Салат, приготовлений із свіжої редьки з морквою, у багатьох людей зазвичай асоціюється з настанням зими і холодів, коли до весняних помідорів і огірків ще далеко, і ми згадуємо саме про такому корисному коренеплоді. Існує безліч різновидів редьки: чорна, зелена, бєлай, дайкон і т. д. Але кожен сорт використовується і підходить для приготування індивідуальних страв.
Так, наприклад, на відміну від класичної чорної редьки, для салатів найчастіше використовується зелена, так як її плід набагато смачніше і ніжніше. А ось для того, щоб смак салату вийшов більш яскравим і насиченим, в нього додають сир і моркву. Давайте не будемо втрачати часу дарма і дізнаємося з вами, як приготувати салати з редьки.
Салат з редьки з морквою і сметаною
Інгредієнти: морква - 1 шт.; редька - 2 шт.; сметана або майонез - 20 мл; сіль, цукровий пісок за смаком. Приготування Редьку і моркву чистимо, промиваємо, нарізаємо тонкою соломкою, або натираємо на дрібній тертці. Потім змішуємо овочі в миску, додаємо сіль, цукор і заправляємо сметаною.
Чорна редька з морквою
Інгредієнти: редька чорна - 1 шт.; варена морква - 2 шт.; зелене яблуко - 1 шт.; варена картопля - 2 шт.; куряче яйце - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; майонез для заправки. Приготування Розглянемо варіант, як приготувати смачний салат з чорної редьки . Спочатку готуємо всі овочі. Для цього редьку миємо, чистимо, натираємо на дрібній тертці і злегка віджимаємо сік, що виділився. Картоплю і моркву відварюємо в мундирі, а потім разом з яблуком і цибулею чистимо і шаткуємо окремо дрібними кубиками.
Яйця відварюємо круто, охолоджуємо, знімаємо шкаралупу і відокремлюємо білок від жовтка. Тепер починаємо викладати салат шарами. Спочатку все дно посипаємо подрібненою картоплею, солимо, перчимо і промазуємо майонезом. Далі викладаємо трохи редьку, цибулю, моркву, знову редьку, майонез, яблуко, яєчний білок і жовток, подрібнені на тертці. Ставимо готовий салат на стіл і чекаємо хвилин 30 щоб трохи просочилася.
Салат редька з морквою і яблуком
Інгредієнти: редька - 2 шт.; морква - 1 шт.; яблуко - 1 шт.; сметана - 05 склянки; цибулина - 1 шт. Приготування Редьку, яблуко і моркву очищаємо від шкірки, натираємо на крупній тертці, додаємо подрібнений і обсмажений на рослинному маслечко ріпчасту цибулю. Готовий салат заправляємо сметаною або майонезом, перемішуємо і ставимо на стіл.
Салат із зеленої редьки з морквою
Інгредієнти: редька зелена - 1 шт.; майонез - 1 ст. ложка; сир - 50 г; морква - 1 шт.; сіль; часник - 1 зубчик. Приготування Отже, редьку чистимо і кладемо на 15 хвилин у холодну воду, щоб позбутися від зайвої гіркоти. Моркву чистимо і тремо на крупній тертці разом з сирком. Часник подрібнюємо, а вимочену редьку нарізаємо на крупній тертці. Перекладаємо всі інгредієнти в миску, підсолюємо за смаком і перемішуємо з майонезом. Подаємо салат, притрусивши свіжою зеленню.
Салат з редьки «Дайкон» з морквою
Інгредієнти: редька дайкон - 1 шт.; твердий сир - 100 г; морква - 1 шт.; часник - 1 зубчик; сіль, чорний мелений перець - за смаком; зелень - свіжий кріп; майонез - за смаком. Приготування Твердий сир натираємо на дрібну терочку. Редьку дайкон чистимо і нарізаємо тонкою соломкою разом з очищеною морквою. Після цього змішуємо овочі в салатник, додаємо сир і пропущений через прес зубчик часничку. Посипаємо свіжим кропом і все ретельно перемішуємо. Заправляємо салат майонезом, пробуємо на сіль і підсолюємо за необхідності. Подаємо страву відразу ж на стіл, поки салат свіжий і не виділився овочевий сік .