Салат з сиром і помідорами заслужено можна вважати одним з найбільш універсальних і смачних. Сьогодні ми переконаємося на практиці в тому, що додавши один інгредієнт, смак страви змінюється миттєво. Ми будемо експериментувати з копченостями, морепродуктами і овочами. Озброївшись всіма рецептами ви завжди будете знати, чим здивувати гостей і що подати на вечерю.
Салат з шинкою, сиром і помідорами
Інгредієнти: шинка - 500 г; сир твердих сортів - 200 г; помідори - 5 шт.; хліб - 4 скибочки; часник - 4 зубчики; масло рослинне - 2 ст. л.; сіль і майонез - за смаком. Приготування Батон нарізаємо невеликими кубиками і підсмажуємо на сковороді, змазаній рослинною олією. Потім нарізаємо шинку, а сир подрібнюємо за допомогою великої терки. Помідори промиваємо та нарізаємо кубиками. Змішуємо в одній мисці всі інгредієнти, солимо і заправляємо майонезом. При бажанні страву можна прикрасити свіжою зеленню. Перед подачею відправляємо салат в холодильник на 20 хвилин.
За цією ж аналогією можна приготувати салат з шинкою, огірками, сиром і помідорами. А при бажанні копченость можна замінити і приготувати з цих інгредієнтів не менш пікантний салат з ковбасою, сиром і помідорами.
Салат з копченою куркою, сиром і помідорами
Інгредієнти: капуста пекінська - 1 шт.; помідори - 3 шт.; копчені курячі грудки - 4 шт.; сир твердих сортів - 350 г; майонез - 4 ст. л.; сіль - за смаком; сухарі - 1 упаковка. Приготування Пекінську капусту промиваємо та нарізаємо зручними шматочками. Потім також моєму помідори нарізаємо кубиками. Після чого подрібнюємо копчену курку і змішуємо всі інгредієнти в одній мисці. Тепер додаємо в загальне блюдо сухарики, майонез і подрібнений на дрібній тертці сир. Солимо за смаком, проте пам'ятайте, що м'ясо і сухарики вже досить солоні.
У нашому запасі є ще один улюблений рецепт салату з куркою , сиром і помідорами.
Салат з куркою, сиром, помідорами і грибами
Інгредієнти: копчені курячі грудки - 2 шт.; печериці - 300 г; сир твердих сортів - 200 г; помідори - 3 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; майонез - 5 ст. л.; масло рослинне - 2 ст. л. Приготування Печериці розморожуємо і дрібно нарізаємо. Лук очищаємо і шаткуємо. Потім обидва інгредієнта підсмажуємо на сковороді, змазаній рослинною олією. Після чого остуджуємо і підсолюємо. Курячу грудку нарізаємо скибочками середньої довжини і укладаємо на дно салатниці першим шаром, присмачую ложкою майонезу. Другий шар формуємо з пікантних грибів і хрусткого цибулі і також змащуємо верх соусом. Третім шаром викладаємо подрібнену на крупній тертці сир. Потім промиваємо помідори, нарізаємо шматочками, солимо і додаємо в салат. Прикрасити страву можна свіжою зеленню і цільними смаженими грибами.
Салат з крабовими паличками, сиром і помідорами
Інгредієнти: помідори - 4 шт.; крабові палички - 20 шт.; сир твердих сортів - 150 г; майонез - за смаком. Приготування Першим шаром викладаємо в салатницю промиті і дрібно нарізані помідори. Потім викладаємо нарізані кубиками крабові палички і додаємо майонез. Після чого посипаємо блюдо подрібненим на крупній тертці сиром, знову ж таки шар змащуємо соусом. При бажанні можна додати пару варених яєць і без праці приготувати салат з сиром , помідорами і яйцями. Прикрасити страву можна зеленню і залишками сиру. А урізноманітнити смак завжди можна часником і свіжими огірочками.