на дрібній шатківниці, останню не забуваємо попередньо очистити. Ретельно перемішуємо складові салату, додаємо оцет, лимонний сік, масло і трохи солі. Знову перемішуємо салат з капустою, яблуками і морквою, і подаємо, посипавши петрушкою і зернами граната.

    Салат з капустою, перцем, морквою і цибулею


    Для того, щоб приготувати гарний овочевий салат, немає ніякої необхідності використовувати готові соуси, адже з допомогою наявних у більшості з нас інгредієнтів можна на швидку руку створити власний, неповторний смак.
    Інгредієнти:
    Для салату:

  • капуста - 1/2 качана;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • брокколі - 1 шт.;

  • зелена цибуля - 1 пучок.


  • Для заправки:

  • сік 1 лимона;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • майонез - 1 ст. ложка;

  • сметана - 1 ст. ложка;

  • часник сушений - 1/2 ч. ложки;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • зелена цибуля, петрушка.


  • Приготування
    Почнемо приготування салату з заправки: у невеликій мисці змішуємо лимонний сік, олія, майонез, сметану, часник сушений, трохи солі і по столовій ложці подрібненої зелені. Ретельно все перемішуємо і відправляємо в холодильник.
    Білокачанну капусту дрібно шаткуємо, перець нарізаємо тонкими кільцями, суцвіття броколі розбираємо, дрібно нарізаємо зелену цибулю. Перемішуємо овочі і заправляємо їх охолодженим соусом. Такий салат з білокачанної капустою , морквою і перцем чудово підійде в якості сайдинга до бургерів, або будь-якого іншого тяжкого м'ясної страви.

    Салат з капустою, морквою і огірком


    Іноді смачні страви не повинні бути занадто перевантажені інгредієнтами, доказ тому - нижче представлений салат.
    Інгредієнти:
    Для салату:

  • морква - 1 шт.;

  • капуста - 1/4 качана;

  • огірок - 1 шт.


  • Для заправки:

  • рисовий оцет - 3/4 ст. ложки;

  • Салат з капусти з морквою

  • кунжутне масло - 1 ст. ложка;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • сік лайма - 1 /2 ст. ложки;

  • сік імбиру - 1/2 ст. ложки.


  • Приготування
    Капусту, моркву і огірок дрібно шаткуємо. У невеликій мисці змішуємо інгредієнти для заправки: оцет, олію, соєвий соус, сік лайма і імбирний сік. Нехай вас не бентежить останній інгредієнт, адже для того, щоб отримати імбирний сік, необхідно натерти корінь імбиру і просто ретельно віджати його. Тепер залишається лише заправити наш салат і можна подавати до столу.