Білокачанна капуста - корисний овоч, який користується великою популярністю в кулінарії. Його можна вживати в їжу в сирому вигляді, так і робити з нього прекрасні перші і другі страви, закуски і салати. Комбінуючи капусту з різними овочами і зеленню, ви можете створювати постійно нові і нові шедеври, дивуючи всіх своїми здібностями! Давайте дізнаємося з вами, як зробити салат з капусти з перцем.
Салат з капусти з болгарським перцем
Інгредієнти: капуста білокачанна - 300 г; соняшникова нерафінована олія - 4 ст. ложки; болгарський червоний перець - 1шт.; свіжий кріп - пучок; зелена цибуля - 1 пучок; морква - 1 шт.; сіль - щіпка. Приготування Отже, для приготування салату з капусти і моркви з перцем, спочатку готуємо всі овочі. Беремо невеликий вилочок білокачанної капуты, видаляємо верхні листки і шаткуємо її тоненькою соломкою. Моркву очищаємо, промиваємо і натираємо на крупній тертці, а потім з'єднуємо з капустою і солимо. Потім гарненько мнемо овочі руками і залишаємо хвилин на 5-10 щоб капуста виділила сік і стала м'якше.
Солодкий болгарський перець промиваємо, розрізаємо навпіл, видаляємо у нього середину, насіння і шаткуємо соломкою. Зелень миємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. Тепер з'єднуємо всі інгредієнти, додаємо кілька столових ложок рослинного масла, добре перемішуємо і солимо за смаком. Подаємо весняний салатик з капусти з перцем, морквою і зеленим цибулею на стіл в якості закуски до будь гарнірів і м'ясних страв.
Салат з капусти з перцем і огірками
Інгредієнти: білокачанна капуста - 300 г; помідори - 2 шт.; болгарський перець - 1 шт.; свіжий огірок - 1 шт.; морква - 1 шт.; цибулина - 05 шт.; оцет 9% - за смаком; олія соняшникова - для заправки; свіжа петрушка - 1 пучок; спеції - за смаком. Приготування Давайте розберемо ще один варіант, як зробити салат з капусти з перцем і помідорами. Білокачанну капусту промиваємо, обсушуємо, видаляємо зіпсовані верхні листочки, вирізаємо качан і нашинковываем тонкою соломкою. Помідори розрізаємо великими часточками, болгарський перець промиваємо, очищаємо від плодоніжок, насіння і подрібнюємо смужками. Моркву чистимо, натираємо на крупній терочке. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Зелень петрушки гарненько промиваємо, струшуємо і дрібно рубаємо ножем. Свіжий огірочок шаткуємо соломкою. Тепер змішуємо всі овочі в салатник, заправляємо маслом, оцтом, солимо за смаком і перемішуємо. Готовий салат з білокачанної капусти з солодким перцем подаємо як самостійну закуску.