Пропонуємо вам приготувати легкий і смачний літній салатик з помідорами та капустою. Такі салати робляться дуже швидко, легко, складаються всього з декількох видів овочів і заправляють сметаною, маслом або майонезом.
Салат з пекінської капусти з помідорами і огірками
Інгредієнти: свіжий огірок - 1 шт.; пекінська капуста; помідор - 3 шт.; зелена цибуля; масло рослинне - для заправки; зелень кропу - за бажанням. Приготування Помідори нарізаємо часточками, огірок шаткуємо кружечками. У листя пекінської капусти видаляємо нижню жорстку частину, і рубаємо овоч поперечними смужками. Всі інгредієнти перекладаємо в салатник, заправляємо салат з пекінської капустою , огірками і помідори рослинною олією і перемішуємо.
Салат з капусти з помідорами і перцем
Інгредієнти: пекінська капуста - 300 г; помідор - 1 шт.; болгарський перець - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; зелень. Для заправки:
рослинне масло - 3 ст. ложки; гірчиця -1 чайна ложка; сіль, цукор, лимонний сік - за смаком; гострий соус чилі - 1 ч. ложка. Приготування Овочі промиваємо й обсушуємо. Рослинна олія змішати з гірчицею, соусом чилі, додаємо сіль, лимонний сік, цукор, перець і злегка все збиваємо. Капусту шаткуємо соломкою, перець нарізаємо пластинками, цибулю - півкільцями. Викладаємо все в салатник і перемішуємо. Поливаємо салат заправкою, прикрашаємо подрібненими помідорами і зеленню.
Салат з капусти з помідорами, морквою і цибулею
Інгредієнти: капуста - 40 г; свіжі помідори - 200 г; морква - 100 г; цибулина - 1 шт.; рослинна олія; сіль, оцет, цукор - за смаком; зелену цибулю. Приготування Капусту дрібненько шаткуємо, кладемо в каструлю, додаємо сіль, оцет і нагріваємо, безперервно помішуючи, до напівготовності. Потім акуратно проціджуємо сік, додаємо нарізану півкільцями ріпчасту цибулька, вливаємо рослинне масло, кладемо цукор, натерту моркву і все добре перемішуємо. Далі викладаємо салат гіркою на блюдо і посипаємо подрібненою зеленою цибулею.
Салат з капусти з сиром і помідорами
Інгредієнти: білокачанна капуста - 1 качан; помідор - 4 шт.; сир - 150 г; зелень - за бажанням; сметана або майонез для заправки. Приготування Капусту шаткуємо, сир подрібнюємо на крупній тертці, помідор нарізаємо часточками, а зелень рубаємо. Солимо салат з білокачанної капусти по смаку, заправляємо сметаною або майонезом і перемішуємо.