Доповненням до вашого ежедневому, або святкового меню може стати салат з шинкою і помідорами, про який ми поговоримо в цій статті. Такий салат можна доповнювати овочами, сиром, яйцями, або урізноманітнити, вибравши відразу кілька сортів шинки - все обмежується лише вашою фантазією.
Салат з шинкою, сиром, огірками та помідорами
Інгредієнти: шинка - 150 г; салат латук - 1 головка; червоний цибуля - 1/2 шт.; горіхи пекан - 1 /2 ст.; помідори - 2 шт.; сир «Чеддер» - 70 г; горошок - 1/2 ст.; огірок - 1 шт.; бальзамічний оцет - 1/4 ст.; гірчиця - 1 ч. ложка; оливкова олія - 1/2 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування Шинку нарізаємо кубиками і обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю масла. Даємо м'яса охолонути.
Латук нарізаємо соломкою, цибулю - півкільцями, огірок і помідор - кубиками. Горіхи подрібнюємо за допомогою ножа, або молотка. Сир натираємо на тертці. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в салатик.
У мисці змішуємо оцет і гірчицю, розводимо суміш оливковою олією, солимо і перчимо за смаком. Заправляємо готовий салат з шинки, сиру і помідорів і подаємо, прикрасивши сухариками і зеленню.
Салат з грибами, шинкою і помідорами
Інгредієнти: оливкова олія - 2/3 ст.; червоний винний оцет - 2 ст. ложки; соус чилі - 2 ст. ложки; шинка - 100 г; печериці - 300 г; томати черрі - 250 г; цибуля шалот - 6 шт.; листя салату - 1 пучок; петрушка. Приготування Масло, червоний оцет і соус чилі змішуємо з сіллю і перцем. Гриби нарізаємо четвертинками і заливаємо їх 2/3 отриманого маринаду. Накриваємо ємність з грибами харчовою плівкою і залишаємо маринуватися на 30 хвилин.
Томати черрі також ріжемо четвертинками, шинку - кубиками, салат рвемо руками, а цибулю нарізаємо тонкими кільцями. Змішуємо всі інгредієнти в салатник, додаємо мариновані гриби і подаємо до столу.
Салат з помідорами, шинкою, сиром і перцем
Інгредієнти: винний оцет - 1/3 ст.; оливкова олія - 1 ч. ложка; сіль - 1/4 ч. ложки; чорний перець - 1/4 ч. ложки; суміш італійських трав - 1/4 ч. ложки; кукурудза - 1/3 банки; солодкий цибуля (нарізаний кільцями) - 1/2 ст.; болгарський перець - 1/2 шт.; шинка - 200 г; томати черрі - 150 г; свіжий базилік. Приготування Інгредієнти для заправки (оцет, олію, сіль, перець і трави) збиваємо за допомогою віночка.
Болгарський перець нарізаємо соломкою, шинку подрібнюємо аналогічним чином, томати черрі ріжемо на четвертинки. Змішуємо всі інгредієнти салату у великій мисці і заправляємо готовим соусом. Ретельно перемішуємо і подаємо салат з перцем , помідорами і шинкою до столу, прикрасивши листочками базиліку.
Салат з квасолею, помідорами, шинкою і сиром
Інгредієнти: стручкова квасоля - 500 г; червоний цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; бекон - 150 г; помідори - 2 шт.; картопля - 2 шт.; бальзамічний оцет - 2 ст. ложки; сушений базилік - 1 ч. ложка; сушений орегано - 1 ч. ложка; сіль, перець - по 1/2 ч. ложки; оливкова олія - 2 ст. ложки; майонез. Приготування На сковороді з олією і обсмажуємо нарізаний бекон і півкільця цибулі до тих пір, поки обидва інгредієнта не придбають золотистий колір. Як тільки інгредієнти зажарятся, додаємо в сковороду подрібнений часник і попередньо обсмажену квасоля.
Картоплю відварюємо і нарізаємо кубиками, томати також ріжемо кубиками і змішати з картоплею, і інгредієнтами зі сковороди. Ретельно все перемішуємо і заправляємо оцтом, за бажанням можна додати майонез.
Салат з шинкою, помідорами, сиром і яйцями
Інгредієнти: помідори - 3 шт.; яйця - 5 шт.; шинка - 180 г; майонез - за смаком; сир твердий - 150 р. Приготування Яйця відварюємо круто і нарізаємо кубиками. Шинку і помідори подрібнюємо аналогічним чином. Сир натираємо на твердій тертці. Викладаємо салат шарами: сир, яйця, шинка, томати і повторюємо. Кожен шар промазуємо майонезом за смаком. Перед подачею даємо салату постояти в холодильнику 30-60 хвилин.