Зараз ми вам розповімо рецепти приготування неймовірно простого, але при цьому смачного і корисного салату з капустою і оцтом. Готувати його можна відразу перед вживанням, а можна і заготовити на зиму.
Салат з капустою, морквою і оцтом
Інгредієнти: свіжа капуста - 700 г; морква - 300 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; рослинне масло - 120 мл; яблучний оцет - 20 мл; сіль - 1 ч. ложка; цукор - 05 ч. ложки; часник - 2 зубчики. Приготування Капусту тонко шаткуємо і гарненько мнемо руками. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Моркву тремо на крупній тертці. З'єднуємо капусту, моркву і цибулю. Готуємо заправку для салату: з'єднуємо рослинне масло, оцет, цукор, сіль і часник, пропущений через прес. Заправляємо Салат, перемішуємо і залишаємо хвилин на 20 промаринуватися. Після чого його можна подавати до столу.
Салат з капусти з оцтом і огірком
Інгредієнти: капуста - 800 г; огірки - 300 г; оливкова олія - 3 ст. ложки; бальзамічний оцет - 2 ст. ложки; цукор - 1 ч. ложка; сіль - за смаком. Приготування Капусту тонко шаткуємо. Огірки нарізаємо півкільцями. З'єднуємо овочі, додаємо оцет, оливкову олію, цукор і сіль і все добре перемішуємо. Даємо салату трохи настоятися.
Салат з капусти з оцтом і болгарським перцем
Інгредієнти: капуста білокачанна - 25 кг; солодкий перець - 500 г; морква - 500 г; цибуля ріпчаста - 500 г; цукор - 3 ст. ложки; рослинне масло - 1 склянку; оцет 6%-ний - 50 г; сіль - 2 ст. ложки. Приготування Капусту шаткуємо й перетираємо з сіллю. Моркву тремо на крупній тертці, а перець ріжемо соломкою, цибулю - півкільцями. Складаємо всі інгредієнти у велику каструлю, додаємо рослинне масло, цукор. У вливаємо оцет 100 мл холодної кип'яченої води і виливаємо суміш у салат. Все ретельно перемішуємо і розкладаємо в банки, зверху утаптываем товкачиком. Зберігаємо в прохолодному місці.
Салат з капусти з оцтом і родзинками
Інгредієнти: білокачанна капуста - 250 г; пекінська капуста - 250 г; морська капуста - 100 г; ізюм - 100 г; цибуля (червона) - 1 шт.; рослинне масло - 3 ст. ложки; яблучний оцет - 1 ст. ложка; сіль - за смаком. Приготування Родзинки заливаємо гарячою водою. Дрібно шаткуємо білокачанну та пекінську капусту, червоний цибулю ріжемо півкільцями. Морську капусту ріжемо невеликими смужками. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо рослинне масло, сіль і оцет. Все добре перемішуємо і подаємо до столу.
Салат з капусти з оцтом на зиму
Інгредієнти: капуста білоголова 3 кг; часник - 3 головки; морква - 2 кг; вода - 14 л; цукор - 1 склянка; сіль - 100 г; рослинна олія - 200 мл; лавровий лист - 4 шт.; чорний перець горошком - 13 шт.; оцет - 200 мл Приготування Капусту шаткуємо, складаємо в глибоку ємність, додаємо терту на крупній тертці моркву, часник, пропущений через прес. Готуємо маринад: воду змішуємо з цукром, додаємо рослинне масло, сіль, лавровий лист і перець горошком. Ставимо маринад на вогонь, доводимо до кипіння, додаємо оцет, знову доводимо до кипіння і гарячим маринадом заливаємо овочі, перемішуємо і розкладаємо салат по стерильним банкам. Літрові банки стерилізуємо близько 20 хвилин, а потім зафарбовуємо.
Салат з капусти з перцем, морквою і оцтом
Інгредієнти: капуста - 600 г; морква - 100 г; перець солодкий - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; оцет 5%-ний - 100 мл; рослинна олія - 50 мл; сіль - 1 ч. ложка; цукор - 1 ст. ложка. Приготування Капусту шаткуємо за допомогою спеціальної терки. Моркву тремо на середній тертці. Цибулю ріжемо півкільцями, а солодкий перець - соломкою. Складаємо овочі у велику миску. Якщо капуста твердоватая, її спочатку можна пом'яти з сіллю. Готуємо маринад: оцет вливаємо 60 мл води, цукор, сіль, рослинне масло і ставимо отриману суміш на вогонь. Помішуючи, доводимо до кипіння, поки сіль і цукор не розчиняться. Заливаємо салат з капусти з перцем киплячим маринадом, зверху кладемо плоску тарілку і ставимо невеликий вантаж. Годин через 10-12 салат готовий!