Здоровий перекус у вигляді овочів і салатів з них - неодмінна основа меню будь-якого, хто піклуватися про своєму організмі. Різноманітність салатів завжди робить трапезу оригінальною і особливою, а низька калорійність дозволяє їсти досхочу.
Рецепт салату з капусти з морквою
Інгредієнти: морква - 4 шт.; капуста - 1/2 качана; червоний цибуля - 1 шт.; листя м'яти - жменя; листя коріандру - жменя; смажений арахіс - жменя; сік 2 лаймів; оливкова олія - 1 ст. ложка; коричневий цукор - 1 ч. ложка; перець чилі - за смаком. Приготування Моркву нарізаємо тонкою соломкою, капусту і цибулю шаткуємо. Укладаємо овочі в салатник. В окремому посуді робимо заправку для овочевого салату : змішуємо сік лаймів, цукор, трохи оливкової олії і чилі за смаком. Заправляємо салат отриманий соусом, присмачую свіжою зеленню і обсмаженими горіхами.
Літній салат з капустою і морквою чудово доповнить будь-яку трапезу.
Салат з капустою, буряком і морквою
Салат - це не тільки поживне і корисне блюдо, але ще й надзвичайно красиве. Приклад тому - салат з червонокачанної капустою, буряком і гранатом. Крім насиченого кольору цей салат має не менш насичений смак.
Інгредієнти: яблука - 3 шт.; капуста червонокачанна - 650 г; буряк - 250 г; морква - 2 шт.; яблучний оцет - 2 ст. ложки; сік 1/2 лимона; оливкова олія - 5 ст. ложок; зерна граната - 50 г; петрушка. Приготування Яблука, шаткуємо капусту і буряк на дрібній шатківниці, останню не забуваємо попередньо очистити. Ретельно перемішуємо складові салату, додаємо оцет, лимонний сік, масло і трохи солі. Знову перемішуємо салат з капустою, яблуками і морквою, і подаємо, посипавши петрушкою і зернами граната.
Салат з капустою, перцем, морквою і цибулею
Для того, щоб приготувати гарний овочевий салат, немає ніякої необхідності використовувати готові соуси, адже з допомогою наявних у більшості з нас інгредієнтів можна на швидку руку створити власний, неповторний смак.
Інгредієнти: Для салату:
капуста - 1/2 качана; болгарський перець - 1 шт.; брокколі - 1 шт.; зелена цибуля - 1 пучок. Для заправки:
сік 1 лимона; рослинне масло - 3 ст. ложки; майонез - 1 ст. ложка; сметана - 1 ст. ложка; часник сушений - 1/2 ч. ложки; сіль - 1/2 ч. ложки; зелена цибуля, петрушка. Приготування Почнемо приготування салату з заправки: у невеликій мисці змішуємо лимонний сік, олія, майонез, сметану, часник сушений, трохи солі і по столовій ложці подрібненої зелені. Ретельно все перемішуємо і відправляємо в холодильник.
Білокачанну капусту дрібно шаткуємо, перець нарізаємо тонкими кільцями, суцвіття броколі розбираємо, дрібно нарізаємо зелену цибулю. Перемішуємо овочі і заправляємо їх охолодженим соусом. Такий салат з білокачанної капустою , морквою і перцем чудово підійде в якості сайдинга до бургерів, або будь-якого іншого тяжкого м'ясної страви.
Салат з капустою, морквою і огірком
Іноді смачні страви не повинні бути занадто перевантажені інгредієнтами, доказ тому - нижче представлений салат.
Інгредієнти: Для салату:
морква - 1 шт.; капуста - 1/4 качана; огірок - 1 шт. Для заправки:
рисовий оцет - 3/4 ст. ложки; кунжутне масло - 1 ст. ложка; соєвий соус - 1 ст. ложка; сік лайма - 1 /2 ст. ложки; сік імбиру - 1/2 ст. ложки. Приготування Капусту, моркву і огірок дрібно шаткуємо. У невеликій мисці змішуємо інгредієнти для заправки: оцет, олію, соєвий соус, сік лайма і імбирний сік. Нехай вас не бентежить останній інгредієнт, адже для того, щоб отримати імбирний сік, необхідно натерти корінь імбиру і просто ретельно віджати його. Тепер залишається лише заправити наш салат і можна подавати до столу.